Paylaşım savaşı ve Türkiye

  • GİRİŞ01.09.2011 09:24
  • GÜNCELLEME01.09.2011 09:24

Ramazan Bayramı, gündemi bir parça sakinleştirmiş görünüyor. Ancak çok geçmeden yakıcı bir gündemin ortasında koşturmaya devam edeceğiz.

Libya’nın geleceği üzerindeki tartışmalar, ortaya çıkacak yeni siyasi yapı ve ‘paylaşım’ süreci, bu ülkede olup bitenlerin gerçekte ne kadar değişim ya da devrim olduğunun da aynası olacak bir bakıma.

Siz bu satırları okurken Paris’te Libya’nın geleceği masaya yatırılacak. Toplantı öncesinde Fransa’dan gelen ‘Libya Irak’a benzemesin’ açıklaması, Libya’nın geleceği ile ilgili tartışmaların, ‘devrim’ gibi parlak ifadelerle değil, çok daha yakıcı gerçeklerle devam edeceğini gösteriyor.

‘Sizi ben bile kurtaramam’

Suriye’deki gelişmeler, bu ülkede ortaya çıkacak bir rejim değişikliğinin, beklenenden çok daha geniş bir alanda sonuçlar üreteceğini ortaya koyuyor.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in özel temsilcisi olarak Şam’a giden Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihael Bogdanov, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le görüştü. Bu görüşme sonrasında yapılan resmi açıklamada iki önemli vurgu var. Birincisi, Suriyeli muhaliflere Şam yönetimiyle diyalog çağrısı. İkincisi bizzat Esad yönetimine: ‘Eğer şiddet politikasını devam ettirirseniz, Batılı ülkeler sizinle ilgili sert kararlar alabilir.’

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Nasuhi Güngör - star

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat