Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali?

  • GİRİŞ19.07.2013 10:15
  • GÜNCELLEME19.07.2013 10:15

Son birkaç senedir Fenerbahçe, tarihinin en kritik günlerini yaşıyor. Bir yandan takımla özdeşleşen Aykut Kocaman, Alex gibi değerler tatsız gelişmeler neticesinde takımdan gönderilirken, diğer yandan şike süreci bu dönemin temel gündemleri oldu.

Gelişmeler, sonuç olarak yeri tartışılmaz denilen Aziz Yıldırım'ın taraftarlar tarafından defalarca tartışılmasına ve eleştirilmesine neden oldu, olmaya devam ediyor.

CAS'IN KARARI NASIL OKUNMALI?

Tüm bunlar bir yana dün alınan CAS kararıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yeniden Avrupa yolu açıldı. Peki, Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ın son dakikada aldığı kararı nasıl okumalıyız?

Öncelikle karar, bugün çekilecek Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuraları öncesinde alınan ihtiyati bir karardan ibaret. Zaten genel olarak spor hukukçularının kanaati de bu yönde. Bir anlamda 'Ne olur ne olmaz?' kararı denilebilir. Yani nihai karar henüz alınmış değil.

Asıl karar Şampiyonlar Ligi grup kuraları öncesinde verilecektir. Bu da yaklaşık 5 haftalık bir süre anlamına geliyor.

FENERBAHÇE TUR ATLARSA NE OLUR?

Diyelim ki sarı-lacivertliler tur atladı. Bu durumda ne olacak? Öncelikle yerine başka bir Türk takımının katılması imkânsız. Zira Fenerbahçe tur atladığı için arkadan gelen takımlarımızdan ziyade, elediği yabancı takım hak iddia edecektir. Yani Fenerbahçe'nin elemesine rağmen, üstüne ceza alması halinde Avrupa kupalarına otomatikman bir takım eksik katılmış olacağız.

Beşiktaş için ise şimdilik alternatif var. Beşiktaş'ın kurasına kadar karar alınır, siyah-beyazlılar men edilirse yerine başka bir takımımız katılabilir. TFF, yeni isim verebilir. Tıpkı 2 sene evvel Şampiyonlar Ligi grup kuralarından 1 gün önce Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un katılması gibi. Zira sarı-lacivertliler Devler Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazandığından yabancı bir takımın katılma, dolayısıyla hak iddia etme hakkı yoktu.

Anlaşılan ortam yine big bange (Büyük patlama) neden olabilir. Tüm bu kaotik gelişmeler ışığında başlıktaki soruyu sormaktan başka bir soru yok gibi görünüyor: Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali? Varın kararını siz verin.

Selametle kalın.

Müslüm Işıklar - Haber 7

muslumisiklar@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat