Kemalizm niçin seçim kazanamaz?

  • GİRİŞ20.06.2011 05:54
  • GÜNCELLEME20.06.2011 05:54

CHP’nin ünlü şahsiyetlerinden Canan Arıtman, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yeni CHP”sine karşı çıkmış ve eski CHP’nin çok daha iyi olduğunu savunmuş. Hatta “Baykal’ın izlediği politikayla yüzde 35 alırdık” diye çarpıcı bir tahminde bile bulunmuş.

Sayın Arıtman bizim zekamızla alay etmek mi istemiş, yoksa kendi sağduyusuna dair yeni soru işaretleri uyandırmayı mı dilemiş, belli değil. Belli olan, iddianın yanlışlığı. Çünkü Baykal çizgisinin (ve “Arıtman ruhu”nun) CHP’ye yüzde 20’nin üzerinde oy getirmediği ortada. “Yeni CHP”nin mütevazi ama kayda değer “yüzde 5’lik sıçrama”sının tam da bu eski çizgiden uzaklaşmayla elde edildiği de ortada.

Peki niçin böyle? Niçin eski CHP seçim kazanmayı hayal dahi edemiyordu da, “yeni”sinde biraz kıpırdanma oldu?

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Mustafa AKYOL - Star)

Yorumlar1

  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    ELLERİNE SAĞLIK MUSTAFA KARDEŞİM, MİLLETİ KÜÇÜK GÖRENLER ASLA İKTİDAR YÜZÜ GÖREMEZLER!... Askerlikten çok kısa bir anımı anlatayım ve Kemalist zihniyet neden iktidar asla olamayacağını anlayalım! Askerlik niçin yaparız, modern silahların kullanılmasını öğrenelim günü geldiğinde kullanalım, yani ülkemize bir saldırı olursa karşı koyalım, onun için kullanacağımız cihazları bilelim, birileri bizlere öğretsin, o kişilere de zaten maaş veriyoruz, sadece bu iş için, ancak akşam olurdu konumuz silahların sökülmesi, takılması, kullanılması falan filan! Bir ses herkes eline kağıdı kalemi alsın konumuz "KEMALİZM, LAİKLİK!" Yirmi yaşına gelmişiz güya bizim beynimizi yıkayacaklar, silah kullanmak falan rafta kalan! Makalen gerçekten mükemmel, ellerine sağlık!..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat