Erdoğan gönül diliyle konuştu

  • GİRİŞ02.06.2011 08:13
  • GÜNCELLEME02.06.2011 08:13

Diyarbakır boğucu bir sıcakta Başbakan Erdoğan'ı karşıladı. BDP, "kepenk kapansın" gayreti içine girmedi. Bu yüzden esnafın çok ufak bir bölümü kepenk indirdi.

Taksiye biniyorsunuz, radyoda Kürtçe şarkılar çalıyor. Zaten insanlar kendi aralarında Kürtçe konuşuyor. "Yetmez" denilse dahi, Türkiye belli ki büyük değişim geçiriyor. Baskı ve korku ortamı kalkmış bir kere. Halkın barış istediği açık. Kim ne derse desin, seçim sonrası AK Parti'den beklentiler devam ediyor.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Nazlı Ilıcak - Sabah)

Yorumlar3

  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    tuncay tezel kardeşim evet çok haklısın.. Müslümanlığı batıl biat kültürü, yobaz insanların oluşturduğu bir inanç sistemi olarak görüyor. Modern hayatın ve gelişmenin önünde engel olduğunu bunun içinde yok edilmesi veya Hıristiyanlık gibi kendi görüş ve yaşam tarzlarınıza göre yeniden şekillendirmek, laiklik adı altında anlamsızlaştırmaktı. Müslümanlığın üstünü birden çizmenin o kadar kolay olmadığı idi. Hiçbir halkı askeri baskı ile asimilasyona tabi tutulamayacağını. Atatürk işin başında fark etmiş ve Rusya nın parçalanacağını söylüyordu. Kemalistlik adı altında yapılacak (ılımlı komünist rejim) Cumhuriyet imamları yetiştirildi. Atatürk bile yaptığı toplantı ve gezilerinde, camilerde müftü gibi konuşmalar yapıyor. Halkın dini değerlerine dokunulmayacağını söyleme gereğini duyuyordu. Bir yandan da geçmişle yazılı tarihi kültürel ve dini bağlarının kopartılması için yazıyı değiştirdi, Ezan Türçeleşti büyük yerleşim yerlerinde, dinden arındırılmış Avrupa-i yaşam tarzı benimsenmeye başlamış toplum yapılanmasına doru gidiliyordu.
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    GÖNÜL DİLİ VE AKLIN DİLİ İLE KONUŞULURSA O AĞIZDAN ALLAH ADI ÇIKAR. Bu da insanları birleştiren en büyük çimentodur. Bunu söyleyen de Atatürktür.
    Cevapla
  • semanur aytekin 12 yıl önce Şikayet Et
    demokrası. bır zamanlar ınsanlar kurtce konusamazken sımdı buyuk sehırlerde dahı ozgurce konusabılıyor demokrasıden ozgurlukten bahsetmek bu olsa gerek kamu televızyonlarında bıle kurtce programlar yapılıyor bunları bır dusunelım kımın sayesınde
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat