Küresel darbeler dönemi mi?

  • GİRİŞ07.09.2013 11:30
  • GÜNCELLEME07.09.2013 11:30

Dünya sistemi, her hangi bir ülkede karışıklık çıktı mı, uçaklarını, gemilerini gönderip, o ülkeyi viraneye çevirecek..

Silah üreten ülkelerde hükümetler, depoları dolu silah sanayinin şiddetli baskısı altında.. bu silahlar ve mühimmat bir şekilde kullanılmak zorunda. Silah sanayini depo maliyetinden kurtarmak için bulunan yol, ülkeleri karıştırmak ve depoları boşaltmak..

Silah sanayiine sahip Amerika ve Rusya dahil AB ülkeleri bir taşla kaç kuş vuruyorlar acaba?

Amerika yapacağı müdahalede Suriye'nin, İsrail için tehdit teşkil eden imkan ve kabiliyetlerini yok edecek. Bunun anlamı nedir?

Suriye'nin İsrail'e karşı kullanması muhtemel hava gücünü, füze sistemlerini ve hava ve füzesavar savunma sistemlerini imha edip gidecekler. İsrail, Güney Kıbrıs'ın doğal gazını çıkarabilecek.. İsrail, doğu Akdeniz'de yalnızlaşacak Türkiye'yi etkisizleştirebileceğini sanıyor.. Ülkede karışıklık çıkarma kabiliyeti hala var.. Türkiye, önündeki örneklerde görüldüğü gibi, Libya, mısır ve Surye olmamak için İsrail'e boyun mu eğecek?

Beşar Esad gaz kullanarak İsrail ve ABD'ye altın tepside bir fırsat sunmuş oldu. İsrail bu fırsatı, Suriye'nin askerî gücünü bir daha toparlanamayacak ölçüde imha için kullanacaktır.

İran, yalnız kalmamak için Rusya'ya yanaştı..

İslam dünyası, silah sanayinin yeni pazarı. Dünya güçleri, iç çatışmaya silah satarak ve bombalayarak İslam milleti üzerinden servetlerini katlayacak..

Bu müdahalenin Suriye'deki katliamın durmasına bir faydası maalesef olmayacaktır. Esad ve rejimi devrilmeden Suriye'de barışçıl yollarla sorunları çözmek mümkün değildir. 

Suriye, dünya güçlerinin depolarını yedikten sonra da çatışmaya devam edecektir.

Bütün bu olup bitenden Türkiye ne ders çıkarmalıdır?

Ülkedeki darbe taşeronları artık işbirlikçilere değil, doğrudan dünya güçlerine hizmet edecekler. Yüzleri gülüyor bu yüzden.

Bazı insanlar ağlamazsa, ölmezse, ötekiler gülemez, yaşayamaz.

Hala aklımızı başımıza toplayıp İslam Birliği'ni ciddi ciddi düşünmeyecek miyiz?

İslam Barış Gücü şimdi oluşturulmayacaksa ne zaman oluşacak?

Mustafa Yürekli
mailto:mustafayurekli@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat