Mesai ve mutluluk

  • GİRİŞ21.01.2011 09:57
  • GÜNCELLEME21.01.2011 09:57

Mutluluk iş saatleri dışına has bir duygudur. Batı’da mutluluk konusunda son zamanlarda yapılan araştırmaların ortaya çıkardığı en önemli bulgulardan biri bu.
Harvard Üniversitesi eski başkanlarından Derek Bok kısa bir zaman önce piyasaya çıkan Politics of Happiness (Mutluluk Politikaları) adlı kitabında bu olguyu şöyle özetliyor:
“Gün içinde insanlara zevk veren aktivitelerin hemen hemen hepsi mesai dışında cereyan ediyor. Seks yapmak, aile ile birlikte olmak, arkadaşlarla buluşmak gibi. İşe gidip gelmek dahil, günün daha az zevkli olan saatleri ise insanın işi ile ilişkili olanlardır.”

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Metin Münir - Milliyet)

 

Yorumlar1

  • tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet Et
    NE YAPIN NE EDİN DUA EDİN DE İNSANLARI SEVİN EY DOĞAN MEDYA YAZARLARI. Metin Bey siz munis bir yapıdasınız ama bir bakın mesai arkadaşlarınıza, bir göz atın köşelerinize, diğer kardeş gazetelerinizin köşelerine. Her gün olumsuzluk, her gün sevgisizlik, her gün isyan, her gün hoşnutsuzluk, her gün ölümüne yıkıcı bir muhalefet, her gün saldırganlık, her gün ağır sözler, her gün laf sokma, her gün millete üstten bakma, her gün kışkırtma, her gün sinir bozma.. HER GÜN SEVGİSİZLİK İNSANIN BAŞINA GELEBİLECEK EN BÜYÜK BELADIR SAYIN METİN MÜNİR, SİZ ARKADAŞLARINIZI UYARIYOR MUSUNUZ?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat