Solun kerameti kendinden menkul erdemleri

  • GİRİŞ22.12.2010 06:28
  • GÜNCELLEME22.12.2010 06:28

Türkiye’deki milliyetçi kesime eskiden beridir getirilen bir eleştiri, kerameti kendinden menkul bir “vatanı sevme tekeli” kurmasıdır. Bir başka deyişle, söz konusu milliyetçiler, “Türkiye’yi sevmek” gibi, aslında hemen her Türkiyeli’nin paylaştığı bir değeri sadece kendilerine has kılmakta, yani “istismar” etmektedirler.

Gelgelelim, milliyetçilere bu eleştiriyi yöneltenlerin başında gelen solcular, “acaba bizim de böyle kerameti kendinden menkul erdemlilik iddialarımız var mı” diye pek sormazlar kendilerine. Sormazlar, çünkü çoktan içselleştirmiş, bir “realite” sanır haline gelmişlerdir erdemlilik iddialarını.

Yazının devamını okumak için tıklayın

Yorumlar4

  • Ahmet Ar 13 yıl önce Şikayet Et
    TAM YERİNE RAST GELDİ!. Mustafa Akyol kardeşimizi tebrik ederim. Solcuların böyle bir burnu havada tavırları var. Onlar medeni, onlar ilerici, onlar kibar, onlar Avrupai, onlar entelektüel... hepsi okumuş çocuklar... Kanlı bıçaklı düşmanı oldukları patronlarla bile can ciğer kuzu sarması oldular da bu kibirleri sebebiyle TÜRK HALKI yla bir türlü kaynaşamadılar. Ferasetli halkımız onlardaki sun iliği, sentetikliği hemen hissetti ve asla yüz vermedi.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 13 yıl önce Şikayet Et
    Kemalist solun. Atatürkçü düşünce sistemiyle hiç bir alakası yoktur. tam tersine Atatürkün varlığı, sözde kemalist sol için bir tehdit idi.. onun ölmesini 4 gözle beklediler sahtekarlar.. istedikleri kadar solcuyuz desinler artık kimse inanmıyor, sol bitti.
    Cevapla
  • kudo doğan 13 yıl önce Şikayet Et
    kemalist sol demek daha dğru... zira adamların soldan anladığı LAİKÇİLİK YAPMAK ve darbelere zemin hazırlamak.(cumhuriyet mitingleri.)
    Cevapla
  • Ahmet  Çapar 13 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yazar. Müthiş bir durum analizi yapmışsınız, tebrikler.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat