Hadi durmayın, siz de zam yapın!

  • GİRİŞ29.12.2023 09:39
  • GÜNCELLEME29.12.2023 09:39

Her sene yaşadığımızı yine yaşayacağız.

Sabit gelirlilerin maaşlarına zam yapılacak. İşçisi, emeklisi, memuru öğretmeni, doktoru, mühendisi, temizlik görevlisi… Ama bu meslek erbapları daha maaşlarını almadan bu haber gittiği yere çoktan gitti. Daha ilk zamlı maaş çoktan eriyip gitti bile.

Ev sahipleri müjde!

Hiç durmayın, kiralık evlerinize zam yapın olur mu? Ev oracıkta duruyor. Ama siz her fırsatta bu evi yeni baştan yapıyorsunuz. Öyle ya tuğlaya, demire, çimentoya zam geldi. Siz bu mağduriyetinizi nasıl gidereceksiniz sonra.  Lütfen durmayın, siz de kiralık evlerinize zam yapın!

Meyve, sebze tacirleri müjde!

Kar kış demeden siz de tarlada çalışıyor, alın teri döküyorsunuz! Yoruluyor, uykusuz kalıyor, sabahın sisinde yollara düşüyor, gün batana kadar bağda bahçede, tarlada sapanda ekmek kolluyorsunuz. Duyduk duymadık demeyin, memurun, işçinin ve asgari ücretlinin maaşına zam yapıldı. Durmayın yetişin siz de hakkınızı alın bu insanlardan, hem de yüksek yapın zamlarınızı!..

Ulaşım işine bakan firmalar, otobüs, taksi sahipleri size de müjde!

Siz de durmayın, bakın üç beş kuruşa evine ekmek götürmeye çalışan, aracı olmayan işçisi, garsonu, gündelikçisi, yoksulu, hasılı toplumun yarısı işine gitmek için, otobüse, dolmuşa biniyor. Petrolün fiyatı arttığı an siz zıvanadan çıkıyor, petrolün fiyatı indiğinde duymazdan, bilmezden geliyorsunuz! Duyduk duymadık demeyin, asgari ücretliye zam yapıldı. Bugünden tezi yok, zam yapmak sizin de hakkınız!..

Fırıncılar, unlu mamul üreticileri sizi unuturum sanmayın hiç, size de müjde!

Buğdayı tarladan siz kaldırıyor, tozunu toprağını siz ayıklıyorsunuz! Temmuz sıcağında buğday tarlalarında çalışmak çok zordur. Boş verin çiftçiyi, zam yapmak sadece sizin hakkınız! Simit dediğiniz ne ki! Gramajı yarım ekmek bile değil! Bir avuç susam, bir kaşık pekmez topu topuna… Gelin görün ki bir ekmek fiyatının iki katı! Durmayın yine zam yapın, yine yapın, yine yapın! Fakir fukara onu da yemesin canım, kuru ekmeği çaya bansın! Siz de haklısınız…

Okul kantinlerini işleten kantinci esnaf, en çok da size müjde! Yok yok, el insaf!

El kadar çocukların ekmek arasına verdiği 40-50 lirayı hem bu dünyada hem öbür dünyada yiye yiye bitiremeyeceksiniz! Ekmek arası dediğime bakmayın siz gari; arasında ya iki köftecik var ya da iki kaşık tavuk var! Tost ise eski şanını kaybedeli çok oldu. Onun yerine ekmek arası 'nagıt' var! Kantinler ateş pahası, çocuklar da ateş alıyor zaten! Fakir fukara çocukları parası olan çocukların elindeki nagıtlara, köftelere bakıyor, ellerindeki bisküvileri daha bir iştahla yiyorlar! Sizi tebrik ediyorum, zam telaşında açık ara öndesiniz! Siz de durmayın, öğle arası ekmek arasına koyun zamlarınızı kimse görmesin!

Bir gömleğe, bir bluza asgari ücretin yarı fiyatı zam koyan tekstilci arkadaş, sen yapacağını en başta yapıyorsun! Ama biliyorum sen de eski mallarına bile yeni zamlar yapacaksın! Millet sayenizde Çin üretimi kumaşlarda sağlığını yitiriyor! Cilt hastalıkları öyle arttı ki cildiye mütehassısları bile şaşkın! Siz de durmayın, insanları naylon kumaşlara hapsedin, pamukluya, dokumaya siz de zam yapın! Kantinci para kazanacak siz kazanamayacaksınız, olmaz öyle şey!

Ve diğerleri, diğerleri…

Fırsatçılar, yağmacılar, karaborsacılar, aç gözlüler, size de müjde!

İşte asgari ücret, işte yeni zam oranı, buyurun Şubat 15 olmadan siz de yapın zamlarınızı! Asgari ücretliye kuruş kalmasın, harcayamazsın! Zam yapmak sizin de hakkınız…

Hepiniz, hepiniz şu dizelerin muhatabısınız oysa… Ne demiş Koca Yunus:

“Fukara kalbine her kim dokuna

Dokuna sinesi Allah okuna!”

Vesselam…

Meryem Aybike Sinan / Türkiye Gazetesi

Yorumlar3

  • harun demir 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun. kanaatkar olmak çok güzel bir şey. dua almak çok tatlı bir şey. kalbi, vicdanı ve merhameti olana.sadece paraya tapan, sadece nefsini düşünen egoist, bencil biçareler çok zavallısınız.sonunuz cehennem ateşi. ateşiniz bol olsun. dua alanlara selam olsun.
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kinayeli sözleri bu adamlar ciddiye alırlar ve zamlarını yaparlar. Hem de 5 kat, 10 kat. Bunların yatacak yeri yok, Allah akıl fikir versin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Cengiz balcıoglu 3 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederim bu laflar resmen ateş etmiş ama bunu anlayacak kafa ve vicdan varmı ki bunlar gibilerde... İyi ki ölüm var yoksa bu kadar hain bu kadar gaddar insanlarla bir arada yaşamak ne zor olurdu.. Allahım sana şükürler olsun ki Ölüm var... Yazar bayana 10 üzerinden 10...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat