Facebook paralı oldu bile!

  • GİRİŞ02.06.2012 10:06
  • GÜNCELLEME13.06.2012 02:26

Sosyal Medya hayatımıza gireli daha şunun şurasında 3-4 sene olmasına rağmen çoğumuzun vazgeçilmezi haline geldi bile. Paylaşılan fotoğraflar, müzikler, sözler, etkinlikler hayatı sanal alemde hem renklendirdi hem de hareketlendirdi. Günden güne Sosyal Medya kendisini geliştirdi ve hayatımızın her anına her karesine girmeyi başardı. Artık nerede yemek yiyor, eğleniyor, bulunuyorsak I am at... Nerede de hoşumuza giden bir şey oluyorsa ya da varsa Like!

İşler bu derece hayatımıza girene kadar hem eğlenceli hem de güzeldi, ta ki Sosyal Medyanın kulesi Facebook bu acımasız adımını atana kadar!

Facebook önce ‘markalara sayfa yaptık buyurun hedef kitleniz burada’ dedi ve kurumsal sayfaları büyütmeleri için markalara küçük birer havuç gösterdi. Markaların büyük çoğunluğu bu akıma kapılıp Facebook’ta sayfa açınca da Facebook artık sayfalarınızı reklamlar olmadan çok verimli kullanamayacaksınız dedi ve Markaları reklam kullanmak zorunda bıraktı! Zorunda bıraktı diyorum çünkü bir Facebook sayfanız varsa iyi bilirsiniz ki sayfa tanıtımı için artık neredeyse tek yol Facebook reklamları.

Markalara yapılan bu strateji kişilere de yapıldı! ‘ Facebook’ta ebenizi bile bulabilirsiniz ’ dediler, haklıydılar da! Hepimiz gerek ebemizi gerek ilk okul arkadaşımızı derken bütün bilgilerimizi Facebook’la paylaştık ne sorduysa cevap verdik, evimizin adresini, telefon numaramızı, okulumuzu hatta medeni durumumuzu bile. Zaten sonrası kolay... Artık bu bilgileri alan Facebook ‘ bana muhtaçsın ’ diyebiliyordu. Çünkü rakamlara bakıldığında bir ÜLKE kıvamına çoktan gelmişti bile.

Buraya kadar her şey normal...
Fakat en kötüsü Facebook’un yaptığı son değişiklik oldu. Facebook artık paralı oldu! Nasıl yani diyebilirsiniz, çok normal çünkü bu paralı Facebook’un ilk adımı çoğu kişinin dikkatini çekmedi. Aşağıda göreceğiniz ekran görüntüsü kişisel hesabımdan bir alıntı.

Facebook bundan böyle paylaştığınız her şeyin altına yalnızca sizin görebileceğiniz ‘tanıtımını yap’ butonu nu ekleyecek ve size diyecek ki ‘ Bunu paylaştın ama parasını verirsen bu paylaştığını bütün arkadaşlarına gösteririm ’ siz de bu butonu tıkladığınızda aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız;

hal böyle olunca da parayı veren haber kaynağına yazar hale gelecek. Böylece Facebook ‘biz asla paralı olmayacağız ’ dese de mantıksal olarak çoktan paralı oldu bile! Çok yakın zaman da çocuklar Anne ve Babalarından paylaştıklarını herkesin görebilmesi için kredi kartı bilgileri isterlerse şaşırmayın! Abartıyor muyum? Asla! Unutmayın ne kadar Like o kadar karizma!

Mesud Çelik - Haber 7
twitter.com/mesudcelik - facebook.com/mesudcelik

Yorumlar7

  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Feysbuk reklam yapmak paralı genel olarak ücretsiz dir ama guruplar için yakında uygulama gelicek galiba
    Cevapla
  • Yusuf Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Facebook Sayfasında Ücretsizdir ve hep ücretsiz kalacaktır yazıyordu.....
    Cevapla
  • Yunus Karış 11 yıl önce Şikayet Et
    facebook'a para gerekli. halka arzda 38 dolara sattığı facebook hisselerinin fiyatı bir haftada 30 doların altına inince gelirlerini artırmak için facebooka para kazandıracak çözümler üretmek zorunda kaldı. ama işe yaramaz. facebook 100 milyar dolar etmezdi zaten. facebook hissesi alan kerizler bir bardak soğuk su içsin olsun bitsin :))
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İbrahim Dursun 11 yıl önce Şikayet Et
    sömürü düzenlerinin para tuzaklarına düşmeyin lütfen!. ne tvitter ve ne de facebook ilgim yok.çok şükür.şimdilik bana gereklide değil..bunların için taaaa başında söylemiştim.bunlar para ve yutma tuzakları diye..belki o zaman için ve hatta şimdi bile bize gülenler oldu.fakat yanılmadığım ortada...sömürü ve yutma tuzaklarına düşmeyelim..belki ,-gelişmelerin gerisinde kalıyorsun-diyenler çıkabilir...-...bazı geriden gelenler.yüzbin devir ilerde- diyorum...vesselam
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • sana ne 11 yıl önce Şikayet Et
    kolayı var.. herkese teklifimdir. değerlendirin lütfen! herkes facebook hesabını kapatsın, bakın siz gümbürtüyü. ama biz bu hamleyi yapabilecek bilinç ve beceriye sahipmiyiz, işte onu bilemiyorum. :(
    Cevapla Toplam 23 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat