Bedelli askerlik ve CHP'de değişim

  • GİRİŞ17.03.2011 08:54
  • GÜNCELLEME17.03.2011 08:54

Dünya tersine döndü. Kimin aklına gelirdi ki bir gün CHP Meclis’e bedelli askerlik teklifi verecek ve AK Parti reddedecek?
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi dün Meclis Başkanlığı’na, isteğe bağlı olarak ve gençlerin maddi durumuna göre kademeli bedelli, ya da bedelsiz, yalnızca temel askerlik eğitimi verip terhis etme teklifi verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da bu teklifi ‘Seçime yönelik’ diyerek reddetti ve ‘şu anda gündemlerinde olmadığını’ açıkladı.
Oysa daha yakın zamanda ve en son Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından –tabandan gelen taleplerin etkisiyle- temenni olarak dile getirilen bedelli askerlik konusuna Savunma Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile kapıyı kapatmıştı; Genelkurmay’ın ‘ihtiyaç yok’ gerekçesiyle konuya sıcak bakmadığı zaten biliniyordu.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Murat Yetkin - Radikal)

Yorumlar31

  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    bazı akpartililer bile. paralı askerlik deyince chp.li olmuş,arkadaşlar sizin yapacağınız askerliktende bir hayır gelmez ama yine de garibanın hakkı için gitmenizi istiyorum hemde inşallah bir sebepten dolayı Allah askerlik sürenizi de uzatırda görürsünüz gününüzü,dedeleriniz 9 yıl askerlik yapmış hiç utanmıyormusunuz bu atalarınızdan,sizin her şeyiniz maddiyat olmuş,paranız çok ama vicdanınız yok,bedelli askerlik lafını dahi duyduğunuzda hemen klavyeye sarılıp başlıyorsunuz yazmaya,ama bir yığın memleket meselesi varken tık yok
    Cevapla
  • Selim Akkale 13 yıl önce Şikayet Et
    METE ASLANOĞLU ASKERLİĞİNİ YAPMADIĞIN GİBİ, BİLGİDE EDİNMEMİŞSİN!HARİÇTEN. Gazel atıyorsun canım!Kimse 15 günlük, 1aylık eğitimle dağa gitmiyor bu birrr!!!Acemi Birliği 2,5 ay!!!Eğer Komandoysan yani dağa gideceksen extradan 2 aylık daha eğitim alıyorsun!!!Haa yetermi yetmezz!!!Sistem doğrumu?Yanlışşş!!!Doğrusu ne?Profesyonel Ordu!Peki bugün karar alınsa kaç senede geçilir? En az 4-5 sene!!!Hatta belki 8-9 sene!!!
    Cevapla
  • mete aslanoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    partilerin amacı oy almaktır. seçim yatırımı diyorlar anlamıyorum bir esnafın amacı mal satmak değilmi partinin amacıda oy almaktır bunu neden anlamıyorsunuz
    Cevapla
  • mete aslanoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    sistemi eleştirin bizleri değil. ben yaptım senden zihniyetini anlıyorum da bizleri şehit aileleri ile gazilerimizle karşıkarşıya getirmeye çalışanları anlamıyorum.ayıp bee sizler neden aktutunu dağlıcayı yada 15 günlük eğitimle teröristlerin karşısına çıkartılan askerlerimizi kendi döşediğimiz mayınlara sürenleri eleştiremiyorsunuz neden sistemi eleştirmek yerine bedelli askerlik isteyenleri eleştiriyorsunuz gözünüz bedelli isteyenlere kesiyor.selim bey siz hiç bedelli isteyenlerin sayfasına baktınızmı bakrsanız şehit ailelri yadım görsun
    Cevapla
  • marcoss 13 yıl önce Şikayet Et
    seçim için mi. ya kardeşim bedelli teklifine seçim için diyorsunuz. peki bu tepkiyi tunceli de referandum öncesi buzdolabı,koltuk dağıtılırken niye göstermediniz? torba yasasındaki vergi aflarıda o zaman seçim için öyle mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat