Yüreği öğretmenliğe koymak: İsmail Uslu

.

  • GİRİŞ11.04.2021 11:05
  • GÜNCELLEME12.04.2021 09:05

Rahmetli İsmail Uslu'nun vefat haberini Medya Platformu olarak  biz kamuoyuna duyurduk (10.4.2021.) Sabah namazını eda ettikten sonra kalp krizi geçirmiş, dediler. Birden ebediyet alemine göçüverdi.. Biz arkadaşlarında, geride güzel hatıralar bırakarak..

Bu haber, gerçekten biz Medya Platformu yöneticisi ve üyelerine kara haberdi. Çünkü İsmail Uslu, başlangıcından beri aramızda gördüğümüz, etkinliklerimizin aranan yüzü, bir dostumuz, bir kardeşimizdi.. Ölüm haberiye çok sarsıldım. Helalleşemeden, erkenden çekip gitti.

Bu yazıda, güzel öğretmen, "571 Çocuk İlahi Grubu"nun ve "1453 Mehter Takımı"nın kurucusu, sanatçı İsmail Uslu’ya ve coşkulu öğretmenliğine dair birkaç hususa değineceğim.

"571 ÇOCUK İLAHİ GRUBU" 

Medya Platform tarafından; "Çocuklarımıza güzel dinimizi ilahilerle sevdiren ve öğreten çocuk ilahi grubu, Grup 571’in kurucusu İsmail Uslu vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun" şeklinde duyuruldu ölüm haberi.

Medya Platform’nun Cuma akşamları Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde düzenlediği gazetecilerle sohbet toplantılarına katılırdı.

Ocak ayının son cumasında dernek merkezinde, aramızdaydı.. Yemek duasını o yaptı. Güzel sesiyle akşam namazını kıldırdı. Çalışmıştı, Kuran-ı Kerim’i güzel okurdu. Etkinliklerin açılışında onu sık sık dinlerdik.

İlk geldiği gün, 2005 yılının ilk aylarında ilahi korosundan bir kaç çocuğu da da yanında getirmişti. Programa katılım bir hayli yüksekti.

Çocuklar, ilahi söylediler; iyi çalışmışlardı. Güzel bir hizmetti.

DÜŞÜNCE VE SANATTA DİRİLİŞ

"571 Çocuk İlahi Grubu" performanslarıyla sevildi. Kanal 7 başta olmak üzere pek çok ekrana çıkmaya başladılar. Türkiye de sevdi bu çocuk korosunu..

İsmail Uslu, Kanal 7’ye her gelişinde bana da uğrardı; odamda gerçekleştirdiğimiz o kısa sohbetleri hatırlıyorum, sesi hala kulaklarımda çınlar.

Yeni kuşaklar, doğru bilgi, sağlam düşünce kazanarak aydınlanmalı.. Bir sanat dalında ciddi uğraş vermeliler.

Düşünce ve sanatta diriliş, davranışları da, hareketi de güzelleştirecektir.

Bu teze inanıyordu. Medya Platformu’na üyeliğinde, bu  ‘düşünce ve sanatta diriliş, harekette de dirilişi getirecek, her kuşak güzelleşecek..’ inancının payı büyüktü.

Bu Diriliş görüşü, "571 Çocuk İlahi Grubu"nu ciddileştirdi ve ona süreklilik kazandırdı. 

YÜREĞİ ÖĞRETMENLİĞE KOYMAK

İsmail Uslu, aramızda Kuran tilaveti ve "571 Çocuk İlahi Grubu"nun başarılı performansıyla tebarüz etti, öne çıktı.

İmam Hatip Lisesi öğretmeniydi, öğrencileriyle kurmuştu ilahi grubunu da.. "571 Çocuk İlahi Grubu"nun çalışmaları, öğrencileri ile sanat üzerinden ilişki kurma imkanı veriyordu.. Bu çalışmalarla geleneksel öğretmen öğrenci ilişkisi samimiyet, derinlik ve ufuk kazanıyor, aralarındaki iletişim de daha canlı hale geliyordu.

Öğretmenliğe yüreğini koymuştu.. İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeniydi. Kuran-ı Kerim derslerine girmeyi seviyordu. İstiyordu ki orta okulda Kuran derslerine girip öğrencilerine doğru ve güzel Kuran okumayı öğretsin.

İsmail Uslu’nun  Kuran-ı Kerim dersi öğretmenliğinde samimi, fedakar ve heyecanlı gayretleri; ders dışında da öğrencileriyle ilgilenmesi, hatta öğrenci velileri ile iletişime geçmesi onu farklılaştırıyordu..

Babam Hadimül Kuran Ziya Yürekli Hoca, Adana İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmeniydi.. Kuran-ı Kerim derslerindeki samimi çabası ve öğrencilerle etkin iletişimi hala camiada konuşulur. İsmail Uslu Hoca’ya babam Ziya Hoca’yı anlattım on beş yıl önce, ilk tanıştığımızda..

Kimi zaman birlikte Ziya Hoca’yı yad ederdik; onun benimle paylaştığı cesur, etkileyici, özgün öğretmenlik tecrübesini aktarırdım ona. İmam Hatip öğretmenliği, hem tarihi ve sosyal rolü gereği, hem de öğrencilerin psiko sosyal gelişim evreleri yüzünden nazik durumları nedeniyle dikkat, rikkat, samimiyet, fedakarlık ve heyecan gerektirir..

Öğrenci, okulda sosyalleşirken gelişim ve yönelimine derinlik, ufuk ve süreklilik kazandırma konusunda öğretmen desteğine ihtiyaç duyar.. Tarih bilinci, medeniyet davası ve İslam’ın özgün dilini deneyimlemek ve keşfetmek özel çaba gerektirir çünkü.

İsmail Uslu, yine öğrencileriyle "1453 Mehter Takımı"nı kurdu. Yetenek avcısıydı sanki.. Öğrencileri arasından sanatçılar çıktı.

Tükenmez enerjisi, medeniyet inşasına katkıda bulunma ideali ve büyük heyecanı varlığına ve hayatına anlam kazandırdı. İsmail Uslu hatıralarıyla aramızda yaşamaya deva edecek.

Genç yaşta erkenden ayrıldı aramızdan; emekli olmaya, helalleşmeye vakit bulamadan. Rahmetli İsmail Uslu’yu özleyeceğiz.. Allah hizmetlerini mizanına koysun, taksiratını affetsin ve rahmetiyle muamele etsin inşallah; cümlemizi cennette buluştursun, Cemal’iyle müşerref kılsın.

Bu vesileyle ailesine, eşine, dostuna, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah’tan sabr-ı cemil diliyorum.

Nur içinde yat İsmail Hoca..  

 

Yorumlar2

  • Suna 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Erdoğan 24 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet 0lsun inşallah
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat