Galatasaray'ın başına Abdurrahman Çelebi!

  • GİRİŞ02.10.2013 15:53
  • GÜNCELLEME02.10.2013 15:53

Taraftar bu durumdan memnun olmadı. Taraftarın memnun olmaması sadece Fatih Terim'in gönderilmesi değil elbette. Fatih Terim gibi bir markanın gönderilmesinin ardından sadece şöhretli birinin başa getirilmesi de bu memnuniyetsizliğin diğer bir nedeni.

Açıkçası haksız da sayılmazlar. Roberto Mancini'nin teknik adamlık kariyerine bakıldığında asıl anlatılmak istenen daha net anlaşılacaktır.

FİORENTİNA, LAZİO, İNTER VE MANCHESTER CİTY

İtalyan teknik adam, çalıştırıcılığa Fiorentina'da başladı. Orada da tıpkı bugünkü gibi Fatih Terim'in halefi olan Mancini, sadece İtalya Kupası'nı kazanmıştı.

Ardından görev aldığı Lazio'da da yalnızca aynı kupayı kazanan Mancini'nin sonra ki durağı teknik adamlıkta adını duyuracağı yer olan İnter oldu. Mavi-siyahlılarda 2005-2006, 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında İtalya Seria şampiyonlukları yaşadı.

Ancak bu şampiyonluklar tabiri caizse “Keçinin olmadığı yerde koyuna Abdurrahman Çelebi derler” türünden şampiyonluklardı.

JUVENTUS VE MİLAN'IN YOKLUĞUNDA…

İtalya'da 2000'li yıllara ambargo koyan Juventus 2002, 2003, 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon olmuştu. Ancak adı şike olaylarına karıştığından 2005 ve 2006'daki şampiyonlukları elinden alındı, 2005 şampiyonluğu hiçbir takıma verilmezken, 2006'daki şampiyonluk İnter'e verildi. Yani Mancini'nin takımı İnter, Juventus ve Milan'ın devre dışı kalmasından dolayı bu şampiyonluğa ulaştı.

Ertesi sene ise Juventus SeriB'ye düşürüldü, Milan'ın da puanı kırıldı. Dolayısıyla rakibi kalmayan İnter, Roma'nın 22 puan önünde zirveye uzandı.

2007-2008'de de ivme kaybeden rakiplerinin yokluğunda şampiyonluğa uzanan İnter'le Mancini'nin yolları ayrıldı. Sebebi ise SeriA'da o olmadan da gelebilecek şampiyonlukların yetmeyişi, Avrupa'da da başarı beklentisinin baş göstermesiydi.

Taraftarın ve yönetimin beklediği uluslararası başarı 2010 senesinde geldi ama Mancini ile değil, Jose Mourinho ile…

DÜNYA YILDIZLARI DAHİ ONU KURTARAMADI

Bir süre boşta kaldıktan sonra Aralık 2009'da Manchester City'ye imzayı atan İtalyan teknik adam, yaklaşık 3 yıllık Ada serüveninde sadece 1 Lig şampiyonluğu ve 1 FA Cup şampiyonluğu elde etti.

Oysaki City'de sınırsız opsiyona sahipti. Ancak buna rağmen 1 kere, üstelik son saniyede atılan golle şampiyonluğa uzanıldı.

Onun döneminde kimler gelmedi ki? Carlos Tevez, Boateng, Adebayor, David Silva, Robinho, Patrick Vieira, Kolo Toure, Kolarov, Edin Dzeko, Samir Nasri, Sergio Aguero, Balotelli ve niceleri…

GALATASARAY İYİ BİR İSİMLE DEĞİL, ÜNLÜ BİR İSİMLE ANLAŞTI

Ve'l-hâsıl kelam, Galatasaray şimdiye kadar teknik direktörlükte kendini ispatlayan biriyle değil, futbolculuk yıllarından kalan şöhretinin mirasını yiyen bir teknik adamla anlaştı.

15 yıl Sampdoria'da ve 3 yıl Lazio'da başarılı bir futbolculuk geçiren Mancini'nin teknik adamlık kariyerinde gözle görülür, elle tutulur bir başarısı söz konusu değil.

Umarız Galatasaray'da da Fatih Terim'den kalan mirası yiyip tüketmez, üstüne ekleyerek hem kendisinin hem de ekibimizin susadığı uluslararası başarıları yakalar.

Aksi halde adı mirasyediden öteye geçmez.

Dua ve selamla…

muslumisiklar@gmail.com

Yorumlar1

  • ali_kerem 10 yıl önce Şikayet Et
    Böyle vefasızlığa. İnşallah başarısız olur demek geliyor. GS küme düşer inşallah da bazı şeyler daha iyi görülür.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat