Galatasaray'ı korkutan Fenerbahçe performansı

  • GİRİŞ15.04.2013 10:00
  • GÜNCELLEME15.04.2013 10:49

Ligin ilk yarısında defalarca önce Galatasaray kaybetti ardından Fenerbahçe kaybetti. Ligin ikinci yarısında önce Galatasaray kazanıyor ardından Fenerbahçe kazanıyor. Bu hafta kim tökezleyecek derken süper ligin iki lokomotifi fire vermiyor. Bırakın siz takımların biz kendi işimize bakıyoruz dediklerine. Rakiplerinin maçlarını pür dikkat izlediklerini ben biliyorum. Rakiplerinin kazandıkları 3 puanların ardından tüh dediklerini ben biliyorum.

YOĞUN MAÇ TRAFİĞİ ASLINDA ANTRENMAN

Bunun en güzel örneği Galatasaray'ın UEFA Kupasını kazandığı süreçtir. Üst üste 4 yıl şampiyon olup 4. Yılında da UEFA şampiyonu da olan Galatasaray aslında o süreçte en yakın rakibinden 10-15 maç daha fazla yapıyordu. Üç cephede de yoluna devam ederken Terim'in yaptığı rotasyonlara rağmen Sarı Kırmızılı takım kazanmaya devam ediyordu. İstanbul'a sadece maçtan maça gelen Galatasaray hem yorgunluk hem de maç trafiğine rağmen müthiş bir kazanma alışkanlığıya birlikte rakiplerine korku veriyordu. Şimdi aynı durum Fenerbahçe için de söz konusu. Fenerbahçe bu sezon 3 cephede de yoluna giden tek takımımız. Her maç bir final ve zorluk derecesi çok yüksek. Takımdaki eskikliklere rağmen Sarı Lacivertli takım tabelayı değiştirebiliyor. Herkes acaba 33. Haftaya kadar bu sürecek mi diye merak ediyor. Galatasaray Fenerbahçe'nin bu trafikte ne zaman kaza yapacağını merak ediyor. Fenerbahçe'nin performansı Galatasaray'ı tedirgin ediyor. Sarı Lacivertli takımın nefesi Galatasaray'ın ensesini ısıttıkça zirve ateşinin koru azalmıyor...

GELELİM KARABÜK VE ESKİŞEHİR MAÇLARINA

Ben aslında ktirik 3 puanların alınması haftalarında takımların oynadıkları futbola çok bakmayanlardanım. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe kuşkusuz Türk futbolunun lokomotifi. Galatasaray Karabük'te, Fenerbahçe Eskişehirspor önünde istediklerini aldı. Galatasaray'ın golünde Sneijder'in basit futbol anlayışı Sarı Kırmızılı takıma 3 puan getirdi. Fenerbahçe'nin golünde ise etkisiz olan Webo'nun topa hamle etmeyişi ve performasıyla eleştirilen Cristian için Kocaman'ın ısrarı Sarı lacivertli takımı galibiyete taşıdı. Elbette kötü oynanılan maçların ardından kazanılan puan ve puanlar çok önemli. Fenerbahçe dün Saraçoğlu'nda çok da iyi oynamayıp ancak iyi mücadele ettiği bir maçı çevirdi. Kaleci Volkan'ın geri gelen performansı Fenerbahçe için yeşeren umutları daha da yeşertti.

LİGİN DİBİ CADI KAZANI

Süper Ligin dibi iyice fokurdamaya başladı. Akhisar'ın haftalar öncesinde ateşlediği roket üst katmanları darma duman etti. İkinci yarı ile birlikte çıkışa geçen Yılmaz Vural'ın talebeleri 6 puanlık maçta Belediye'yi yenerken Akhisar'ın Kasımpaşa'yı İstanbul'da devirmesiyle hesaplar alt üstü oldu. Bundan 10 hafta önce düşme hattıyla ilgisi olmayan Orduspor tam ateşin içinde kaldı. Mersin İdman Yurdu son sırada ve mucize bekliyor. Galatasaray'dan puan alamayan Karabükspor son 5 haftada düşme mücadelesi verecek diğer bir takım. Gaziantepspor, Sivasspor ve Trabzonspor düşme hattının biraz üzerinde olsa da yine de tedirginler. Yani kısacası ligimizin hem üstü, hem de altı cayır canıyor yanıyor...

Biz de bunu istiyorduk zaten...

Nusret Odabaş / Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

Yorumlar7

  • Ömer Taş 11 yıl önce Şikayet Et
    sonuç olarak en farklı skor bize ait!!. Son 2 sene fb gsyi kaç defa yendi??? En kötü zamanınızda gsyi yendiniz de bu 2 sene ne oldu size!! ruhlar aleminin gülleri :)))))))
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ejder Ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    kendinizi yormayın. fener en kötü zamanlarında bile gs yi yenmiştir. sizin 7-0 diye övündüğünüz maçın üzerinden bir asır geçti. bizim 6-0 yendiğimiz maçın ise mazisi 10 yıl.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Adrenalin 11 yıl önce Şikayet Et
    fark var. Galatasaray çatır çatır futbol oynayıp kazanıyor fenerbahce ise kötü oynayıp şans ile hakem hataları ile kazanıyor. Gerçekçi olmak lazım dünkü maçta pozisyonu yok fenerbahcenin. Eskişehir hücum hattının mütiş beceriksizliği sayesinde kazandılar
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Ömer Taş 11 yıl önce Şikayet Et
    55ufuk55. biz zaten en farklı skoru almışız 7-0 olarak!! üstüne bir de sahanızda kupa kaldırmışız.. daha ne olsun?? fenerin oyununu görüyoruz...gs bastıracak fener de savunma yapacak ama delip geçeceğiz...!!
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • İSMAİL ADEM 11 yıl önce Şikayet Et
    amma da atmışsınız!. Yorumların bir kısmına katılmamla birlikte, bu sezondada gördük ki gerek terim gerekse gs ilk fırsatlarında ya maç ertelemesi istiyorlar yada tarih değişikliği.gel gör ki Fenerbahçe cephesinde durum en azından bu zamana kadar öyle olmadı.Gs nin o bahsettiğiniz yıllarında da maçları ertelenir di.Demekki antreman olmuyormuş onlara!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat