Suriye kimin umurunda

  • GİRİŞ06.02.2012 06:58
  • GÜNCELLEME06.02.2012 06:58

Suriye’de son birkaç gündür yaşanan olaylar, kamuoyunda haklı tepkilere yol açtı. Sınır komşumuzda yaşanan gelişmeler Türkiye’de ve İslam dünyasının geniş bir kesiminde kaygıyla ve üzüntüyle takip ediliyor.

Meseleye Suriye’nin kendi iç dinamikleri açısından baktığımızda, bu ülkede yaşayan herkesin, daha adil ve geniş kesimlerin temsiline dayanan bir yönetime hakkı olduğu çok açık. Yıllar yılı Baas’ın ideolojik şemsiyesi altında, nüfusun yüzde 12’sini oluşturan bir azınlığın yönetimde olması, neresinden bakarsanız bakın kabul edilemez.

Neredeyse bir yıla yakın zamandır ülkede sular durulmuyor. Binlerce insan hayatını kaybetti. Rejimin sahipleri reform ya da ılımlı yaklaşımlar sergilemek şöyle dursun, giderek sertleşiyorlar.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Nasuhi Güngör - Star

 

Yorumlar1

  • kamil hisarlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Takiyye (Acayip Bir Tür Yalan), Koyu Kin, Fırsatçılık Onların Temel Özellikleri. Bu özellikler onların inancından ŞİDDETLİ bir şekilde beslenen temelleridir. Binaları Kin ve Düşmanlık üzerine kuruludur. Asla adil ve dürüst olamazlar. Mecbur kalmadıkça son ana kadar her türlü hile, entrika, baskı, yalan ve fırsatçılık ile kurdukları demirağlarla örülmüş düzenlerini devam ettirmek isteyecekler. halkı katiyyen cendereden çıkarmak istemeyeceklerdir. Kendi haline bırakılsa israil-filistin meselesi dahi hallolur ama suriye rejimi asla ebediyen ıslah olmaz. meğer gadab-ı ilahi tepelerine çöke. ki öyle olacak inşaallah. İyi insanlar da bu çorbada tuzlarının olması için suriye halkına silah dahil yardım yapmalıdır. suriye ajanlarının önlendirme ve saptırmalarına karşı uyanık olunmalıdır. Önemli bir aşamadayız SURİYE KURTULDUĞUNDA DÜNYA KURTULACAKTIR,İslamdaki fırkai dalle olan akımların butlanı sabit olduğu gibi bütün batıl inanç ve akımların da butlanı inşaallah pek zahir olacaktır. Artık ne koyu yalancı takiyye ne de propaganda, batıl malını pazara çıkaramayacaktır...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat