Fatih Terim'in asıl gönderilme sebebi

  • GİRİŞ25.09.2013 11:48
  • GÜNCELLEME25.09.2013 11:48

Ergün, açıklamada teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verildiğini belirtti.

Bunun üzerine bir basın mensubu sosyal medyada taraftarların bu karara tepki verdiğini, tepkiler hakkında neler söyleyeceğini sordu. Basın Sözcüsü oldukça gayrı ciddi bir şekilde kararla ilgili sosyal medyada tebrik mesajları da alındığını ifade etti.

Şükrü Ergün, sözlerinin ve alınan kararın arkasında olamamış olacak ki soru almadan tabiri caizse sıvıştı.

Çünkü; kendisi de biliyordu ki sosyal medyada;

Bir tane tebrik eden varsa bin tane eleştiren vardı.

Bir tane alkışlayan varsa bin tane yuhalayan vardı.

Bir tane sarılan varsa bin tane iten vardı.

Bir tane gülen varsa bin tane ağlayan vardı.

Ve bunların yüzüne vurulmasından korktu.

Bin sayısı bir sayısından her zaman büyüktür. 1'in binden büyük olduğu tek şey vardır: O da Allah'tır.

Ne demişler: Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var.

Sayın Şükrü Ergün'e ve temsil ettiği Galatasaray yönetimine söylenecek çok söz var ama biz bunları birkaç sözden ibaret tutacağız.

BU SEBEPTEN DOLAYI TEKNİK DİREKTÖR GÖNDERİLMEZ

Öncelikle mevcut hoca sözleşmeyi uzatmaya yanaşmadıysa bu durumda ligin beşinci haftasında yeni çözüm arama derdine düşülmez. Konu hakkında teknik adam arayışı sürdürülür ve sezon sonunda Fatih Terim'le yollar ayrılır.

Hiçbir şey bilmiyorlarsa Bayern Münih'e bakarak öğrenebilirlerdi. Sezon ortasında Pep Guardiola'nın geleceği açıklanmış, lakin yine de mevcut teknik direktör Jupp Heynckes'le yola devam edilmişti.

Terim buna yanaşmayıp isyan ederek ayrılırsa da taraftarın gözünde yönetim değil, hoca suçlu olurdu. Lakin yönetim bunu beceremedi ve sözde profesyonel anlamda kurumsallaşmaya çalışan Aysal ve yönetimi amatörce bir hataya düştü.

Fatih Terim tamamen masum denilemez ama Galatasaray denilince Ali Sami Yen'den sonra akla gelen ilk isim olan Terim'in gönderilişi de böyle olmamalıydı. Bu karara hem taraftar hem de tarih razı olmaz.

LİSELİ OLİGARKLER KARŞILARINDA KENDİLERİNDEN BAŞKA GÜÇ İSTEMİYOR

Mazeret olarak gösterilen sözleşmenin uzatılması fikrine yanaşmaması inandırıcı değil. Ortada Galatasaray Lisesi mezunlarının, yani Lise oligarklerinin egolarıyla Fatih Terim'in boyun eğmeyen, dik duran egosunun çarpışmasından başka bir neden göremiyorum.

Sarı-kırmızılı ekipte Lise'li hâkimiyetinin sürmesini isteyen güçler, Fatih Terim'in güçlü egosuyla çarpışmaktan hoşlanmıyorlar. Zira vitrinde olan bir Terim, taraftarın gözünde bir numaraydı.  Hem futbolculuk hem teknik direktörlük yıllarındaki hizmeti yaklaşık 20 yılı bulan Fatih Terim'e, 2000 yılında da kapı gösterilmişti. Yani Terim, Fiorentina ile anlaşmak zorunda bırakılmıştı. Bugün de gönderildi. Üstelik daha korkakça ve daha acımasızca…

Fakat takımın kötü günlerinde ise her zaman takımın teslim edildiği ilk kişi yine Fatih Terim olmuştur. Tıpkı 1996, 2002 ve 2011'de olduğu ve o günlere çıkarsak gelecekte olacağı gibi.

Ünal Aysal ve yönetim şunu unutmamalı ki: Taraftar Fatih Terim'i hiçbir zaman unutmaz. Ama sizleri bir kalemde çizer ve çizdiğini de unutur. Tıpkı Faruk Süren'i, Mehmet Cansun'u ve Adnan Polat'ı unuttuğu gibi.

Selametle kalın…

Müslüm Işıklar - Haber 7

muslumisiklar@gmail.com

Yorumlar4

  • İbrahim ÇELİK 10 yıl önce Şikayet Et
    helal üstad... bunu en iyi yazan ve gören siz oldunuz tşk.ler..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Mehmet Selçuklu 10 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU SÖZE NE DEMELİ...!. Sayın Işıklar'ın yorumu gayet güzel, üzerine söylenecek fazla bir şey bırakmamış. Tebrik ediyorum. Fatih Hoca'ya başarılar dilerim.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    FUTBOL ÜZERİNE TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPILACAK. GEZİ PARKI AĞACINDAN HÜKÜMET SALLAMAYA GİDİLİYORSA PEK ALA FUTBOLLADA SALLANIR DEDİLER mhp ve chp kanadı aşırı komünistler futbola çöreklendi, brezilyadaDA FUTBOL KULLANILARAK OLAYLAR ÇIKARILIYOR muş, secilen bir teknk direktörün durup dururken alınması operasyon başlangıcıdır, türk halkını futbola karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz, gezide tutmayan oyun futbol ile denenecek.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • ali ok 10 yıl önce Şikayet Et
    FATİH TERİM UNUTULMAZ. Galatasaray denilince aklınıza ne geliyor diye sorulsa, Ali Sami Yen, Metin Oktay, Fatih Terim, Hakan Şükür ve Hagi gelir. Ünal Aysal gelmez. Ama bu taraftar Fatih Terim'i yine getirecektir. Fatih Terim unutulmaz....
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat