Mesele Melo değil arkadaş, hala anlamadın mı?

  • GİRİŞ23.09.2013 11:10
  • GÜNCELLEME23.09.2013 11:10

Ancak Beşiktaş-Galatasaray maçındaki kargaşanın sebebi daha önceki maçlardan farklı ipuçları verdi.

Öncelikle doğu tribününden sahaya sandalyelerle giren taraftarların güvenlik güçlerinin üzerine yürüyerek Her yer Taksim her yer direniş şeklinde bağırmaları olayların daha önceden planlandığı yönünde kuşku uyandırdı.

MAÇTAN 2-3 SAAT ÖNCE DE GERGİNLİKLER ÇIKTI

Bunun yanı sıra mücadeleden birkaç saat önce stada giriş noktalarında kapıları zorlayan binlerce kişinin varlığından bahsediliyor. Burada başlayan bir gerginliğin maç esnası ve sonrasında sürme ihtimali, hemen hemen her maçı gerginlikle geçen Türkiye liglerinde çok yüksektir.

Bu söylenti şayet gerçek ise önlem almayan idareciler hesabını vermeli.

“HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ” SLOGANLARI

Olayların patlak vermesinde Melo'nun hareketlerinin ve Fırat AYDINUS'un kararlarının mazeret olamayacağını, zira bu tür olaylara birçok maçta rastlandığını belirtmekte fayda var. Bazı kendini bilmezlerin demek isterdim ama sadece kendini değil, yaşadığı coğrafyayı ve bu ülkenin kadim değerlerini de bilmezlerin sahaya atlaması farklı şüpheleri de beraberinde uyandırıyor.

Hem maçtan önce ki gerginlikler hem bu yaz çıkan “Stadları ve üniversiteleri Eylül'den itibaren karıştıracaklar” dedikoduları ve hem de bazı taraftarların “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları olayın siyasi olabileceğine dair şüphelerden başlıcaları olarak karşımıza çıkıyor.

Zaten Ak Parti milletvekillerinden eski futbolcu Hakan Şükür, olayların Melo'nun taraftara forma göstermesiyle ilişkilendirilmesinin yanlış olacağını, olayları başlatanların asıl amacının farklı olduğunu açıkladı.

Tüm bunların kokusu yakında çıkar. Lakin sorumlular bulunursa toplum huzurunu kaçırmaktan en ağır cezalarla yargılanmalı. Kimsenin insanların huzurunu bozmaya hakkı yoktur.

Selametle kalın…

Müslim Işıklar - Haber 7

muslumisiklar@gmail.com

Yorumlar4

  • mehmet özkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    çapulcu çarşı. çapulcu çarşı taraftarları marifetmiş gibi işgalcilige kalktılar beşiktaşı yaktılar.önki eylemlerine göz yuman yöneticilerin aklı başına inşallah gelir bundan sonra.çapulculara pirim vermezler inşallah çapulcu çarşı taraftarına.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • tomas diskayolis 10 yıl önce Şikayet Et
    Melo. Maçın özetine baktım. Melonun kırmızı kart gördüğü pozisyon en fazla sarı kartlık bir pozisyon. Topa müdahale var ve kasıt yok. Real madrid maçında pepe drogbayı biçti, kırmızımı gördü, seyircilermi sahaya atladı. Melo formasını tutar ve sevgisini ifade eder. Aynı şeyi beşiktaşlı yapsa alkışlanacaktı, yaptığı yanlış bir şey değil. Bu olayların buraya varması beşiktaş yönetiminin suçudur. Mutlaka maç öncesi bu tür olayların olacağı hesaplanmış olması ve gerekli önlemlerin alınmış olması gerekirdi. Belki başka bir stad, belki polislerin futbol alanı etrafında bulunması, belki tel örgü, belki içeri girişlerde sıkı kontrol... ama bu önlenebilirdi. Diğer konu ise bu konunun çok büyütülmesi. Maç bitti, Bu ülke sahipszi değil ve üç beş kendini bilmezin şeytanlığı ile huzurumuzu bozamazlar. Biz halk olayların farkındayız.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ahmet Büyük 10 yıl önce Şikayet Et
    Başlık. Cuk oturmuş!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    kuşku uyandırmasın.... aynen öyle...bu olaylar taksimdeki gezi olaylarını planlayanların yeni tezgahıdır...Provakatörler tarafından yönlendirilen bilinçsiz futbol seyircisi tam da bu işe yarar.Zaten 5000 pravakatör bu iş için yeterliydi bile....eski Roma da ki arena seyircileri gibi...gladyatör-arena-arena stadı ilginç isimler....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat