Erdoğan inanç kozunu oynuyor

  • GİRİŞ08.05.2011 09:02
  • GÜNCELLEME08.05.2011 09:02

Bundan yıllar önceydi, sanırım 1995 seçimleri öncesiydi. O dönem Refah Partisi’nin güçlü ismi Oğuzhan Asiltürk ile bir televizyon mülakatı yapmıştım. Asiltürk, “Üzerimize fazla gelmesinler” dedi; sonra da eğer üzerlerine çok gelinirse meydanlara çıkıp Allah için din için oy isteyebileceklerini, rakiplerinin o zaman dünyanın kaç bucak olacağını göreceğini ama memleketi germemek adına bu yolu tercih etmediklerini söyledi. Geçmiş gün, yazılı da değildi ama söyledikleri bu mealdeydi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün Düzce’de yaptığı seçim konuşmalarını izlerken nedense hatırıma Asiltürk’ün sözleri geldi.

Doğrusu, Erdoğan da çıkıp din için Allah için oy istemiyordu.

Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta Siirt’te konuşurken kullandığı “Statükocunun Allahı Ankara’da” sözlerinin üzerine gidişi artık eleştiri sınırlarının ötesine geçip, seçim kampanyasını siyasi rakibinin inançlarının zayıflığı üzerine inşa eder bir hal almaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı teşbihte hata olabilir, bu ayrı konudur; bu durumdan yararlanarak kimin daha inançlı olduğunu, gergin geçmekte olan bir seçim kampanyasının temeli haline getirmek ayrı bir konudur.

Başbakan’ın seçmenin oy tercihini etkilerken rakiplerinin İslami bilgi derinliğini ölçü olarak almaya yönlendirdiği algısı yayılırsa zaten Kürt meselesi nedeniyle gerilim sıçramalarına sahne olan seçim süreci bir başka alanda daha yara alır.

İnsanları kolayca heyecanlandırabilecek ve olmadık sonuçlar doğurabilecek inanç alanından siyasette uzak durmak siyasi gerilimin sandık mücadelesiyle sınırlı kalmasına yardımcı olacaktır.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

MURAT YETKİN - RADİKAL

Yorumlar5

  • mert 12 yıl önce Şikayet Et
    CARPITIYORSUN YAZAR (!) MURAT. CHP dini kullanmak isterken eline yüzüne bulastiriyor ve öyle BÜYÜK HATA yapiyorki affedilecek gibi degil. Ne demek, Statükonun Allahi Ankarada? Buna, Allaha karsi gelmek denir ve Müslümanlarin dini ile alay etmek denir. Sen ve CHP dininizi iyi bilmiyorsaniz biraz Kuran okuyunda dininizi ögrenin eger Müslümansaniz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    MURAT YETKİN BU MİLLET ÇANAKKALEDE ALLAH İÇİN 250 BİN ŞEHİT VERDİ. Allah için yaşayan Türk milleti elbette Allah adına saygısızlık yapanlardan rahatsızlık duyar, duyacaktır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • idris gürsoy 12 yıl önce Şikayet Et
    murat yetkine. erdoğan inanç kozunu oynamıyor. alevi kemal dine saldırdıkça islami hafife aldıkça alevilerin gerçek yüzünü türkiyeye kemal sayesinde gösteriyor. cahil hoca dinden edermiş derler ya cahil kemalde alevi kardeşlerimizi zedeliyor...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    dinsiz chpye karsı. herkes oynar inanc kozunu bunda ne var!!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • alperen terzi 12 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan inanç kozunu oynuyor. son kozonu mu oynuyor hadi canım
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat