Huzurlarınızda, dostu sevindiren düşmanı kahreden YILDIRIMHAN
- GİRİŞ12.05.2026 09:06
- GÜNCELLEME12.05.2026 09:06
Bundan 12-13 yıl önce Türkiye’nin elindeki en uzun mesafeli füzenin menzili 600 km idi…
İngilizlerden alınıyordu bu füze ve onlar da bin bir nazla veriyorlardı, büyük bir lütuf yapıyorlarmış gibi…
Şimdi ise dünya Türkiye’yi konuşuyor…
Dost, düşman herkes, hiç beklenmedik bir şekilde kamuoyunun önüne çıkan ve temel özellikleri tanıtılan YILDIRIMHAN vesilesiyle orta şiddette şok yaşıyor.
Evet, yanlış okumadınız, sevinen de şoka girdi, kahrolan da…
Sevinenler, menzili 6000 km olan bu kıtalararası füzenin kimsenin beklemediği bir zamanda görücüye çıktığı için şoka girdi.
Üzülenlerin derdi ise herkesin malumu…
YILDIRIMHAN tanıtılırken asgari ölçüde bilgilendirme yapıldı.
Bunun anlamını herkes biliyor aslında.
Kimse de ‘neden tüm ayrıntılar verilmiyor’ diye sormuyor.
Bir kesim hariç tabii…
Yazıyı yazmadan önce kim, ne demiş diye küçük bir araştırma yaptım.
Özellikle Avrupa menşeli haber kanallarına değerlendirmelerde bulunan yerli işbirlikçilerin bir hayli rahatsız olduklarını gördüm.
Dünyayı adeta şoke eden böyle bir gelişmeyi, ayrıntıların bilinmiyor olmasından ötürü sadece proje gibi göstermeye çalışmışlar…
Zavallılar…
Oysa Milli Savunma Bakanı açık bir biçimde; “Biz bunu yalnızca caydırıcı olarak kullanacağımıza inanıyoruz; ancak bir gün kullanmamız gerekirse, bunu tereddüt etmeden yapacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın. En etkili şekilde kullanacağımızı değerlendiriyoruz” diyerek gerekli mesajı en başında vermişti zaten.
Dilerseniz, YILDIRIMHAN’ın temel özelliklerine dair bilinenleri bir kez de biz kısaca tekrarlayıp sevinenlerin ve endişelenenlerin tepkilerini yansıtalım.
Efendim, Türkiye Millî Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından geliştirilen bu füze, ses hızının 25 katı olan (Mach 25) hızında 6 bin kilometreye kadar uzaktaki hedefleri vurabiliyor.
Dört roket motoruyla tahrik edilen füze, sıvı bazlı güçlü bir yakıt sistemiyle çalıştığı için hipersonik hızlara çıkabiliyor.
Yüksek hız ve manevra kabiliyetiyle öne çıkan YILDIRIMHAN’ın, mevcut hava ve füze savunma sistemlerine karşı aşma kapasitesiyle dikkat çekiyor.
‘Mevcut savunma sistemlerine karşı aşma kapasitesi’ demek, aslında füzenin gönderildiği ülkenin bunu imha edemeyeceği anlamına geliyor.
İşte bunun farkında olan mahfiller başta ABD ve İsrail olmak üzere endişelerini biraz da hayranlık içeren ifadelerle dile getirdiler.
İşte bunlara dair birkaç örnek…
Mesela Yunanistan eski istihbarat ajanı Savvas Kalendridis, kendisine ait kanalda konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu.
“Türkiye, nükleer silaha sahip olmadan bu teknolojiye ulaşan tek ülke konumunda.
Füze, adını bir Osmanlı padişahından alıyor ve Türkiye'nin uzay ekipmanlarını entegre etme konusundaki ilerlemesini simgeliyor.
Size Somali'de bir uzay üssü inşa ettiklerini söylemiştim.”
Kalendridis’in son cümlesi sizin de dikkatinizi çekti değil mi?
Eminim ki bu da size, ‘Somali’de ne işimiz var?’ diyen devlet yönetiminden, emperyal vizyondan, mazlum halkların umudu olma perspektifinden zerre kadar haberli olmayan bazı kifayetsiz muhterisleri hatırlatmıştır…
Ki, bunlara genel başkanlık eden şahıs, “Balıklar ürküyor, füze denemeleri yapmayın” diyecek denli ciddiyetten nasip almamış bir zavallı…
Füzenin 3 bin kilogram savaş başlığı taşıyabildiğini ve sıvı yakıtlı sistemin bu yıl içinde Somali’den Hint Okyanusu’na doğru test edilmesinin planlandığını iddia eden Kalendridis, İsrail ve ABD’nin kuklası konumuna gelen kendi ülkesinin yöneticileri için de şu sözleri sarf etti.
“Atina’da derin bir uykuya dalın. Bizim şu ana kadar sadece bir yayımız var.
Yunan vatandaşlarının 200 milyar avrodan fazla parasını harcayıp savunma teçhizatı üreten tek bir fabrika bile kurmamış olmaktan utanmıyor musunuz?
Bu paralar çöpe gitti!”
Endişeli bir yakınma da Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Galadza’dan geldi.
Hani şu, İHA yapımı aşamasında Türkiye’ye ambargo uygulayan Kanada var ya, işte onun temsilcisi…
Şöyle diyor hanfendi…
“Türkiye'de savunma sanayisinde son 15 yılda müthiş gelişme var. Bizim de önümüzdeki 5 yılda bunu yapmamız lazım. İş birliği yapacağız.
Türkiye'nin bunu nasıl yaptığını anlamaya çalışacağız.
Kanadalı şirketler için de büyük fırsat oldu bu. Onlarla görüştüm. Onlar da burada olanları görmek istiyordu.”
Peki Siyonist alçaklar ne alemde derseniz?
İsrail merkezli Maariv gazetesi, “Erdoğan, dünyayı şaşırtan balistik füze canavarını tanıttı” diyerek başladığı haberi şöyle devam ettirdi.
“Yeni füzenin ilk rakamları dünyanın dört bir yanındaki istihbarat teşkilatlarını uykusuz bırakabilir. Yıldırım füzesi, 6.000 kilometrelik devasa bir menzile sahip; bu rakam, tüm Avrupa kıtasını, Orta Doğu'yu ve Asya'nın büyük bir bölümünü doğrudan vurabileceği menzile sokuyor.
Füzenin hızı bölgedeki ülkelerin hava savunmaları için onu neredeyse imkânsız bir hedef haline getiriyor. Bu rakamlar onu hipersonik kategoriye yerleştiriyor ve önleme sistemleri için mevcut zaman aralığını önemli ölçüde azaltıyor…”
Bir diğer yayın organı Kikar Gazetesinin yaklaşımı aslında meselenin özeti gibi.
“Türkiye'den gelen cehennem:
7 metre betonu delebilen bomba ve tüm İsrail'i kaplayan füzeler!”
Katil Siyonistlerin eteklerinin tutuşmasından daha tabii bir şey yok elbette.
Zira “bütün hainler korkaktırlar” ve insaniyete ihanet eden İsrail devleti de bu korkaklar cümlesindendirler…
Telaşa düşen, endişelenen, şoka giren ve hatta korkudan titreyen düşmanlara mukabil sevinen dostlar da vardı.
Mesela Mısır televizyonunda yayınlanan bir programda sunucu Alaa El Salih, YILDIRIMHAN ile ilgili; “İslam’ın, Müslümanların ve yeryüzündeki mazlumların onur kaynağı olmasını Allah’tan diliyoruz” diyerek sevincini dua ile taçlandırıyordu.
Evet, görüldüğü gibi üzülen ve endişe edenler çoğunlukta, bu da çok normal aslında.
Bana ilginç gelen bu memleketin ekmeğini yiyip de bu harikulade gelişme karşısında kahrolanların durumudur.
İnanın bunun nasıl bir halet-i ruhiyeye tekabül ettiğini hiçbir zaman anlayamayacağım.
Yorumlar13
-
Necmettin Gülşen
23 dakika önce
Şikayet Et
Yıldırımhan tüm küffarın kabusu olacak.. Emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun.. Güzel bir yazı teşekkür ederim.. Bırsa..
Beğen
Cevapla
Toplam 3 beğeni
-
Mehmet
33 dakika önce
Şikayet Et
Kahrolan arasında birinci derecede CHP var. Her bir ilerleme ve gelişme CHP'yi derinden sarsıyor ve ürkütüyor. Lütfen bunu CHP'nin tabanı da anlamalı.
Beğen
Cevapla
Toplam 1 beğeni
-
Kemalettin
39 dakika önce
Şikayet Et
seri uretime gecildi ayda kac tane uretiliyor bilginiz var mı?
Beğen
Cevapla
-
Turan
42 dakika önce
Şikayet Et
Bu saatten sonra yapmamiz gereken sey bize her yaklasan devletle isbirligine girmememiz. 15 yili alan kazanimlarimizi guclendirdigimiz yonlerimizi herkesle paylasip zayif noktalarimiz haline getirnememiz. Bize isbirligi sunan her devlet dostumuz degil
Beğen
Cevapla
Toplam 2 beğeni
-
Hasan
46 dakika önce
Şikayet Et
Türkiye hadım edilmeye çalışılmış bir ülkedir.Sebebi çok basit silahı bulursa savaşma kabiliyeti var.
Beğen
Cevapla
Toplam 6 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle