Maddelerdeki çelişki ve kafa karışıklığı

  • GİRİŞ21.04.2011 09:03
  • GÜNCELLEME21.04.2011 09:03

Anayasanın 76. maddesine göre, sadece zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, kaçakçılık, devlet sırlarını açığa vurma ve terör eylemlerine katılma, ya da bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçundan hüküm giyenler değil, toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına çarptırılanlar da, milletvekili seçilme yeterliliğini kaybediyor.
Benzer düzenlemeler, Milletvekili Seçimi Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu'nda da var.
Öte yandan, eski Türk Ceza Kanunu'nun 121 ve 124. maddeleri, talep üzerine memnu hakların iadesini öngörürken, 2005'te kabul edilen yeni Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde ise şöyle deniliyor: "Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar, belli haklarını kullanamaz." (Seçme ve seçilme hakkı dahil)
Buradan kasıt, infaz tamamlandıktan sonra, hiçbir başvuruya gerek kalmadan şahsın memnu haklarına kavuşmasıdır.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Nazlı Ilıcak - Sabah)

 

Yorumlar1

  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    NAZLI ILICAK KLASİĞİ. Ulusalcı sosyalistleri savunan, ne şiş yansın ne kebap diyen, ne sağı ne solu savunan, ne zaman nereyi savunduğu belli olmayan, olayların çözümünü değil, problemlere köklü çözüm değil sadece havada yorumlar getiren.. Birçok tv programı da sayın hanımefendiyi televizyonlara Akp yanlısı diye çıkartıyor. Bunu merak ediyordum, niye kartel medya Nazlı Hanımı ısrarla çıkartsın Akp taraftarı olarak.. Şimdi anladım, çünkü sadece buzdağının görünen kısmı Akpli Nazlı Hanımda..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat