Kuran'ı bilmeyenin amel defteri açılmaz mı?

  • GİRİŞ01.05.2012 11:55
  • GÜNCELLEME01.05.2012 11:55

88 yaşında babaannem var Kuran bilmiyor, bir hocadan Kuran bilmeyenin amel defterinin açılmayacağı sözünü duymuş ve çok üzülüyor. Kuran bilmeyenin amel defteri açılmaz mı?

Efendimiz buyuruyor ki; “Allah 70’likleri sever, 80’liklerden hayâ eder”. Babaannesinin ellerinden öperiz, hiç üzülmesin. Allah’ın hayâ edeceği duruma gelmiştir kendisi. O yüzden Kuran’ın bildiği kadarı yeter ona. Mutlaka Fatiha’yı, ihlâs Suresini biliyordur. Bunu diyen hoca da belki başka şekilde söylemiştir de değişerek böyle anlaşılmıştır.

Eşim beni aldatıyor, ne yapmam lazım?

Şu mübarek saatte gelin dua edin, sabredin, benim imtihanım da budur diyin. Belki daha çok nazik davranın, daha çok iyilik etmeye çalışın. Oğlumuz yanlış yoldadır, senin sabrın, senin duan inşallah onun bu yanlışlıklarına son vermeye yardımcı olur. Ayet-el Kürsi, Fatiha büyük dualardır tavsiye ederim. Fazla tecessüs etmeyin, aklınızı sürekli bununla meşgul etmeyin, sabredin dua edin ve yuvanızı kurtarmaya gayret edin.

Kuran-ı Kerim’de sabır kelimesi çokça geçiyor, demek ki huzurumuz için buna ihtiyaç vardır, sabır ilacına çok müracaat etmeliyiz. Fazla tecessüs, fazla kıskançlık da ayrı sıkıntıya sebep oluyor, şimdi muhakkak hanımefendinin gönlü kırık olduğu için eşi eve geldiğinde muhakkak bunu ona yansıtıyordur. Böyle olunca ne oluyor; adam da aradığı sevgiyi başka yerde buluyor, burada sevgi bulmuyor, burada öfke buluyor ve usandım bıktım diyor gönlü başka tarafa kayıyor. İşte eşlerimizin gönlünün başka yere kaydırmayalım diyorsak; biz de sevgimizi arttıralım, sevgi ile yuvamızı sağlamlaştıralım.

Şifa için gittiğim bir hoca bana “Sizde hastalık yok size ölüm büyüsü yapılmış” dedi inanmadım önce ama babamın mezarına gittiğimde birbirine bağlanmış 2 kaşık buldum. Bana 3 tane olduğu söylenmişti ama 3. sünü bulamadım. Aradan 1,5 yıl geçti bulamadık onu ve ben şimdi ölüm döşeğindeyim, çok dua okuyorum, tedavi de görüyorum ama bir çare bulamadım ne yapmam lazım?

Hanım kardeşimize geçmiş olsun Allah şifa nasip etsin ama böyle ölüm büyüsü yok bilmem ne büyüsü falan bırakın, büyü kim, büyücü kim oluyor? Dua edeceğiz büyü diye bir şey kalmayacak. Dua ama iki türlüdür; birincisi dil ile olan dua, ikincisi fiilen olan dua. Siz onu da yapmışsınız, doktora gitmek tedavi görmek bir duadır, fiili duadır. Bir de kavli duasını zaten kendi yapıyor, yapacak. Büyü kim oluyor? Büyü falan diye aklımızı bozmayalım ne bulmuş olursanız olun ipler Allah’ın elinde.

Allah; büyücüden de büyüden de daha güçlüdür, O’nun dediği daha güçlüdür. Allah’a sığınalım gerisini dert etmeyelim. Ölümden korkmayalım Allah’ın tecelli ettiği zaman gelince ölüm olur. Rabbimize kavuşmak için ölümden başka yol yoktur.

Necmettin Nursaçan / Haber 7
Sorularınız için:
necmettin.nursacan
@haber7.com

Not: Sorularınız cuma günleri saat 09.15'te Kanal 7'de yayınlanan Muhsin Bay'ın sunduğu Cuma Sohbetleri programında Necmettin Nursaçan Hoca tarafından cevaplandırılmaya çalışılacaktır.

Yorumlar4

  • kayseriden38 12 yıl önce Şikayet Et
    ......... aslında içimden çok şeyler geçti ama.. SUSTUM!!
    Cevapla
  • Muammer Derin 12 yıl önce Şikayet Et
    Yaş 70.. işi bitirmiş hoca!. “Allah 70’likleri sever, 80’liklerden hayâ eder”. ANLADINIZ MI? Hz. Peygamberin SÖZÜ imiş! Hangi 70 lik..Nasıl 80 lik diye analizlere girip "cemaatin" kafasını karıştırmıyor hoca! Toptan KUTSUYOR! Yaşı 70 olanlar YIRTTI...“Allah 70’likleri sever,....”. 80 likler yanında yedi sülalesini de sıyıttırır belki!! Baksanıza. “Allah 70’likleri sever, 80’liklerden hayâ eder”. Allah "HAYA" ettiği yani "UTANDIĞI" kulunun arzusuna hayır der mi? Cevaba bakın! Babaannesinin ellerinden öperiz, hiç üzülmesin. Allah’ın hayâ edeceği duruma gelmiştir kendisi. Yaşar Nuriye malzeme!!! Duyarsa 30 haftayı kotarır valla! Allah hepinizi islah etsin...başka ne diyelim...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    gelecekten geliyom. hocam caponlar namaz kıldıran imam robot yapmışlar.hatasız selama ulaştırıyormuş.kabul olur mu.geçerli midir.devlet kadrosu yok.maaş yok.tatil yok.emeklilik yok.günahı da yok.sevabı pek bol.hemde yeşil akülü.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • sadekul06 12 yıl önce Şikayet Et
    Acaba.... Siz aynı durumda olsaydınız sabrederek ve dua ederek diğer erkeği bırakmasını mı beklerdiniz tatlı hocam? Bu cevap aklı başında hiç bir insanın kabul edeceği türden değildir. Lütfen biraz daha ciddi olun...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat