CHP ve Şehit Cenazesi

  • GİRİŞ27.12.2023 09:05
  • GÜNCELLEME28.12.2023 13:09

2 Günde 12 şehit…

12 can…

Yüreğimiz yandı…

Bir süredir terörle arasına mesafe koyamamakla itham edilen CHP yine şehit haberinin önüne geçti.

Özel, terör örgütünün siyasi kanadı ile arasına mesafe koyamaması ve DEM Parti ile ittifak görüşmeleri nedeniyle şehit Enis Budak'ın cenazesinde vatandaşlar tarafından protesto edildi.  

Vatandaşlar 'Özgür dışarı' sloganları atarken Özel, güvenlik önlemi altında camiden ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Özel olayı provokasyon olarak niteledi. Otobüslerle kendisini protesto edecek kimselerin cenazeye getirildiğini iddia etti. 

CHP Ankara milletvekili Umut Akdoğan çıtayı biraz daha yükseltti. 

Aynen şu cümleleri kullandı. "Ne zaman seçimler yaklaşsa ne zaman iktidar sıkışsa şehit haberleri bir bir kerpiç evlere sıvalı evlere boyasız evlere düşüyor."

Yani şehit olan askerlerin iktidara oy toplamak için can verdiklerini söylüyordu.

Can Ataklı ise işi çirkinleştirerek şehit babasına “Kimsin ulan sen!” diyecek kadar gemi azıya almıştı. 

Ancak toplumun sinir uçlarına dokunan bu tartışma ilk kez yaşanmıyordu. 

Daha doğrusu Özgür Özel’in Manisa’da tepki gördüğü ilk şehit cenazesi bu değildi. 

2018 yılında Şırnak'ın Bestler-Dereler Bölgesi Sori Tepe mevkisinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Mustafa Kozak’ı memleketi Manisa'da binlerce kişi uğurladı. 

Törene katılan binlerce kişi teröre karşı sloganlar atarken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve o dönem CHP Grup Başkanvekili olan Özgür Özel'in gülüşerek sohbet etmesi infiale neden oldu. 

Ne var ki şehit cenazesinde ilk tepki gören CHP Genel Başkanı da Özgür Özel değildi. 

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 2019 yılında Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde şehit yakınlarından gördüğü tepki çok konuşuldu. 

'Sen neden buradasın, git HDP ile iş birliği yap' şeklindeki tepkiler sonrası yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu, şehit yakını ile davalık oldu. 

Hem cenaze töreni sırasında, hem de cenaze sonrasında büyük tepki gören Kılıçdaroğlu güvenli bir eve alındı. 1 saat sonra güvenlik için götürüldüğü evden zırhlı araçla çıkarıldı.

Büyük tartışmaların yaşandığı sürecin ardından CHP ile HDP arasındaki görüşmeler kaldığı yerden devam etti. 

Şehit yakınlarının CHP’ye tepki göstermesinin nedeni olarak sadece PKK’nın siyasi kanadıyla ilişkilerini göstermek eksik kalır.

Terörle mücadele tezkerelerine verilen “ret” oylarının da etkisi olduğu söylenebilir.

Nitekim;

Ekim 2021 yılında Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan habere göre Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesinin 2 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel üstüne basa basa “hayır” diyeceklerini duyurdu.  

Gerekçesini ise şöyle açıkladı: 

Tezkerenin Anayasa'ya usuli ve esasi aykırılıklarından, süresinden, istenen yetkinin genişliğinden, yetki isteyenin yetersiz, dengesiz ve beceriksiz dış politikasından, terörle mücadele için ihtiyaç duyulmadığı hâlde buna millî duygu istismarı katanlara itirazdan ve kuvvetler ayrılığını ayaklar altına almış bir iktidarın emrine bize milletin emanet ettiği bu yetkiyi vermeyeceğimiz için hayır diyoruz, hayır diyoruz, hayır diyoruz.”

CHP yönetiminin ilginç yaklaşımları bununla da sınırlı değildi. 

Mart 2020’de ilginç bir olay yaşandı.

Piyade Uzm .Onb. Nihat Kara'nın şehit olmadan 1 gün önce attığı mesaj şöyleydi.  

"Sizden ricam sakın 'Suriye'de ne işimiz var?' diyenlerden olmayın. Gittim gördüm tam da olmamız gereken yerdeyiz. Yedi düvel bir olmuş rejimi, Rusya'sı. Dua edin yeter. Selametle!" 

O dönem Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili olan Özgür Özel, şehit Nihat Kara'nın son mesajına cevap niteliğinde  bir paylaşım yaptı. "İdlib'de ne işimiz var?" diye sordu. 

O dönem bu sözleriyle büyük tepki topladı.

Devam edelim…

2019 yılında Şehit Şevket Çetin’in babası Doğan Çetin, o zamanki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cenazelerine gelmesini istemediklerini belirterek, “Gelme dedikleri yerde istenmediği yerde ne işi varmış bunun” dedi.

2019 yılı CHP’nin toplum tarafından adeta “mimlendiği” bir yıldı. 

Mardin'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın cenaze merasiminde bir şehit yakını Kılıçdaroğlu'na, 'Sizin ortak olduklarınız bu şehide sebep oldu Kılıçdaroğlu. Hangi yüzle buraya geliyorsun?' diye sordu.

Hakkari'de terör operasyonunda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir’in cenaze töreninde şehit yakınları CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengi istemediler.

2017 yılında Bitlis'te şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Kaya’nın cenazesinde ise yine CHP gerginliği yaşandı. 

Mahalledeki caminin önüne bırakılan çelengi fark eden şehit Kaya'nın yakınları üzerindeki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ibaresine bile dayanamadı. 

Yazıyı yırtıp, "PKK'lılara dost deyip şehitlere çelenk göndermesinler. CHP zihniyeti, Kılıçdaroğlu." diyerek yere attı.

Tartışmalar sürerken Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kavala’ya selam gönderdi.

Özgür Özel, Genel Başkanlık koltuğuna oturmadan önce CHP’nin zaten oldukça kabarık bir sicili vardı.

2018 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de toprağa verilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün (25) babaevini ziyareti sırasında, protesto edildi. 

Kılıçdaroğlu'na bağıran şehit yakını, "Senin ittifak yaptığın kişiler onu öldürdü" şeklinde tepki gösterdi.

2016'da terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Murat Durmaz'ın Trabzon'da yaşayan babası Davut Durmaz tepkiliydi. 

'Kılıçdaroğlu çıkıp ta teröre lanet okuyamadı. Oğlumun şehit edilmesinde en büyük faktör Kılıçdaroğlu'dur. 'dedi. 

Şehit annesi ise, 'Maalesef Kılıçdaroğlu PKK, Terör konusunda tarafını seçmiştir. Bir kez bile teröre lanet okumamıştır, söz edememiştir.' ifadelerini kullandı.

Şehit ailesi sözlerine “Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Oğlumun kanını yerde bırakmadı. PKK'lılar kafalarını dışarı çıkaramıyorlar. Terörü kökünden temizledi. Hevallerle değil, helallerle yürüyün. Bizler patatese soğana değil, vatanı için mücadele veren Erdoğan'ın her daim yanındayız." şeklinde devam etti. 

Şehit yakınlarının CHP’ye olan tepkisi bununla da sınırlı kalmadı. 

Trabzonlu şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: “Kılıçdaroğlu'ndan ne bekleyebilirdik. Yazıklar olsun. Onun bu terör sevici tutumunu şehit aileleri asla unutmayacak. Oğlumun ve tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan devletimizin, Cumhurbaşkanımızın her daim yanında olacağız.” sözleriyle olayı özetledi.

Şehit yakınları ile gazilerin CHP’ye yönelik tepkileri sadece bireysel olmaktan çıkmış, kurumsallaşmıştı.

Aralık 202 ‘de İhlas Haber Ajansının servis ettiği haberde Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği ortak basın açıklamasıyla Manisa Milletvekili Özgür Özel’e tepki gösterdi. 

Açıklamada: “Son yıllarda terör örgütüne karşı yapılan başarılı operasyonlardan rahatsız olup hem Cumhurbaşkanımıza hem de İçişleri Bakanımıza hadlerini aşan söylemlerde bulunmaktadırlar. Yazıklar olsun diyoruz.” denildi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı mensupları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP’yi ziyaret etmesine tepki gösterdi.

"PKK'nın uzantısı bir siyasi parti ile Atatürk'ün partisi neyin pazarlığını yapıyor?" diye sordu.

Tepkilere kulak asmayan Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı’na seçildiği ilk anlarda yaptığı konuşmada Demirtaş ve Kavala’ya selam gönderdi. 

Şimdi de tekrar Özgür Özel'in tepki gördüğü cenaze törenine dönelim.

Grup toplantısında Özel, önce “Kahraman askerimizin yanındayız” dedi ardından TSK’ya “Kralın askerleri” benzetmesi yaptı.

Yani eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bir milim geri adım atmadı.

Yorumlar5

  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bedava milletin parası bir iki gündem oldun mu vesselam hiçbir sorumluluğun yok ye yiyebildiğin kadar
    Cevapla
  • gariban urfali 4 ay önce Şikayet Et
    Deplilerden daha Pkk'lıymış. Yazıklar olsun. birde ülke yönetmeye talipler. Allah muhafaza etsin
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • vtndş 4 ay önce Şikayet Et
    mit hergün birini paketliyor, chp ye hergün taziye mesajı göndermek lazım
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Nadim hatipoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ bunları biliyor görüyor tanıyor ve arkasındaki güçleri de biliyor tanıyor 14 mayısta 28 mayısta gereken cevabı verdi ve ALLAH CC izni ile 31 mart seçimlerinde sandığa ve dolayısı ile yerin dibine gömecektir bir daha bellerini doğrultamayacaklar İNŞAALLAH.
    Cevapla Toplam 16 beğeni
  • Çok Özgür 4 ay önce Şikayet Et
    Defolsun gitsin pkknın cenazelerine gitsin mit hergün birini gebertiyor
    Cevapla Toplam 17 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat