Sahnede toz olur, kusmuk değil

.

  • GİRİŞ04.09.2021 10:20
  • GÜNCELLEME04.09.2021 10:20

Halkı aşağılamak ve değerlerine küfretmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan bir müptezel takım var. En son dadandıkları yer cenaze törenleri oldu. Bırakmıyorlar ki, insanlar acılarını yaşasın, sevenleri de gidenlerin ardından bir hayır dua göndersin.

Sanat yaşamı boyunca iktidar ya da muhalefet ayırımı yapmadan sivri dili ve parlak zekâsıyla gördüğü yanlışlıklara itiraz eden, halkın bir parçası olduğunu vurgulamak için sahnesinin perdesindeki yamayı sökmeyen Ferhan Şensoy’un cenazesini de bu “kirli siyaset”lerinin bir parçası haline getirdiler

DİNİN İNADINA SANAT OLUR MU?

Kazancını ve şöhretini “devlete” borçlu olan tiyatrocu Cihat Tamer bu çirkefliğe imza atan son kişi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da hazır bulunduğu cenaze töreninde “70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz" diyerek içindeki kini kustu.

Bu kafaya göre, 1960 darbesini yapıp ülkenin seçilmiş Başbakanı’nı “gerici” diyerek darağacında sallandıranlar; Bülent Ecevit’ten Erdal İnönü’ye kadar solcular; kız öğrencilere “türbanınla okumak istiyorsan Arabistan’a git” diyen Demirel, Kenan Evren hatta 28 Şubat’ta halka karşı topyekûn savaş açıp bugün hapishanede cezasını çeken Çevik Bir bile “din bağımlısı” oluyor. Öyle ya, 70 yılın büyük kısmının hikâyesi bu.

Meslektaşının cenazesine biraz daha ayık kafayla katılsaydı, muhtemelen bu isimleri ayıklar, geriye Özallı yıllar ile son 20 sene kalırdı. Oysaki, Cihat Tamer tanımasını sağlayan “Perihan Abla” ile “Bizimkiler”de o din bağımlısı diyerek tahkir ettiği merhum Özal’ın iktidarı sırasında oynamıştı. Hem de devletin televizyon kanalında.

PARAYI MİLLETTEN AL HAKARETİ MİLLETE ET

Sanatın toplum için mi, sanat için mi icra edildiği kadim tartışmasına yeni bir boyut getirdi aslında Tamer. Meğer “din ve devletin inadına” yapmak diye bir kategori de varmış.

Kültür Bakanlığı pandemi döneminde 328 özel tiyatro ve 1267 tiyatro projesine toplam 36,5 Milyon lira para dağıttı. Bu oyunların pek çoğunda iktidar yerden yere vurulsa da, devletin arzusu perdelerin kapanmamasıydı.

Anlıyoruz ki, kendilerine “sanatçı” unvanını yakıştıran kimilerine göre en tatlı şey, milletin parasıyla milletin değerlerine küfretmek. Bizimkiler’in Şevket’ine göre Ferhan Şensoy şimdi arkadaşlarıyla meyhanede kafa çekiyormuş.

Ne istiyorsunuz? Milletin parasıyla şöhret olup, sarhoş çıktığınız sahneye nefretinizi kustuğunuz yetmedi, meze parasını da biz mi verelim?

DİRİLİŞ POSTASI

Yorumlar2

  • Semendere 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne sanatçısı bunlarin hepsi dönme. İsleri bitti çıldırıyorlar.
    Cevapla
  • özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat