Bugün böyle görünüyor ama...

  • GİRİŞ17.04.2011 07:36
  • GÜNCELLEME17.04.2011 07:36

12 Haziran seçimleri için senaryo çalışması yapmak için doğrusu vakit biraz erken. Ancak yine de mevcut kamuoyu araştırmalarından ilham alarak bazı tabloları şimdiden tahmin etmek mümkün olabilir. Bu amaçla önce bazı bilgileri hatırlamak ve bazı kabuller yapmamız gerekir.

Bilgiler şunlar: 550 sandalyeli Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir hükümetin güvenoyu alması için en az 276 oy gerekir. Anayasa değişikliğini Meclis’te oylamak için en az 367 oy, anayasa değişikliğini halkoylamasına sunmak için ise en az 330 oy gerekir.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Murat Yetkin - Radikal)

 

Yorumlar2

  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    BU SEÇİMLER ERGENEKONLA KARŞITLARININ SEÇİMİDİR. Bu seçimler Ergenekona karşı dik duran partinin iktidar yapılacağı seçimdir. En az yüzde 60la Allahın izniyle.
    Cevapla
  • Ali Goyak 13 yıl önce Şikayet Et
    5. 5. ihtimali yazarken kesinlinkle yuzune bir gulumseme gelmistir MY! Ama cok beklersin! Siz bu yuce millete tepeden bakmaya devam edin, bu millet de sizi secimden 1. cikarsin! Once bir kere adam, edepli, haklarimiza karsi saygili olun. Meseleye ad koymadan baslyabilirsiniz mesela. Basortusu sorunu bizim sorunumuz ama bize bu soruna ad koyma yetkisi bile vermiyorsunuz. Hala turban da turban. Bu ne inatcilik?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat