Genç ve güzel görünmenin sırları

  • GİRİŞ26.01.2009 10:53
  • GÜNCELLEME26.01.2009 10:53

Başlarken merhaba

Stress yorgunluk mutsuzluk ortak sorunumuz.

Tüm bu problemleri yaşarken, yalnız olduğunuzu düşünebilirsiniz. Hepimiz doğal hayattan koptuğumuz için kilo, uyku beslenme ve depresyon sorunu yaşabiliyoruz.

Geçen hafta seminer vermek için Türkiyeye gelen ünlü Hint asıllı doktor Deepak Chopra (şimdiye kadar pek çok dünyaca ünlü starlara yaşam koçluğu yapmış) vücudumuzdaki her hücrenin kendisini yenilediğini söyledi.

Peki, her yıl her hücremiz kendini yenilemeyi başarırken, biz neden yaşlanıyor ve kilo alıyoruz? Ünlü doktor bunun sebebini şöyle açıklıyor. Çünkü mutsuz olduğumuzda beynimize gönderdiğimiz mesajlar tüm hücrelerimize iletiliyor.

Siz mutsuzken, tabii ki daha erken yaşlanacak ve vücudunuz savunmaktan vazgeçecek. Şu dünyadaki en önemli şeyin kendimiz olduğunu unutuyoruz.

Siz mutlu ve sağlıklı olmaz ve kendinizi güzel ve iyi hissetmezseniz, her şey bitmiş demektir. Sizin yerinize bir başkası mutlu olmayacağına kilo vermeyeceğine, sigarayı bırakmayacağına göre neden bekliyorsunuz?

Unutmayın siz kendinizi sevmezseniz ve değer vermezseniz, başkaları sizi neden sevsin ve değer versin? Kendinizi mutlu ederek yeniden başlayabilirisiniz?

Sizi mutsuz eden her şeyi önce bir kenara bırakın.

Unutmayın dünyada sorunu olmayan kimse yok ve herkes kendi sorununun en önemli olduğunu düşünür.

Gözlerinizi kapatın sadece 3 dakika kendinizi düşünün. Tıpkı bir çocuk gibi bencil olmaya çalışın. Bugün bir başlangıç yapın ve daha iyi hissetmek için ne istediğinizi düşünün.

Sizinle her hafta daha genç ve sağlıklı olabilmek için ünlülerin doktorların ve yaşam koçlarının önerilerini burada paylaşacağım.

Güzel ve genç görünmek için çok bakımlı olmanıza pahalı ürünleri almanıza gerek yok. Size dünyaca ünlü yıldızların bakım sırlarını anlatacağım.

Bu hafta su ile başlamak istiyorum. Dünyaca ünlü doktor Howard Murad yaşlanmanın ve kilo almanın en büyük nedeninin su olduğunu belirtiyor.

Yaşlandıkca hücrelerimizdeki su azalıyor. Doğduğumuzda vücudumuzun yüzde 70’i su iken, bu oran giderek azalıyor.

Kilo vermek ve daha iyi bir cilde sahip olmak istiyorsanız işe sudan başlamalısınız.

Günde en az 15 bardak suyu sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Aktarlardan aldığınız bitki çayları özellikle yeşil çay ve mate çayı kilo vermede yardımcı olurken, ödem atmanızı da sağlar.

Diet yapamazsanız bile yemeklerden sonra içeceğiniz yeşil çay ve günlük su miktarı yine de sizi dengeleyecektir. Ama unutmayın birinci kural pozitif düşünmek ve kendinizi mutlu etmek.

Sevgiyle kalın...

Meltem ŞARKIŞLALI / Haber 7
meltem-sarkislali@hotmail.com
www.mutluyasam.tv

Yorumlar10

  • Bildiğim KADARIYLA 15 yıl önce Şikayet Et
    sonsuza dek genç ve güzel kalmanın sırrı(2). Yoksa ihtiyarlıkta uzun zaman istiskale (tiksintiye) maruz kalıp, me'yusane(ümitsizce) ağlayacak. Eğer terbiye-i İslamiye dairesinde, adab-ı Kur'aniye ile o cemal güzelleştirilse;o fani hüsün manen baki kalacağı ve Cennette hurilerin cemalinden daha şirin ve daha parlak bir tarzda kendine verileceği hadiste katiyyetle sabittir. Eğer o güzelin zerre miktar aklı varsa, bu güzel ve parlak ve ebedi neticeyi elinden kaçırmayacak.....
    Cevapla
  • Bildiğim KADARIYLA 15 yıl önce Şikayet Et
    sonsuza dek genç ve güzel kalmanın sırrı(1). ....her güzel, güzelliğini sever ve elinden geldiği kadar muhafaza etmek ister ve bozulmasını istemez. Ve madem güzellik bir nimettir. Ni'mete şükür edilse manen ziyadeleşir.Şükredilmezse değişir, çirkinleşir. Elbette aklı varsa, hüsün ve cemalini(güzelliğini); günahları kazanmak ve kazandırmak ve o ni'meti küfran ile medar-ı azap bir surete çevirmekten bütün kuvvetiyle kaçacak.Ve o fani, beş on senelik cemali bakileştirmek için, meşru bir tarzda istimal ile, o ni'mete şükredecek.
    Cevapla
  • Bildiğim KADARIYLA 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu da bizden olsun. Ayağını sıcak tut, başını serin. Kalbini ferah tut, düşünme derin.
    Cevapla
  • metin çimen 15 yıl önce Şikayet Et
    genç kalmanın sırrı. Sinir len me ye cek si nizzzz.... Çok mu sinirlendiniz!! İçinizden 5 e kadar sayın.. (Ah bir de ben yapabilsem :( )
    Cevapla
  • Dilâra Çamlıbel 15 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet. millete güzellik ve sağlıklı yaşam sırları fısıldayanlardan bir tanesinin ilk defa "güzel -olmasa da bakımlı- ve sağlıklı -en azından öyle görünüyor- :))) olduğunu gördüm. Hanımefendi teşekkür ederim önerileriniz için -ne kadar bildik de olsa- ama ne kadar çabalarsam çabalayayım iyi niyetli olamıyorum, kendimi düşünemiyorum, ne hikmetse dünyanın yükü benim omuzlarımda gibi, heralde 35'e gelmeden çökeceğim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat