AK Parti, MHP, PKK

  • GİRİŞ15.05.2011 09:50
  • GÜNCELLEME15.05.2011 09:50

Diyarbakır’da BDP destekli adayların tanıtımı için on binlerce kişinin katılımıyla İstasyon Meydanı’nda yapılan toplantının ardından Genelkurmay’ın internet sitesinde bir açıklama yapıldı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi civarında Irak’tan Türkiye’ye geçmek isteyen bir grup PKK militanıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 12 PKK’lı öldürülmüştü. PKK’nın yayın organı Fırat Haber Ajansı’nda yer alan bilgilerle birleştirildiğinde çatışmaların 12 Mayıs’ta başladığı ve dün sabah sonuçlandığı, Türk özel kuvvetlerinin Irak topraklarında takip harekâtı başlattığı anlaşılıyordu. Genelkurmay’ın açıklamasında uçaksavar topu, roketatar gibi silahların çatışma sonrasında ele geçirildiği bilgisine bakarak baskına uğrayan PKK’lıların ciddi bir baskın hazırlığı içinde olduğunu düşünmek de mümkün.

ABD’yle PKK üzerinden tartışma

Bu gelişmelerin öncesinde, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in ABD komandolarınca Pakistan’da öldürülmesinin ardından yaşanan tartışmalar vardı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin PKK konusunda istediği yardımı alamadığını söyleyince, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone “Biz de etmiyorsak kim ediyor?” diye sitem etmiş ve ABD’nin casus uçak ve uydular yoluyla sağladığı istihbaratın maliyetinin de yılda 400 milyon doları bulduğunu açıklamıştı.

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Murat Yetkin - Radikal)

Yorumlar4

  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    Ckmp nin adı değiştirip Mhp yapılarak neden siyasi hayatımıza girdi.. ABD Nato ülkelerinde maliyetini de kendisinin karşıladığı, bulunduğu ülkenin işgaline karşı savunmasını oluşturacak, birimlere kendi CİA sını yerleştirip kontrol altına almıştı (Bizde ki adı özel mukavemet teşkilatıdır). Bu ABD nin haberi olmadan hiçbir eylemin olmayacağı gibi asker, Yargı ve siyasilerimizi de yava, etkileri altına aldılar. Amacı rejim muhafızlığı olan TSK halkı kendi ideolojik yapılarını ve yaşam tarzlarını kabul ettirebilmek ve halkı kontrolleri (vesayet) altında almak için bu durumu kabüllenmiş. ABD ye kapılarına açmış. ABD, TSK yi, TSK de ABD yi çıkarları için kullandı. Bu sayede her konuda ABD desteği alındı. 27 Mayıs darbesi sonun da CHP devlet iktidarını derin devlet olarak askerlerle birlikte sürdürülmesi kararı çıktı. Bunu engellemek isteyen Milli Birlik Komitesi subaylarından on dörtler olarak bilinen Türkeş ve arkadaşları askeri cuntanın devam etmesini, yoksa devlet yönetimini Chp sahip olur diyorlardı. Askeri cuntayı Ulusalcıların üstün olmaları
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    Ckmp nin adı değiştirip Mhp yapılarak neden siyasi hayatımıza girdi.. Atatürkçü Kemalist Türkeş ve arkadaşları tasfiye edildi yurt dışın gönderildiler. Ulusalcı cunta halkın bir şekilde huzursuz olması ve mevcut sistemden bıktırılması ve yeni kurulacak siyasi partilerin kontrol altına alınmaları idi. Kapatılan DP yerine kurulan Adalet Partisi başkanın ölümü üzerine yerine Süleyman Demirel getirildi. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi başkanı Osman Bölükbaşı (Kemalisti ve DP karşıtı bir liderdi), Yeni Türkiye Partisi başkanı Ekrem Alican (eski DP milletvekillerinden ve 1960 Kurucu Meclis üyeliği yapmış kişi idi, başarısız olunca da kendini fes etti) ve Cumhuriyet Halk Partisi başkanı İsmet İnönü dür. 1969 sonların da Alparslan Türkeş başkanlığın da tamamen dini ve milliyetçi olarak kurulan Mhp. Arkasından da Necmettin Erbakan ın başkanlığında İslami kökenli Milli Nizam partisi kuruldu. Sözde Demirel, Türkeş ve Erbakan dışında diğerlerini rejim yandaşı oldukları izlenimi verilmişti. Taki 12 Eylül ve 28 Şubat süreçlerinde kimin ne olduğu anlaşılmıştı.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde dini kullanarak kurulan parti kapatılmadı da Erbakan ının Mnp si neden kapatıldı.. CKMP 1959 yılında kendi içinde sosyalist bir parti olmayı tartışan, parti gençlerinin kendilerini Devrimci ve Toplumcu olarak adlandırdığı dönemden gelen parti Mhp adını alıncaya kadar çizgisini sürdürüyordu. TSK ne kadar Ulusalcı kadrolar elinde olsa da Atatürkçü idealist Kemalist düşünceye sahip oldukça yüksek oranda subaylarda vardır. ABD nin CİA vasıtası ile TSK içinde kurduğu ve TSK komuta kademesini etkisi altına alan özel mukavemet gerilla teşkilatlanması mensuplarınca. 944 Kemalist Turhancılık olaylarından tutuklanan. İki sene ceza almış ordudan uzaklaştırılmış, sonra da GKB lığı özel affı ile tekrar orduya dönmüş, Nato bünyesinde kontgerilla eğitimi almış üstelik 27 Mayıs darbe organizatörlerinden, hitabet yeteneği güçlü başarılı aynı zamanda İnönü (Ulusalcı) karşıtı idealist Kemalist bir subay ve Ckmp 965 Ankara milletvekili olan Türkeşe. Sözde (Görüntüde) Milliyetçi inançlı görünümlü parti oluşturmak için Ckmp nin adı değiştirip Mhp yapılarak neden siyasi hayatımıza girdi.
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    ERGENEKON İDDİANAMESİNDE ÜLKÜ OCAKLARI İŞÇİ PARTİSİ PROVAKASYONLARI İDDİALARI. 2009 seçimlerinden önce ne çok provakasyon vardı öyle değil mi?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat