Abant Platformu Fener'i Kurtarabilir mi?
- GİRİŞ15.03.2010 07:45
- GÜNCELLEME15.03.2010 07:45
Haftasonu Ankara Rixos Oteli’nde önemli bir toplantıyı takip ettik.
‘Yeni Bir Toplumsal Mutabakat İçin Demokratikleşme’ başlıklı toplantı, yıllardır Türkiye’nin önemli sorunlarını tartışmaya açan Abant Platformu’nun 2010’daki ilk organizasyonuydu.
Şöyle geriye doğru baktım. Bugüne kadar pek çok Abant toplantısına katılmışım. İstanbul’dan Bolu’ya, Ankara’dan Erbil’e kadar geniş bir alanda hararetli tartışmalara ve yüzleşmelere tanık olmak, kendi payıma önemli bir tecrübeydi.
***
Daha öncekilerin aksine bu kez konuşmaları ve müzakereleri takip etmekten çok, katılımcılarla kulis yapmayı tercih ettim. İyi de oldu doğrusu. En azından Cengiz Çandar’la ve Eser Karakaş’la ‘Ne olacak bu Fenerbahçe’nin hali’ diye dertleşme fırsatı buldum. Levent Köker’e soracak fırsatım olmadı; ama emin olun sorsaydım konuşmalarına hüzünlü bir hava hakim olabilirdi.
İşin aslına bakarsanız Fener’in halini memleketten ayrı düşünmedim hiçbir zaman. Tüm kurumların, hele de burnundan kıl aldırmayan devasa yapılanmaların hesap verdiği, hatalarıyla yüzleştiği bir ülkede, önemli bir spor klubünün kendisini ‘hesap vermez, hesap sorulamaz’ konumda görmesi nasıl kabul edilebilir?
Köşe yazısının tamanını okumak için bu linki kullanabilirsiniz
Yorumlar4