Bin Ladin keşke ‘şeriatçı’ olsaydı

  • GİRİŞ04.05.2011 06:58
  • GÜNCELLEME04.05.2011 06:58

Usame Bin Ladin’in Amerikalılar tarafından “ölü ele geçirilmesi” ne anlama geliyor? Dahası İslam, cihad ve terörizm hakkında bize neler söylüyor?

Bu soruların cevaplarına geleceğim, ama öncelikle Türkiye’de çok yaygın olan iki “şehir efsanesi”ne niçin katılmadığımı açıklayayım.

Bunların ilki, “Bin Ladin zaten Amerika’nın adamıydı” hikayesi... Buna inananlar, bazı El Kaidecilerin 80’li yıllardaki “Afgan cihadı” sırasında Amerika’dan askeri yardım almış olmasını dillerine dolamış vaziyette.

Oysa bunda ne var ki? Düşmanınız Sovyetler Birliği iken tabii ki destek alırsınız Amerika’dan. Sonra da “öküz öldü, ortaklık bozuldu” durumu olur. (Biz de Milli Mücadele sırasında Sovyetler’den silah almıştık; Milli Mücadele kadrolarını “Sovyetler’in adamı” mı yapar bu?)

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Mustaf Akyol - Star)

Yorumlar2

  • Mütebessim 13 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç. Bin Ladin Amerikanın adamı mı değil mi bilmiyorum ama sonuç olarak yaptıkları ile Amerikaya büyük hizmet etmiş oldu. Amerika onun adını kullanarak istediği yere girdi, bahanesi hazırdı: Bin Ladin ve adamları. Bu, batının kullandığı ve tamamen yalan bir propaganda da olabilir elbette. Belki de Bin Ladin suçlandığı şeylerin hiçbirini yapmamıştı, bunu şu anda bilemiyoruz. Acaba wikileakste bununla ilgili birşey var mı? Bu arada, aile fotoğrafları yayınlanmasına rağmen, acaba böyle bir kişinin varlığına %100 inanabilir miyiz? Batının yapmadığı şey değil çünkü (mesela ikinci dünya savaşındaki Pearl Harbor örneği veriliyor Amerika için).
    Cevapla
  • Tansel Demirkıran 13 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan uşağıydı. Maalesef sayın yazar Amerika bu tür kişileri satın alır, bu kişiler de İslam'ı doğru yorumlayamayan kişileri kandırarak etrafında bir güç oluşturur, sonra da bu gücü kullanır. Bu gücün kaynağının kesilmesi gerektiğinde ABD tekrar devreye girer o kuklasını bir güzel ortadan kaldırır ve istediği sonuca ulaşır.Kukla Saddam =Ortadoğu'ya girmek gibi...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat