Kadının antidepresanı: Erkek!

  • GİRİŞ16.09.2015 08:44
  • GÜNCELLEME17.09.2015 08:28

Gün içinde yaşadığınız sorunları tek tek masaya yatırsanız, alfabetik sırayla kaydetseniz, ajandalara not alsanız göreceksiniz ki; konu başlığı ne kadar artarsa artsın, hepsi "birbirini anlamama" ve "karşılıklı niyet okuma" üst başlığında toplanabilecek nitelikte anlaşmazlıklardır.

Evlilik ilişkilerine göz attığımda çoğu ailede kadının mutsuz olduğunu görüyorum.

Kadın mutsuzluğunun altında türlü türlü nedenler var elbet. Kişilik gelişiminin tamamlanmamış olması, problem çözme yeteneklerinin gelişmemesi, olaylara bakış açısının hep negatif yatırımla oluşturulması, alınganlık, mükemmeliyetçilik, başkalarıyla kendisi arasında yaptığı gereksiz kıyaslar, haksızlığa uğradığı düşüncelerinin çok olması, herkes tarafından kullanıldığının düşünülmesi vb gibi.

Diyeceksiniz ki; "Bu kadınlar ne çok şeyi sorun ediyor böyle!"

Sorun ettiklerinden mi, yoksa o şekilde yaşamaya alıştıklarından mı tartışmasına girmeyeceğim. Zira yazımın konusu ivmeyi şaşırsın istemiyorum. Sebep ne olursa olsun yoğun sayıda mutsuz kadının olduğunu biliyorum. Tükenmişlik sendromu ve umutsuzluk duyguları ağır basan sayısız kadın var ülkemizde farkındasınız değil mi?

Elimizden geldiğince mutlu kadın çalışmaları yapıp, gelecek neslimizi yetiştiren annelerin daha pozitif ve sağlıklı bakış açısıyla olayları değerlendirme yeteneğine sahip insanlar haline getirilmesini sağlamalıyız. Bunu kendi adıma bireysel terapilerde, seminer ve eğitim çalışmalarımla yapıyorum zaten.

Yazımın konusuna gelecek olursam... siz ne yapacaksınız? Yani siz sevgili kocalar!

Yazıyı okuyan beyler! Belki size ilginç gelebilir; ama bir kadın için en iyi antidepresanın kendi kocası olduğunu biliyor musunuz?

Kadın mutsuzsa, mutlak evinde bir huzursuzluk vardır.

Kadın mutsuzsa, evinde kendisini anlamayan bir koca vardır.

Kadın mutsuzsa, yeterince takdir görmüyordur.

Kadın mutsuzsa, kocasıyla arasında sevgi, saygı, karşılıklı güven ve birlikte keyifli zaman geçirme eylemleri yaşayamıyordur.

Akşama kadar evi temizle, yemeği yap, çamaşır yıka, ütü, çocukların okulu... veya yeni moda kadın davranışı halleri. Yani gece yatmaz, gündüz kalkmaz, bilgisayar başında gereksiz zaman kaybı yaşar, bilgisayar oyunları oynar, etrafla saatlerce telefonla konuşur...

Yazdıklarım ve benim yazmayı unuttuğum sizin aklınıza gelenler. Bunların çoğunun altında yolunda gitmeyen evlilik ilişkisi yatar aslında.

Erkek, kadınına yeterince zaman ayırmıyordur. Onu dinlemiyordur. Kadın, kocasının kadını olma rolünü bırakalı çok olmuştur. Evde işleyen tek rol evin hizmetçiliği rolü haline gelmiştir. Bu şartlar altında kadının gülmesi, mutlu hissetmesi mümkün değil ki.

Takdir görmek, teşekkür edilmek, kocasıyla iyi hissedeceği faaliyetler yapmak kadınlar üzerinde antidepresan etkisi yapıyor.

Evlilik ve çift terapileri yaparken danışanlarımla konuşuyorum. Kadın danışanlarımın mutsuzluk, depresif haller ve umutsuz bakış açılarını düzeltmek için uğraşıyorum.

Kocalar soruyor; "Mehtap Hanım, kaç seans sürer?"

Diyorum ki; "Eşinizin bu ruh halinden kurtulması için en az 8-12 seans çalışmamız gerekir. Ancak siz bana yardım ederseniz, aile içi yaşam alışkanlıklarınızı yönlendirmelerim neticesinde değiştirirseniz, eşinizin elini tutarsanız, onu birlikte yürüyeceğiniz hayat yolculuğunuzun vazgeçilmez yol arkadaşı rolüne oturtursanız 5-6 seansta bile toparlanır."

Ne demek istiyorum ben?

Sevgiler...

Mehtap Kayaoğlu (Psikolojik Danışman &Psikoterapist) - Haber 7

mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv

mehtapkayaoglu@gmail.com

htttp://www.twitter.com/mehtapkayaoglu

Yorumlar8

  • elra 7 yıl önce Şikayet Et
    Gene anlamamak üzere kurulu bencil kafaları... Eşinizi en son ne zaman taktir ettiniz. Hanım yemek çok güzel olmuş eline sağlık dediniz.Evimiz tertemiz kokuyor çok yorulmuşsundur çay servisini ben yapıyım dediniz Eminim işten çok yorgun gelmişsinizdir:-[
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehtap Hanım,aşağıdaki yorumlar ne kadar haklı olduğunuzun ispatı. Beyler hâlâ ene ene ene
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ayşe songül 8 yıl önce Şikayet Et
    S a çözüm şu" sana nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakine öyle davran".ama tabiiki ayrıntıları uzmanlarımız bilir.uzmanımızada yorumcuyada teşekkürler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Abdullah Bir 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sorunların asıl kaynağı, evli erkeklerin başının belası şu "6284" sayılı yasadır AKP bu yasadan dolayı ciddi anlamda kan kaybettiğini neden görmüyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ali kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu memlekette erkekler hep yatıyor.hiç sorunları yok.mutluluktan genleşiyorlar.kadınların o çok abarttığınız ve bir türlü tatmin edilemeyen mutsuzluklarında tek farkı var erkeklerin.ŞİKAYET ETMİYORLAR. erkeklerin içini bir açsanız ooooo 25 seans bile yetmez :)))
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    zeten o yüzden önce erkek ölüyor hep içe at sonu belli
    Toplam 1 beğeni
  • Mytos 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle hocam.. sesimiz çıkmadığı için hiç sorunumuz yokmuş muamelesi görüyoruz.. Halbuki bilmiyorlar ki, biz erkekler çoğu şeyi içimize atarız, sevinçlerimizi, hüzünlerimizi içimizde yaşarız. Başımıza dağlar da yıkılsa sesimizi çıkarmayız.. karnımız bir peynir iki zeytinle doyar o yüzden yemeği bulaşığı sorun etmeyiz. Borçlarımız, faturalarımız, ödemelerimiz, tahsilatlarımız, taksitlerimiz gibi önemli sorunlarımız var ama hiç sesimizi çıkarmayız.. O yüzden çok mutlu-mesut gibi görünürüz
    Toplam 2 beğeni
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi çok güzel yazmışsın. Hoşuma gitti..
    Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat