İstanbul Türk’tür, gerisi lafügüzaftır…

  • GİRİŞ16.02.2024 08:55
  • GÜNCELLEME16.02.2024 08:55

Tarih şuuruna sahip olmak bir milletin her ferdi için zaruridir.

Bir siyasetçi için millî benlik ve tarih şuuruna sahip olmak farzdır, elzemdir, şarttır… Çünkü pratikte bir milletin adına rol kesmek, kitleleri yönlendirmek, hareketlendirmek ve dahi ülkenin bekası için söz sarf etmek yetkisi görünürde genellikle siyaset yapanlardadır.

Peki siyaset mekanizması içinde yer alanların böyle bir derdi ve tasası var mıdır?

Son günlerde şahit olduğumuz pek çok söylem ne yazık ki birçok siyasinin bu şuurdan yoksun olduğunu gösteriyor. Maalesef yarın ülkenin bekası için sorun teşkil edebilecek kimi meseleler pervasızca çarpıtılıyor ve bugünün şartları içinde düşünülmeden sarf edilen o kimi söylemler ve konuşmalar birkaç bin oya tahvil ediliyor!

Daha önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öyle bir konuşma yaptı ki pes dedirtti:

“Bu şehir, herkesin şehri. Bu şehir, 16 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının şehri. Bu şehir Kürtlerin şehri. Bu şehir Alevilerin şehri. Bu şehir Boşnakların şehri. Bu şehir Ermenilerin şehri. Bu şehir Süryanilerin şehri. Bu şehirde, 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyet vatandaşı var.”

Büyük Türk hakanı Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği bu şehirde hiç Türk yokmuş kabilinden yapılan, etnik ve mezhepçiliğin tavan yaptığı bu talihsiz konuşma kimin işine yaradı acaba?

Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti’ni meydana getiren halkın genel adıdır. Türk milleti yok sayılamaz zira Türk milleti etnik değil ülkenin asli ve kurucu unsurudur. Türkiye bu ülkenin adına, Türk bu ülkenin halkına denir!

Dolayısıyla İstanbul Türk’tür, gerisi lafügüzaftır!

Tabii bir de son yıllarda “Türkiyeli”, “Türkiye halkları”, “Anadolulu” tabirlerini kullananlar var. Bunların bir plan dâhilinde bu kavramları kullandıkları açık. Amaç Türkiye’de yeni tartışma alanları açmak, kimi kesimleri kimlik üzerinden yeni arayışlara sokmak ve uzun vadede kaos çıkarmak. Taktik aynı: Böl, parçala, yut!..

Orta Doğulu zihin ne yazık ki böyle çalışıyor!

Bu taktik öyle tanıdık ki. Osmanlı devletini de böyle çökertmişlerdi. Her kafasını uzatanın ses çıkarıp hak talep ettiği o karmaşa, koskoca imparatorluğu içeriden, temelinden zayıflatmış bütün enerjisini bitirmişti.  

Bugün üç beş bin oy daha fazla almak için sık sık etnik ve mezhepsel meseleleri kaşıyan, tribünlere oynayan siyasilerin daha sorumlu ve şuurlu davranmaları gerekiyor.

Bu ülkenin asli unsuru ve kurucusu olan Büyük Türk Milleti, bu olup bitenleri sessizce seyrediyor. Birkaç bin oy için bir milleti yok saymak asla siyaset yapmak değildir, bedeli de ağır ödenir.

Önceki gün yeniden cumhurbaşkanı seçilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Millî Meclisi’ndeki yemin töreninde bizim kimi siyasilere ders verecek bir konuşma yaptı. Bu müthiş konuşmaya bakar mısınız?

“Türk Devletleri Teşkilatı'na üye olan tüm ülkelerle kardeşlik ilişkilerimiz mevcut olup, politikamız Türk Devletleri Teşkilatı’nı güçlendirmektir. Bu bizim için temel uluslararası örgüttür, çünkü o bizim ailemizdir. Başka bir ailemiz yok. Bizim ailemiz Türk dünyasıdır.

Burası geniş bir coğrafya, geniş bir toprak, büyük bir askerî güç, büyük bir ekonomi, doğal kaynaklar, ulaşım yolları, genç bir nüfus, artan bir nüfus ve aynı soy ve kökten gelen halklar. Bundan daha güçlü bir birlik olabilir mi? Tabii ki değil. Türk Devletleri Teşkilatı'nın küresel alanda önemli bir aktör ve güç merkezi hâline gelmesi için ortak çaba sarf etmeliyiz. Bunu ancak birlikte başarabiliriz."

Bizim siyasiler bu konuşmadan feyiz ve ders alır mı? Sanmıyorum.

Maalesef...

Meryem Aybike Sinan / Türkiye Gazetesi

Yorumlar2

  • Bayram sahn 2 ay önce Şikayet Et
    CHP ikinci Endülüs için Anadolu da haçlı lar ile ittifak kurarak İslami ve Türk'ü silmek istiyor ve bunu her fırsat ta elinde nevarsa kullaniyor Türk İslam düşmanı ne kadar unsur varise isbirligi yapıyor bugün 200 yıl önce İslam olan Erivan da bugün müslüman varmı yarın Anadolu da müslüman türk istemiyorlar CHP içimizdeki trova ati bunu bilip ona göre tedbir alakim
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yusuf yıldız 2 ay önce Şikayet Et
    21. Asır Yüce Rabbimin izniyle Türk asrı olacaktır İnşaallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat