Kocaman'dan Petkoviç'e ders!

  • GİRİŞ06.04.2013 14:51
  • GÜNCELLEME06.04.2013 14:51

Türk futbolunun 80'li ve 90'lı yallardaki sorunu artık yok. O yıllarda özellikle Avrupa maçlarında yediği gollerden sonra dağılan Türk takımları artık karekterli oyunlarını rakibe benimsetiyorlar. Fenerbahçe buna çok güzel bir örnek. Fenerbahçe Lazio'dan gol yemedi ama arzuladığı futbolu İtalyan takımına karşı oynadı ve oyununu rakibine maçın her anında hissettirdi.

FENERBAHÇE YARI FİNAL KAPISINI ARDINA KADAR AÇTI

Bu sezon ligde ve Türkiye Kupası'nda oynadığı maçların aksine UEFA Avrupa liginde iyi bir performans sergileyen Fenerbahçe'nin ne yaptığını bilir futbolu dün akşam doruk noktasına çıktı. Grupta Kadıköy'de oynanan Marsilya ve Mönchengladbach kazalarını saymazsak Fenerbahçe Avrupa'da üstüne katlaya katlaya yoluna devam etti. Lazio maçındaki sabırlı futbolu ve yüksek mücadele gücü Sarı Lacivertli takımın final yolunda temel karekteri oldu. Bate ve Plzen maçlarında da benzer görüntü çizen Aykut Kocaman'ın takımı Lazio maçında kırmızı karta kadar olağanüstü mücadele etti. İkinci yarıda gelen kırmızı karttan sonra rakip daha çok geriye yaslansa da Fenerbahçe eksik kalan rakibi karşısında sahanın her alanında topa çok sahip oldu.

11'E 11 OYNANSA FENERBAHÇE KAZANABİLİR MİYDİ?

Rakip 10 kişi iken neden pozisyon zenginliğini Lazio kalesinde olmadı diye eleştiler olabilir ama zorluk düzeyi yüksel maçlarda bu türk eksiklere rağmen eksik kalan takım bazen dirençliğini arttırabilir. Hatırlarsanız Bate maçında eksik kalan Fenerbahçe nasıl bir motivasyon kazanmıştı. Fenerbahçe Lazio'nun 10 kişi kalmasının ardından arzuladığı futbolu daha iyi oynadı diyebiliriz. Çünkü eksik rakip alanları boşaltmak için daha çok efor sarfetmek zorunda kaldı. Takımda herkes istekli ve arzulu oynayınca vasat oynayan Mehmet Topal ve Baroni sırıtmadı. Salih Uçan ve Caner değişikliğiyle Fenerbahçe Petkoviç'e Teknik direktörlük dersi verdi. Sarı kartlı acemi oyuncusunu değiştirmeyi akıl edemeyen Petkoviç'e Kocaman Caner değişikliğiyle darbeyi indirdi. Sow'un, Kuyt'un golünde Kocaman'a indirdiği sevinç şaplağını Kocaman Petkoviç'e Caner Erkin hamlesiyle balyoz gibi vurdu. Caner değişikliğiyle maçın uzun bölümünde dikine oynayan Fenerbahçe çizgiye indi. Ben Fenerbahçe, Lazio eksik kalmasa dahi maçı kazanırdı diyenlerdenim. Bu Lazio'nun 2-0'lık yenilginin ardından Roma'da bu turu çevireceğini sanmıyorum. Futbol mucizesi olmazsa Fenerbahçe yarı finale çıkacaktır. Çünkü Fenerbahçe'nin İtalya'da atacağı bir gole Lazio 4 golle cevap vermek zorunda.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'LA GURUR DUYUN

Bu sezon Avrupa'da mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe ile gurur duyun. Zor günler geçiren Türk futboluna çeyrek final sevinci yaşatan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi alkışlayın. Her ne kadar Galatasaray Madrid deplasmanından iyi bir skorla dönmese de oynadıkları oyunla yarı finali ve finali hak etti. Galatasaray yarı finali hak etti, Fenerbahçe yarı finalin kapısını ardına kadar açtı. Avrupa'da yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe bu turdan sonra UEFA'daki tek takımımız olabilir.

Yolun açık olsun Türk futbolu

Yolun açık olsun Fenerbahçe…

Nusret Odabaş / Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat