Galatasaray iyi yolda…
- GİRİŞ10.01.2012 07:31
- GÜNCELLEME10.01.2012 07:31
Galatasaray için seriye devam edebilmek çok önemliydi Samsun maçında. Galatasaray bu maçı alabilecek miydi? Eboue Afrika Kupası maçları için Fildişi Sahili Milli Takımı kampına katılmıştı. “Aslında geçen hafta bu maçta oynamak istiyorum ” demişti. Olmadı. Ayrıca Galatasaray tek adam üzerine kurulu bir takım mı olmalı? Elbette hayır!
Maç başladı ve ilk yirmi dakikada Galatasaray Samsun üzerine yıktı oyunu. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu ve Galatasaray ilk yarıda iki gol yedi. Galatasaray’ın yediği gollerde sadece Sabri’yi hatalı görmek elbette mümkün değil. İlk golde Melo hatalıydı. Maçta ilk yirmi dakika dışında Galatasaray takımı yok gibiydi. Elmander, Engin, Sabri, Melo çok kötü oynadılar. Sabri’nin hazır olmadığını Galatasaray taraftarı bile biliyorken, teknik direktör Fatih Terim’in risk alarak kazanma hırsını tekrar gördük. Fatih hoca herhangi bir teknik direktör değil. Futbolcusunu kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan bir fenomen. Fenerbahçe karşılaşmasında Semih ve Emre Çolak’la başlaması, ayrıca Samsunspor maçında oyuna yaptığı müdahaleler ile bu özelliğini bir kez daha kanıtladı.
Fatih Terim morali bozuk Sabri’yi kazanacaktır. Sabri’ye çok kızabiliriz, sinirlenebiliriz ama Sabri Galatasaray altyapısından yetişmiş iyi bir futbolcu. Bunu kimse inkâr edemez.
Galatasaray’ın birinci golünün organizasyonu iki savunma oyuncusundan geldi Ujfalusi ortaladı, Semih golü attı. Bu golün altını çizmek lazım. Aynı bu gol gibi altı çizilmesi gereken bir asist daha vardı. Samsunspor karşılaşmasının ikinci yarısında Sabri’nin yerine giren Riera sol kanatta çok iyi oynadı. İyi işler yapmakla kalmadı, auta doğru çıkan topa iki Samsunlu futbolcunun bacaklarının arasından mucize bir asist yaptı ve Selçuk İnan’a beraberlik golünü attırdı.
İlk yarıda risk alarak oynayan Galatasaray takımında ikinci yarıda öyle bir geri dönüş oldu ki, taraftar bile inanamadı! İlk yarı hata yapanlar, ikinci yarı hata yapmadılar. Fatih Terim devre arasında sadece takıma kızmadı, kendi hatalarını da gördü, yerinde değişiklikler ve yaptığı “akılcı” müdahalelerle oyunu lehine çevirmeyi başardı.
Galatasaray taraftarının güvensizliğini biraz anlamak lazım. Çok sevdikleri Fatih Terim takımın başında olsa da, geçen sezon bu taraftarlar çok kötü sürprizler yaşadılar. Öyle kahredici maçlar izlediler ki Cumartesi günü bir kez daha “aman” yine mi diyecekleri bir maçla karşılaşmaktan korktular. Elbette Galatasaray yenilecektir, yenecektir futbol bu, her türlü neticeye hazırlıklı olmak lazım. Takımların çıkışları olduğu kadar düşüşleri de olacaktır. Ama Galatasaray ve Fatih Terim’in takıma önümüzdeki sezonu da düşünerek en az 3 takviye yapmaları şart. Yapılmazsa takım çok zorlanır.
Samsunspor’da ilk devreye Petkoviç, Ekigho ve Zenke damga vurdu. Haklarını vermek gerekir. Ekigho ve Zenke’yi izlemek ayrı bir zevk.
Galatasaray “kabus” görecek derken, güzel bir rüya ile uyandı!
Sekizde sekiz yaptı…
Münir Üstün - Haber7
munirustun@gmail.com
Yorumlar4