İyi niyetle büyü yaptırmak günah mı?

  • GİRİŞ16.04.2012 08:54
  • GÜNCELLEME16.04.2012 08:54

Fatiha’dan sonra neden amin deriz, bunu sessiz mi söylemeliyiz?

Burada mezhepler devreye giriyor. Bazı mezheplerde yüksek perdeden söylemek, Hanefi mezhebinde kendi duyacak kadar söylemek sünnettir. Orada güzel bir dua yapıyoruz ve o duaya biz de amin diyoruz. Hanefi mezhebi ülkemizde daha yaygındır ve kısık sesle söylemek gerekir.

Birini çok seviyorum ve onun da beni sevdiğinden eminim ama aramızda engeller var, iyi niyetle büyü yaptırsam günah olur mu?

Dua kapısı her zaman açıktır. Mülkün sahibi olan Allah’tan meşru yol ile istesek… Niye o yol dururken gayr-ı meşru yolu seçip büyü yapalım? Hiç gerek yok. Meşru isteğimizi duamızla yüce Rabbimizden isteyelim. Büyünün iyi niyetlisi ya da kötü niyetlisi diye bir şey söz konusu değildir.

Annem yatsı namazını geciktiriyor ve gece 12’de kılıyor. Bunun sakıncaları nelerdir, yatsı namazı en geç ne zaman kılınır?

Yatsı namazının vakti imsak ile çıkar. Takvimlerimizde imsak vakti olarak yazar. İmsak saatine kadar yatsı namazını kılabilir.

Komşularımız ile aramız çok kötü, çok kindarlar. Biz küs değiliz ama konuşmuyoruz da, bunun bize bir vebali var mıdır?

Kardeşimiz doğru bir noktayı sormuş. Komşuları onlara daima kaba, kırıcı davranıyor olabilir. Efendimiz bize; “her ne kadar öyle de olsa bir yolunu bulalım, selam verelim, hediye verelim, ziyaret edelim” diye tavsiye ediyor. Dünya nizağa değmez, bir yolunu bulup güzel iletişim kurmak lazım.

Cuma saatinde yemek, içmek, uyumak haram mıdır?

Cuma namazı kılması kendisine farz olanlar için öyledir. Mesela hanımlara farz değil, hastaya farz değil Cuma namazı kılmak. Onlar için değildir bu yasak. Ama Cuma namazı kılması farz olanlar, o saatte yemekle, içmekle, alışverişle meşgul olmamalı. Yüce Rabbimiz “Süratle Allah’ı zikretmeye koşunuz” buyurmuştur.

4 yaşında görme engelli bir kızım var şükrediyorum, ama onun karşılaştığı zorluklarda bazen ağlıyorum günah mıdır?

Her kulun bir imtihanı olur; kimi hastalıkla, kimi varlıkla, kimi yoklukla, kimi de işte böyle bakın engelli yavrusu ile imtihan olabilir. Değil mi ki bu Allah’ın takdiridir, ona rıza göstermek gerekiyor. Arada sırada ağlaması herhalde bu takdire razı olmama değildir. “Allah’ım bunu benim başıma nerden çıkardın, sabrım bitti tahammülüm bitti” gibi. Canab-ı Allah insanı gücünün üstünde bir şey ile mükellef tutmaz. Biz ondan sabır isteyelim, o bize dayanma gücü verecektir.

Namusunu kurtarmak için intihar eden kadının durumu nedir, intihardan dolayı günahkâr mı olur?

Bu doğru değil. Yani bir hata işleyip bu hatadan dolayı intihar etmek, canına kıymak asla doğru değildir. Tövbekâr oluruz, pişman oluruz ve bir daha da o hatanın semtine uğramayız. İslam’dan önce vardı böyle bir şey ama, İslam bunu kaldırmıştır. “Ya Rabbi gücümüzün yetmeyeceği şeyleri bize yükleme” diye de dua öğretmiş Rabbimiz bize.

Umreye gitmek istiyorum, bazı bankalar ve umre şirketleri taksitli gönderiyorlar. Bu şekilde gitmemiz sakıncalı mıdır?

Bu taksitlerde sanırım faiz gerçekleşiyor. Umre, hac yolu da helal para ile olması, Hacc-ı Mebrur, mebrur umre olması için şartlardandır. Yani hac olmaz mı, umre olmaz mı? Olur ama sevabı eksik olur.

Kurşun döktürmenin dinde yeri var mıdır?

Bunlar hep hurafe şeylerdir. Bu da iyi niyetli büyü yaptırmak gibi birşeydir. Bugün Elhamdülillah tıp teknolojisi çok gelişti. Bunlar dururken kurşun döktürmeyle falan, “din söylüyor mu bunu” söylemiyor, “tıp söylüyor mu” söylemiyor, “ilim söylüyor mu” söylemiyor. Öyle ise bırakalım böyle şeyleri.

Necmettin Nursaçan - Haber 7

Sorularınız için: necmettin.nursacan@haber7.com

Not: Sorularınız cuma günleri saat 09.15'te Kanal 7'de yayınlanan Muhsin Bay'ın sunduğu Cuma Sohbetleri programında Necmettin Nursaçan Hoca tarafından cevaplandırılmaya çalışılacaktır.

Yorumlar51

  • Mayde 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben dokuz yıldır evliyim eşime büyü yapılmış bağlama büyüsü yapsam eşime gunagmi
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam ben 20 yılik evliyim eşim hergün içki iciyor 4 cocuğum var biri engelli ve ben eşim iyi olsun diye büyü yaptrdım günh olduğunu bilyorum ve hicde bir faydasını görmedim allah katnda günah islemiş olurmuyum
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Melek 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam ailem önümde ablam var diye sevdiğime vermiyorlar ağız bağlamak günah mı
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sadik 3 yıl önce Şikayet Et
    Meraba hocam benim 2 yıl lik bir ilişkim var Birkızla ve biz bu önümü z deki yaz evlen me kararı aldık kendi aramızla birbirımızi çok seviyoruz son ra kız bir akra bası istedi kizin aylesi bu akrabaya kızı verdiler kız in rızası olmadığı halde ikimizin birbirimizi sevdiğimizi Bildikleri halde kız in o damat adayını arayıp tlfonla seni istemem benim sevdim var demesi halde yine dinlemediler kızı zorlan bukişi ye verdiler kız evlendik ten sonra yine görüştük oldu 2 ay evli ve halen birbirimizi çok seviyoruz kız boşanmak istiyor eşi ve aylesin den korkuyor sihir yapmak istiyor bun da günah varmı
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden ritüel diye aşk büyüsü yaptım günah mı nasıl geri çekerim ?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşk büyüsü tuttumu
  • Hasmetli 2 yıl önce Şikayet Et
    Gunahi geri cekemezsin ama bağı koparmak için bağ koparma büyüsü yapabilirsin büyü yaparken çember açmadin sanırım bilmediğin için bu çok sakıncalı. Internetten araştırıp büyü yapmadan önce çember açmalısın. Unutma yaptığın her büyü karma yüzünden 3 katı olarak sana geri doner
  • İrus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynı şekilde :/
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat