Haber Sitelerini Kapatın!

  • GİRİŞ07.09.2012 09:34
  • GÜNCELLEME07.09.2012 11:58

Yurdumdan pek uzakta sabah uyandığımda balkona çıktım ve şöyle bir etrafı seyrettim, insanların hepsi mutlu, hepsi gülüyor.... Ne güzel dedim ve mailleri kontrol etmek için bilgisayarın başına geçtim. Tabi ilk iş Türkiye’mden haber sitelerini tek tek gezinmek oldu. Bütün keyfim bütün moralim yok oldu! 25 rakamını hiç bu kadar zor okumamıştım belkide... Sonra geçenlerde yaşanan terör olayları geldi aklıma 25 ŞEHİT manşetini yanında hiç bir açıklama görmeden okuyunca yine bir terör olayı neticesinde 25 aslan parçamızın şehit olduğu hissine kapılarak öfkelendim, kin kustum verdim veriştirdim. Devlete, Başbakana, Genel Kurmaya Allah ne verdiyse selamlarımı ilettim. Sonrasında öfkem dinip, uzun haberleri okuyunca olayın kaza olduğunu ancak anladım. Ama insan 25 ŞEHİT yazısını tek başına okuduğunda haberin detayını okumaya pek takati kalmıyor doğrusu. Bu aynı ayetlerdeki bir cümleyi alıp onun üzerinden polemic yaratmak gibi bir hadise!

İşte olaydan sonra atılan bazı manşetler! Ne kadar ürkütücü değil mi? Bir tek haydi sokağa yazmadıkları kalmış!

İşte klasik TÜRK okuru! Hali hazırda gündemde olan ve kendini bilmez iki - üç kişi tarafından dedikodu malzemesi yapılarak Devlet Facebook ve Twitter’ı engelleyecekmiş, anlık kapatacakmış, insanlar bu kanallar üzerinden galeyana geliyormuş gibi gibi saçma sapan manşetleri yine HABER SİTELERİNDE gördük ve BAZI HABER SİTELERİ sayesinde galeyana geldik bile o andan itibaren facebook, twitter çoştu, yok efendım arap baharından korkuyormuş hükümet, yok efendim Facebook ile gaza geliyormuş vs...

Olay çıkaran, insanları gereksiz huzursuz eden, toplumu olur olmaz galeyana getiren tek bir yer biliyorum o da HABER SİTELERİ. Haksız mıyım? Sonuna kadar haklıyım. Sosyal Medya’ya laf atan haber sitelerini inceleyelim. Daha fazla okunma pahasına talihsiz bir kaza sonucu şehit olan askerlerimize 25 ŞEHİT başlığını salt atarak insanları ‘’yinemi’’ dedirten ve sözüm ona daha fazla okunan haber siteleri bu halkı daha fazla galeyana getirmiyormu? Gazete gibi olmadığı için yap boz tahtasına dönen aslı astarı olmayan haberleri tek tuşla milyonlara okutan haber siteleri bu halka daha fazla sansasyon pompalamıyormu? Manşetler hep tahrik edici, hep kışkırtıcı, hep daha fazla kin beslemiyormu?

Ama onlara sorarsan suçlu kim? Sosyal Medya...

Size söylüyorum ey yalan yanlış haber siteleri!

Sosyal Medya ile birşey olmaz... Arap baharı, Mısır, Suriye’de Sosyal Medya sayesinde örgütlenen insanların eseri değil, bunu biliyorsunuz... Bu kadar saf değiliz. Bu sadece baştada söylediğim gibi bir günah keçisi meselesi.

Uzun lafın kısası olmaz...

Ben Bakan olsam Sosyal Medya’yı değil de Allah’ın tekrar göstermemesi için Dua’lar ettiğimiz bu kötü olaylar sonrasında haber sitelerini tek tek gezer o saçma sapan manşetleri atan haber sitelerini tek tek ANLIK kapattırırdım.

Bu meydan bu kadar boş bırakılmamalı.

Haksız mıyım?

Mesut Çelik - Haber 7
twitter.com/mesudcelik 

Yorumlar3

  • kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet Et
    bir doğru tonlarca yalanı yakar, siler süpürür.. enbiya suresi 18. ayet de buna işaret eder.. onlarsan yığsınlar yalanı sen doğruyu güneş gibi üzerine getiriver sonra seyreyle yalan kulelerinin yıkılmasını, dinle gümbürtüsünü.. fakat bunun için o bir doğruyu yazıp yayacak siten, okurun, yazarın, çizerin, gezerin olacak... o da tam mükemmel olmasa da var çok şükür.. ihtiyacımız onu daha da geliştirmeye, daha etkili ve isabetli kılmayadır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mesut Çelik 11 yıl önce Şikayet Et
    sultan-ı yegah'a.... işte tam olarak söylemek istediğim budur. bu hastalık türkiye'de ancak bu şekilde tedavi edilir. zaten hastalık geçtiğinde tedaviye ihtiyaç olmayacaktır. başka bir tedavi yolu var mıdır?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sultan-ı Yegah 11 yıl önce Şikayet Et
    haksızsın.... onun yerine rating için yalan yanlış manşet atma zihniyeti nereden geliyor onu inceleyeceksin.. ondan sonra da sorunu kaynağında çözeceksin.. yoksa sansürle birşey çözemezsin.. ittihat ve terakki güya istibdattan kurtaracaktı memleketi.. güya abdülhamid'in koyduğu sansürü ortadan kaldıracaktı.. darbe sonrası basını serbest bıraktı.. baktı ki basın kendisini de kıyasıya eleştiriyor.. "biz matbuat serbesttir dedik, vatan hainliği yapın demedik" dedi ve çok daha ağır sansür yasaları getirdi.. anlamadı ki kendisi abdülhamid'den çok daha baskıcı ve sansürcü olduğunu.. ona göre abdülhamid sansürcü idi, kendisi özgürlükçü.. şimdi bir de siz mi başladınız? "medyaya anlık sansür" talebi ile.. onun yerine dediğim gibi, yalan yanlış manşet atma, abartma, rating yapma gibi hastalıkları tedavi edin.. işe de kendi sitenizle başlayın..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat