Muhalefet İttihat Terakki kokuyor

  • GİRİŞ01.10.2022 09:48
  • GÜNCELLEME03.10.2022 09:29

Türkiye’de politika yapanlar, ülkenin geleceğini düşünmek bakımından yeterliler ve yetersizler diye bir tasnife gidilse, muhalefet yetersizler arasında yerini alacaktır.

Her toplumda, bütün alanlarda olduğu gibi politikada da hevesliler bulunabilir.

Ne var ki bütün bir muhalefetin kifayetsizlerden oluştuğunu fark etmek gelecek kaygısı uyandırıyor. Uyandırmakla kalmıyor, ciddi bir şekilde yaygınlaştırıyor.

Büyük devletlerde iktidar da muhalefet de ehil, liyakatli, güçlü politikacılardan oluşur. Muhalefet, iktidar değişikliğinde, yönetime gelecek kadro demektir. Muhalefet, ülkeyi yönetme ehliyet ve liyakatinden uzaksa, bu çok ciddi bir problemdir.

*******

İktidar da muhalefet de bütün bir toplum da ülkenin istikamet, vaziyet ve hızından sorumludur. İşbirliği halinde olmalıdır. Türkiye’nin istikametini belirleyecek kararlar vermek iktidar partisi de olsa tek başına bir partinin işi olabilir mi?

İktidar partisi, ülkenin önüne, seçim sürecinde konuşulmamış, gündeme hiç gelmemiş bir hedefi, büyük çoğunluk tarafından onaylanmayacak bir hedefi keyfi olarak koyabilir mi? Örneğin iktidar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Türk askerini birdenbire verilecek bir kararla çekebilir mi? Mecliste konuşup karar almadan bir sabah bir ülkeye savaş ilan edebilir mi?

Seçimler, referandumlar neden var? Ülke yönetimini belirleyen, sınırlayan ve güdüleyen ana hedefler seçim sürecinde ateşli ateşli neden tartışılır?

Muhalefet topluma teklif dahi edilemeyecek bir hedefi savunabilir mi? Bir terör örgütünü destekleyebilir mi mesela? Yabancı ülke yöneticileri ya da bürokratlarıyla ülke aleyhine görüşme yapabilir mi?

********

Türkiye’nin vaziyetinden sadece iktidar mı sorumludur? Deprem gibi doğal afetlerde, salgın hastalık gibi felaketlerde, savaş gibi olağanüstü durumlarda muhalefete hiç görev düşmez mi?

Elbette muhalefet toplum adına, yönetilenler adına sürekli iktidarı denetleyecek.. Gözü sürekli iktidarın uygulamalarında olacak..

Muhalefet sabah akşam olumsuz, sorumsuz, yıkıcı eleştiri mi yapar sadece? Kötülükte, fahiş yanlışta elbette muhalefet fren yapmalı.. Muhalefet sadece engellemeye mi çalışır?

Muhalefet iktidarı hiç mi desteklemez? Hiç mi teşvik etmez? Motive etmez?

Ülkenin kalkınma hızından muhalefet sorumlu değil mi? İktidarın yararlanabileceği bakış açıları, projeler geliştirmez mi hiç? Muhalefet iktidarın politikasındaki eksiklikleri, yetersizlikleri hiç söylemez mi?

Muhalefet, iktidarın ülkeye kayıp verecek şekilde başarısız olmasını isteyebilir mi? Ülkenin bağımsızlığını, savunmasını tehlikeye atacak şekilde politika yapabilir mi muhalefet?

*******

Türkiye, genç, dinamik, çalışkan, becerikli, uyanık bir ülke..

Dünya güçleri tarafından Türkiye turizm ülkesi, tarım ülkesi olarak kurgulanmış, dünya sistemine konumlanmış. 

Kıbrıs harekatında sanayi ülkesi olmamanın ne demek olduğunu anladık! Yarım asırda sanayi ülkesi olduk..

Eğitimde atağa kalktık. Üniversiteler kuruluşunu tamamlayınca dünya çapında başarılara imza atacak.. Sağlıkta çok iyiyiz. İnşaat mühendisliğinde, mimarlıkta iyiyiz. Üniversitenin her dalında, her fakültede koşuya hazır, yerinde duramayan atlar gibi  gençlerimiz..

Ordumuz dünya standartlarını yakalamış, başka ülkelerin ordularına eğitim verebilecek düzeyde..

Dünya güçleri Türkiye’yi kara devleti olarak tutmaya çalışıyor! Doğu Akdeniz’de, Ege’de görmek istemiyor.. Türkiye tarihinde ilk defa deniz kuvvetlerini dünya standartlarının üstüne çıkarıyor, donanmasına çağ atlatıyor!

Savunma sanayindeki gelişmeler gıptayla izleniyor.. Silah sanayi ithalatına üretimi Türkiye’de, bizim insanımızla yapma şartı bile hazır olduğumuzu gösteriyor..

*******

Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra iktidarı yarıdan biraz fazla bir oy oranıyla belirliyor. Bu yüzden bu ülkede hiçbir iktidar dik başlılık yapamaz!

Muhalefete de umut vermeyi, canlı tutmayı ihmal etmiyor bu ülke..

İktidar yeni! Cumhurbaşkanı aynı zamanda başbakan, ülke yönetiminde etkin..

Muhalefet ise eski, 20. yüzyıldan kalma! Muhalefet İttihat Terakki Cemiyeti kokuyor hala.. Türkiye, iktidardan çok muhalefet sorunuyla aksıyor bu yüzden!

Müjdeyi vereyim: 2023 seçimi, bu muhalefeti tarihin çöp sepetine atacak’

Türkiye, layık olduğu muhalefete kavuşacak. İktidarla at başı koşan yeni muhalefete!

Yorumlar3

  • Ali kısa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz o kadar cok ilerledi ki eskiden torpile torpil derdik şimdi referans diyoruz o kadar basariliyiz ki refanransli memur sayimizi 3 e hafta 5 e katladik durmak yok ak gençlik referansa devam İyi ki varsınız
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • A bırakman bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğinize keleminize sağlık çok doğru tespitler yürekten kutluyorum
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah. Güzel yazı teşekkürler.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat