Bu KCK işi kötüye gidiyor

  • GİRİŞ02.11.2011 06:13
  • GÜNCELLEME02.11.2011 06:13

Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yayıncı Ragıp Zarakol’un KCK operasyonunda tutuklanması, pek çok insana “ne oluyoruz” dedirtti. Bana da dedirtti. Çünkü, ne savcı ne de hakimim, ama entelektüel kariyerleri ortada olan insanların BDP ile legal temaslarından “teröre destek suçu” vehmedebilecek yargı zihniyetini iyi tanıyorum.

KCK soruşturmasındaki aşırılıklar, bu iki dikkat çekici isimden ibaret de değil. Geçtiğimiz aylar içinde pek çok yazar eleştirerek belirtti: Yüzlerce insan, çok dolaylı ve zorlama gerekçelerle tutuklanmış durumda.

Buradan yola çıkarak KCK davasının tümüyle bir “sindirme operasyonu” sayanlar var. Ben öyle düşünmüyor, çünkü ortada gerçek bir “terör şebekesi” olduğuna inanıyorum. Ama bunun üzerine giden devlet aygıtının, Türkiye’de hep olduğu gibi, “düşünce” ile “suç”u ayıramayan, legal temaslar ile illegal işbirliğini ayırt edemeyen bir hoyratlık içinde davrandığına eminim. (Ergenekon davasında da bence olduğu gibi.)

Aydınlar ve aydınlar

KCK, kuşkusuz PKK’nın bir yan kolu. Şehirlerde siyasi egemenlik kurmayı hedefliyor. Kürtler üzerine ceberrut bir “tek parti” idaresi dayattığı, yani “totaliter” bir yapı olduğu da ortada.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Mustafa Akyol / star

Yorumlar2

  • bir bilen 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu KCK davası, turnusol kağıdı gibi insanların test platformu oldu. Demokratlık yapacağım diye Terör örgütünün beyin takımını , akıl hocalarını masum göstermek herhalde bizim liberallere özgü birşey. Bence KCK'da en masum olanlar 5-10 TL'ye taş ve molotof attırılan 12-13 yaşındaki çocuklardır. Bu kartlaşmış eli kalemli teröristler değil.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • abbas yolcu 12 yıl önce Şikayet Et
    NE YANİ!. ünvanlı kişiler terörist olamıyormu,bunlarda ayrılıkçı terör düşüncelerini yayarak terörist eylemlere destek vermekteler,öyle bir aşamaya gelinmiştirki artık bu memlekette kim teröre ima yoluyla da olsa dahi destek veriyorsa derhal cezai müeyyideye uğramalıdır,çünkü toprağa düşen gencecik mehmetçikler bu kişilerin hiç umurunda değil,tutuklanan kadın ter- prof.kck denilen terör örgütünün merkez beyinlerinden biri nasıl böyle birine demokrasi adına ulusal medyada destek bulunulmaktadır,aklıma mukayyit olmak zorlaşıyor,bunlara gösterilen her demokratik açılım kurşun,bomba,yangın olarak geri dönmedimi yinede ne diye tölorans veriliyor,hükümet bu işi dahada sıkılaştırmalıdır.bu örgüte kim destek oluyorsa hayat desteği kesilmelidir,ateş düştüğü yeri yakar.bu gazetecileri profları yakmadığı için bunlar fitneyi körüklemektedir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat