Erdoğan, inşaat ve iktidar

  • GİRİŞ28.10.2011 07:01
  • GÜNCELLEME28.10.2011 07:01

Türkiye’de neredeyse herkes terörden ve onun bize yaşattığı acılardan şikayetçi. Ama iş uzun soluklu çaba göstermeye ya da gerçekten sonuç alıcı hamleler yapmaya gelince, herkes bir anda susup oturuyor. Çünkü anlık öfke gösterilerinde bulunmak, vicdanları kanatacak sözler söylemek kolay. Ama çözüm sabır istiyor, emek ve birikim istiyor.

 Tıpkı depremde yaşadığımız gibi. Peşinen belirteyim, milletimizin dayanışma duygusu, kardeşlik anlayışı ve fedakarlığı, her türlü takdirin üzerinde. Bu nedenle yardım olarak verilen her kuruş son derece değerli ve anlamlı.

Ama şunu da unutmayalım. Acılar etrafında birleşmek, duygularımızı ifade etmek ve bunlar üzerinden yardımlaşmak güzel.  Peki neden aynı hassasiyeti, bunca insanın hayatına mal olan sistemle hesaplaşma adına gösteremiyoruz? Hiç mazeret aramayalım. Eğer bu hesap verme ve hesap sorma anlayışını yerleştiremezsek, anlık duygusal patlamalar ve yardımlarla sadece vicdanımızı tatmin etmiş oluruz.

Birisi öncü olsun, yapalım mı diyorsunuz. İşte buyurun şu sözlerin sahibi Başbakan Tayyip Erdoğan:

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Nasuhi Güngör - Star

Yorumlar2

  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Emanet... Bu dünya da, bu ülke de bize, şimdilik emanet. Hiçbirimiz onların sahibi değiliz. Önemli olan bizden sonrakilere yararlı bir şekilde devredebilmek. Lütfen.. bize miras kalan binlerce yıllık tarihimiz, mimari, kültürel, eşsiz bitki-tohum-hayvan-ağaç zenginliğimizi göz önünde bulundurun. Dubai veya New York'a özenmemiz abes. Bize tarih-kültür birikimi yönünden daha yakın olan Avrupa şehirlerinde, Roma, Paris, Londra'da tarihi dokunun içine zırt diye gökdelen konmaz. Osmanlı, Türk veya İslam Mimarisi ilhamı ile Proje Yarışmaları yapılabilir. Bizim toprağımız, tarihimiz, 4 mevsimimiz, zengin bitki-hayvan-ağaç-tohumlarımız, misafirperver insanlarımız var. Onların kıymetini bilip, değerlendirmek lazım...
    Cevapla
  • Hakan Bayındır 12 yıl önce Şikayet Et
    Kalemine Sağlık. Bu ülkede kayıtdışılık, kanunsuzluk, ahlaksızlık, rüşvet devam ettikçe bu acılar devam eder, bizde acılar üzerinden birliğimizi güçlendiririz, sevinçler üzerinden değil(!) Bu yapısal sorunları çözmek lazım, esas meselemiz budur, yazarın kalemine sağlık, vesselam!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat