Kaysıyı Malatya yedi, ayvayı Fener!

  • GİRİŞ18.01.2011 07:50
  • GÜNCELLEME18.01.2011 07:50

Yeni Malatya, Eski Fenerbahçe!

Fenerbahçe en büyük silahı Alex’in sakatlığından dolayı Yeni Malatya maçına eksik çıktı. Eksik çıktı çünkü Alex Fenerbahçe’nin her şeyi, takımın yüzde yetmiş beşi. Tıpkı Galatasaraylı Arda gibi, kaptanın olmadığı maçlarda Galatasaray’ın halini gördük. Kaleci Volkan’ın olmayışı da Fenerbahçe için şanssızlıktı. Oysa her şey güzel başlamıştı Malatya da herkes Fenerbahçe’yi özlemişti. Uzun yıllardır gitmiyordu Fenerbahçe Malatya’ya,  çünkü Malatya yıllardır başka bir ligin kulvarında mücadele ediyor. 

Malatya’yı Vedat İnceefe çalıştırıyor. Ne futbolcuydu Vedat! Galatasaray tribünlerinde delikanlı Vedat diye bilinirdi. Takımın bıçkın futbolcularından biriydi. Futboldan kopmaması ve futbolu devam ettirmesi Vedat ve Türk futbolu adına sevindirici. Çok güzel hareketler bunlar deyip sözü Fenerbahçe’ye getirmek istiyorum. Bu arada Malatya’yı tebrik etmek gerek! 29 yıldır Türkiye Kupasına hasret bir Fenerbahçe gerçeği var ortada. Aykut Kocaman’da gideremedi bu hasreti, Zico’da, Daum’da. Ali Şen’de gideremedi, Aziz Yıldırım’da…  Burada işin en acı tarafı Fenerbahçe’nin henüz hiç puan alamadan, taraftarlarını üzerek kupadan elenmesi. Fenerbahçe taraftarları ve yönetimi bunu hak etmiyor.

Türkiye Süper Ligi 100’ler kulübü üyesi, Fenerbahçe formasıyla üç kez gol kralı olmuş, Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşamış iliklerine kadar Fenerbahçeli bir o kadar da profesyonel biri Aykut Kocaman. Yerli teknik direktör dendi mi valla hangi takım olursa olsun, hangi hoca olursa olsun onu desteklemek boynumuzun borcudur. Fenerbahçe Aykut Kocaman ile devam etmelidir. Aykut Hoca bu takımın başında olmalıdır. Milyon avro’luk futbolculara kafa tutmalıdır. Hatta bu futbolculardan daha fazla para almalıdır ki futbolcu hocasını ezmesin.

Jose Mourinho, Alex Ferguson ve Josep Guardiola gibi hocalar boşuna başarılı olmuyorlar. Arkalarında sımsıkı bir yönetim, taraftar ve onları seven, onlara saygı duyan bir futbolcu kadroları var. Türkiye’de ise tam tersi hocalar sürekli değişir, değişmese de hoca Türk Basını yüzünden diken üstündedir. Ne zaman gideceğim, hangi gazeteci görevden alındığımı söyleyecek, kim hakkımda ne yazacak, ne çizecek diye endişeyle görevini yapmaya çalışır. Yapabilir mi? Tabii ki yapamaz böyle bir endişe duygusuyla hocalar nasıl işlerini yapsınlar. Yeni Malatya maçından sonra baktım şöyle bir gazetelere Aykut Kocaman ne zaman istifa edecek haberleri revaçtaydı!

Aykut Kocaman istifa etmeyecek. Avucunuzu yalayın. Artık o eski Türk Hocalar gitti. Dirayetli, kararlı, takımına güvenen, taraftarlara inanan Türk hocalar takımlarının başında. Ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerde yine de çok dikkatli olmak gerekir. Fenerbahçe’de baskı hissetmemek imkansızdır. Aykut Kocaman’ın en büyük hatalarından biri bana göre maçtan sonra basın toplantısına katılmaması oldu. Maçın sonucu ne olursa olsun o toplantılara katılmak önemlidir. Profesyonellik bunu gerektirir. Aykut Hoca’nın kalmasına çok sevindik tabii ki.

Ama yine de Yeni Malatya… Eski Fenerbahçe…

Fener elendi…

Kayısıyı Malatya yedi.

Ayvayı Fener…

Münir Üstün - Haber 7
munirustun@gmail.com

Yorumlar1

  • Selahattin Ucuzcu 15 yıl önce Şikayet Et
    Fenerahçe. Anadolu takımları hep büyük maçlara ekstra konsantre ile hazırlandıkları için bu maçlarda süpriz sonuçlar çıkabiliyor. Fenerin kaybetmesini büyütmemek lazım. Neticede hava şartları iyi değildi MAlatya da. Malatya ayakta kalan takımdı.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat