Artık Bu da Olmazsa Aziz Yıldırım Ne Yapsın?

  • GİRİŞ05.07.2013 12:30
  • GÜNCELLEME05.07.2013 12:30

Sarı-lacivertliler basketbolda Sırp antrenör Zeljko Obradovic'e 2 yıllık imzayı attırdı. Obradovic, alanının Avrupa'da en iyisi. Bu konuda ‘İyilerden birisi' demek bile ona haksızlık olur.

Hatta dünyada bile Avrupa adına İtalyan koç Messina ile beraber listeyi zorlayacak birisi. Peki, Sırp koçu zirveye bu derece sabitleyen başarıları neler? Dilerseniz bir göz atalım:

4 FARKLI TAKIMDA AVRUPA'NIN ZİRVESİNE ULAŞTI

Çok genç denecek yaşta, 31 yaşında Yugoslavya'nın (Şimdiki adı Sırbistan) Partizan takımında çalıştırıcılığa başladı. Henüz ilk sezonunda Avrupa'nın zirvesine oturdu ve takımına bugünkü adı Euroleague (Bundan sonra Avrupa Ligi olarak yazılacak) olan kupayı kazandırdı. Yani 32 yaşında o bir Avrupa şampiyonuydu.

Ardından 1993'te gittiği İspanyol Juventut Badalona'da 1 sezon çalıştı ve o 1 sezonun sonunda yine en büyük kupaya uzandı. Genç Obradovic 34 yaşında ikinci kez Avrupa şampiyonluğu yaşamış oldu.

O sezonu takiben İspanya'dan ayrılmadı ama şehrini değiştirerek Real Madrid'e transfer oldu. Aynı sene bu sefer Madrid'le kupaya uzanmayı başardı. Yani Cahit Sıtkı Tarancı'nın yolun yarısı diye bahsettiği 35 yaşa üçüncü Avrupa Ligi şampiyonluğunu sıkıştırdı.

ASIL BAŞARILAR PANATHİNAİKOS'LA GELDİ

Akabinde gittiği Yunan devi Panathinaikos'ta kolay kolay kazanılmayacak başarılara imza attı. Tecrübeli çalıştırıcı burada tam 13 sezon kaldı ve bu 13 sezona 5 Avrupa Ligi şampiyonluğu sığdırmayı başardı. Yoncalar onun döneminde adeta çağ atladı.

Ayrıca yine Real Madrid'le 1997'de ve İtalyan Benetton Treviso ile de 1999'da Saporta Kupası'na uzandı.

Yukarıda bahsedilenler onun sadece kulüp takımlarıyla kazandığı uluslar arası başarılardı. Efsane hocanın bunun dışında Panathinaikos'la 11 Lig, 7 Kupa, Partizan'la 1 Lig, 1 Kupa, Benetton'la 1 İtalya Süper Kupa şampiyonlukları da bulunuyor.

MİLLİ TAKIMLARDA DA EFSANE

Obradoviç kulüp başarılarını Milli Takıma da taşıyan ender çalıştırıcılardan.

Deneyimli çalıştırıcı ülkesiyle 1997'de Avrupa, 1998'de de Dünya Şampiyonluğuna uzanarak Milli Takımlar bazında da kupalar kazandı.

MALZEME VAR, SABIR YOK

Obradovic'İn yeni sezonda çalıştıracağı Fenerbahçe de üst düzey oyunculardan kurulu bir ekip. Sarı-lacivertliler, Yunan Spanoulis'ten sonra son dönemlerin en göze batan oyun kurucularından Makedon pasaportlu ABD'li Bo McCalebb gibi bir yeteneğe sahip. Ayrıca gönderilmezlerse Romain Sato ve Mike Batiste ile İlkan Karaman, Emir Preldzic, Kaya Peker, Ömer Onan, Bojan Bogdanovic gibi üst düzey yetenekleri de bünyesinde tutuyor.

Birkaç nokta transferin yapılması ve geçmişte çalıştırdığı bütün takımlarda istisnasız uluslar arası kupalara uzanan Obradovic'e sabredilmesi halinde Fenerbahçe en azından kısa vadede Final Four'u (4' Final) zorlayabilir. Hatta kupaya dahi uzanabilir.

Ancak sabır şart... Şayet beklenen başarılar gelmezse bu saatten sonraAziz Yıldırım, basketbol şubesi için daha ne yapsın?” demekten başka bir soru bulunamaz.

Selametle kalın…

muslumisiklar@gmail.com

Yorumlar1

  • Mustafa Turhan 10 yıl önce Şikayet Et
    ne yapacağını bilir. Aziz Yıldırım ne yapacağını iyi bilir
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat