Fenerbahçe ligin dibini karıştırdı

  • GİRİŞ06.05.2013 09:57
  • GÜNCELLEME07.05.2013 23:18

Bu sezon Fenerbahçe'ye akıl sır erdiremedik. Ligde istikrar tutturamadı. Avrupa maçlarında elemelere iyi başlamayıp yine hüsran yaşayacağız derken yarı final geldi. Onda da Avrupa'da iki final maçında hayatının en kötü futbolunu oynayıp elendi. (Moskova, Benfica) Türkiye Kupası'nda bu sezon ezeli rakipleri erken havlu atarken Fenerbahçe gruplardan çıkıp yarı finale göz kırptı. Fenerbahçe 2 hafta öncesine kadar 3 cephede de yoluna devam eden takım iken 2 hafta sonra sadece tek cephe kaldı, o da hiç kimsenin beğenmediği Sarı Lacivertli takımın 30 yıl sonra geçen yıl aldığı kupa. O kupaya en son geleceğim...

NE OLACAK BU FENERBAHÇE'NİN HALİ?

Bu soruyu Fenerbahçeliler artık sormaz diyorduk ama ligin bitimine 2 hafta kala bu soru yine raflardan kalkıp dilimize geldi. Fenerbahçe Avrupa'dan herkesin bu takım nasıl yarı finale gelmiş diye homurdanarak elendi. Lizbon'da otoriteler Benfica'nın karşısında bir Avrupa takımından çok Premier ligde zirvedikelere kafa tutmaya çalışan 2 veya 3. Lig ekibini gördü. O yüzden Fenerbahçe herkesi öyle bir hayal kırıklığına uğrattı ki Sarı Lacivertli takımın özellikle Avrupa'da sürdürdüğü sabırlı futbol felsefesi yerle bir oldu. Sadece Fenerbahçeliler mi? Hayır dünyadaki Tüm Türkler Fenerbahçe'nin oynadığı futbola korkuyla baktı. Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler açısından güzel olan şey ise yarı finale çıkan Fenerbahçe'yi taraftarın şampiyon olmuş gibi havalimanında karşılaması oldu. Avrupa serüveni Benfica maçıyla kötü bitti ama taraftar ayakta alkışladı...

FENERBAHÇE'NİN GÖZÜ DE AKLI DA OLİMPİYAT'TA DEĞİLDİ

Hani hep deriz ya. Gözü sahada, kulağ bir başka sahada. Fenerbahçe'nin gözü de kulağı da dün Olimpiyat Stadı'nda değildi. Rotasyon yaptıkça bozulan Fenerbahçe dün iyiden iyiye ligi bırakmıştı ama ikincilik yani devler ligini umursamaz gibiydi. Düşmeme konusunda umudunu son 3 maça taşıyan ve bunlardan en önemlisi Fenerbahçe'yi devirme planı olan Belediyespor, karşısında helva gibi takım bulunca Bülent Korkmaz bu iş tamam dedi. Fenerbahçe gol yollarında inanılmaz etkisiz oynadı. Baskılı oynuyor gibi gözüktüğü dönemlerde bile pozisyonlar ceza sahasına girmeden bitti. Dışarıdan çekilen şutlar da dağlara taşlara gidince Fenerbahçe bocaladıkça bocaladı. Kocaman, stad tünelinin girişinde yığılıp kaldı. Bu benim takımım olamaz gözleriyle bakarken Bülent Korkmaz da işte bu benim takımım diye haykıran hareketler yapıyordu. Öyle oldu, böyle oldu Fenerbahçe Belediye kabusunu yine yaşadı. Kazansaydı elbette Galatasaray'ın şampiyonluğuna engel olamayacaktı ama Devler Ligi yolunda işi büyük ölçüde bitirecekti.

FENERBAHÇE BELEDİYE'Yİ YENEMEYEREK NEYİ BAŞARAMADI?

-Fenerbahçe İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek şampiyon olamadım ama Şampiyonlar Ligi'ne yine de ben giderim demeyi başaramadı.

-Fenerbahçe kötü oynayıp elendiği Benfica maçından sonra ben kendi ligimin iyi takımıyım diye haykırmayı başaramadı

-Son 10 yılda zirvelerde gezinen Fenerbahçe bir türlü istikrarı yakalayıp güle oynaya şampiyonluğa giden bir takım olmayı başaramadı

-Bu sezon özellikle Avrupa için taraftarlarını umutlandıran ve Galatasaraylılar'ın gururlanarak anlattığı UEFA kupasını kazanma başarısını bu kadar yaklaşmışken gösteremedi.

-Fenerbahçe Galatasaray'la giriştiği şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın gerçekten rakibi olabileceğini gösteremedi...

-Ligde ard arda kaybedilen deplasman maçlarındaki puanların telafisini gösteremedi.

-Akhisar'ın nasıl olsa şampiyonluğa giden Fenerbahçe'nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yener, ben Antalya'da kaybetsem dahi 3 puanlık fark korunur, bu haftada düşme hattında olmam düşüncesini çürüttü.

-Fenerbahçe İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenemeyerek Akhisar, Elazığ, Karabük ve Sivas'ı da ateşe attı.

Fenerbahçe için tek cephe kaldı demiştik ya. Türkiye kupası. Fenerbahçe hafta arasında Eskişehirspor'la 1-1'in rövanşında final için kapışacak Kadıköy'de. Sarı Lacivertli takım geçen sezon kazandığı bu kupayı yine müzesine götürebilir.

Neyse, Şampiyon belli. Tebrikler Galatasaray. Kadıköy'de gazozuna bir derbi maçı oynanacak. Son iki haftada Fenerbahçe Galatasaray ve Karabükspor maçlarında Devler Ligi'ni kovalayacak. Beşiktaş ise Fenerbahçe'nin yine takılmasını bekleyecek. Asıl heyecan ise ligden düşecek 3. Takım kim olacak sorusunda.  Akhisar mı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mu, Sivasspor mu, Karabükspor mu, Elazığspor mu?

Fenerbahçe bu hafta zirveyi değil ligin dibini karıştırdı....

Nusret Odabaş/Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

Yorumlar1

  • yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bilerek yapti!. Istanbul takimi diye ibb ye bilerek yenildi. Maci izleyenler bunu cok iyi anlamistir...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat