Galatasaray hep Fener'le oynasa küme düşer

  • GİRİŞ13.05.2013 09:43
  • GÜNCELLEME13.05.2013 12:07

Dün gece gazozuna bir derbi oynandı Kadıköy'de. Gazozu içenler Fenerbahçeliler oldu. Gazozuna ama gerginlik yine had safadaydı her Fenerbahçe-Galatasaray derbisi gibi. Kızaranlar, bozaranlar, fauller, şişeler, meşaleler, haykıranlar, aksıranlar.

Fenerbahçe için daha önemli bir derbiydi. Bu önemlilik Fenerbahçe'yi daha diri yaptı ve Sarı Lacivertliler kazandı. Dün geceyi hangi dilde tercüme edersek edelim Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyeti ortaya çıkar. Siz bırakın Fenerbahçe'nin gollerinden önce faul vardı yaygaralarına. Fenerbahçe lehine de verilmeyen penaltı ve fauller vardı. Galatasaray lehine ve aleyhine de kararlar çıktı.

Maçın teknik ve taktik analizine bakarsak...

Türk futbolunun iki lokomitfi Fenerbahçe ve Galatasaray. İki zıt kardeşi. Yan yana gelemeyen iki kardeş. Biri olmazsa olmuyor. Kadıköy'e şampiyon giden Galatasaray'ın motivasyonu az da olsa düşmüş bu maçtan önce. Görünen o. Ancak dün gece bir Fenerbahçe vardı ki Galatasaray'la oynadığını 90 dakikanın her anında hatırlar gibiydi. Galatasaray'ın oyun yapısını daha maçın ilk dakikalarında bozan, Sarı Kırmızılı takımın pas alışverişine izin vermeyen bir Fenerbahçe. Maçın ilk yarısında Fenerbahçe derbiyi kazanacağım diyordu. Galatasaray ise ben şampiyonum, idare ederim edasındaydı. Olmadı.

Yıllardır şunu hep sormuşumdur. Avrupa'da adından korkulur rakiplerle dişe diş, kora kor oynayan Galatasaray Fenerbahçe maçlarında neden aynı diriliği gösteremez? Şimdi bana diyeceksiniz ki dün gece Galatasaray kazansa ne olur? Elbette motivasyonları düşmüştür bir şampiyon takımın. Hayır. Geçen yıl da Kadıköy'de Fenerbahçe'ye dişini gösteremeyen bir Fenerbahçe izledik. Ondan önce de, ondan öncede, ondan öncede. Arena'da ve Sami Yen'de Fenerbahçe'yi şut bombardımanına tutup kazanılan maç sayısı son 10 yılda bir elin 5 parmağını geçmez. Yani Galatasaray Fenerbahçe ile oynarken istediği oyunu sergileyemiyor. Bu sezon Schalke'ye, Real'e, Cluj'a, Braga'ya, Manchester'a, ben böyle oynayabiliyorum diyen Fatih Terim ve talebeleri aynı başarıyı Fenerbahçe'ye gösteremiyor. Galatasaray bir sezon boyunca Fenerbahçe ile oynasa küme düşer. Çünkü Arena'da 1-2 maç kazanır o da onları kümede tutmaya yetmez. Fenerbahçe dün gece oyunun mutlak hakimiydi. Galatasaray golden sonra skor üstünlüğünü gösteremedi. Geriye düştüğü andan sonra da o Real Madrid'e verdiği tepkiyi veremedi.  Fenerbahçe eğer biraz şanslı olsa 4 olurdu. Fenerbahçe şampiyon bir takımla nasıl oynanır gösterdi...

Emre Belözoğlu'nun dokunulmazlığını kaldırın

Hep söylerim. Bu sezon için Fenerbahçe'nin ruhu Emre Belözoğlu diye. Dün gece yine kaptan, ruh'luğundan çıkıp yine kızarmaya yakın hareketler yaptı. İkili mücadelelerde hep konuştu. Kazandığı ve kaybettiği faullerde hep mimiklerini oynattı. Hakem Cüneyt Çakır'la yakın temasta oldu. Rakibine faul yapan Melo'nun rakibini centilmence kaldırmasına izin vermedi. Yani fitili fazlaca ateşledi. Ancak Çakır Emre'nin yaptıklarını görmezden geldi. Oyuna Sabri'nin girdiğinde eğer Emre oyunda olsaydı bence Emre de kızarmıştı. Aykut Kocaman Emre'nin futbola zarar veren agresifliğini görünce oyundan aldı.

Kazanan da sevindi, kaybeden de sevindi

Geçen yıl beraberlik sonrası kazanılan şampiyonluğa sevinen Galatasaray, bu sezon da Kadıköy'de 2-1 yenilginin ardından ben zaten şampiyonum dedi ve sevincini Saraçoğlu'nda da kutladı haklı olarak. Fenerbahçe taraftarı ise takımlarını maç sonunda bağırlarına bastı. Aynı karede sevinen iki takım vardı. Karede olmayan sevinen takım ise Trabzonspor'du. Bordo Mavili takım en az Fenerbahçe kadar sevindi.

Bir derbi sonunda kazanan vardı, kaybeden vardı, üzülen yoktu...

Nusret Odabaş-Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

Yorumlar12

  • Ali Munzur 10 yıl önce Şikayet Et
    Pardon , hafıza sorunu mu var?. Bu sezon 3 defa karşılaştılar 2 maç Galatasaray'ın. Unutkan yazarlara özenle hatırlatılır
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ferhat 10 yıl önce Şikayet Et
    !!!. Senide yazi diye yazarim ama,gerek yok sen gibiler varken.Allah akil fikir versin,sen ve senin gibiler, burak yilmazlarin ölümüne vesile oluyor.ama nerde sizde onu göröbilecek kalp gözü.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • erdi çiftçi 10 yıl önce Şikayet Et
    Berbat bir yazı berbatt!. Sayın yazar öyle bir başlık atmışki gülmemek elde değil. GS FB maçlarının istatistiğine bile bakmamış. FB nin GS ye karşı bir üstünlüğü var ama bu üstünlük bu başlığı attıracak bir üstünlük değil. Aynı şekilde GS de BJK ye karşı üstün. Ama sayın yazar BJK hep GS ile oynasa küme düşer diye bir yazı yazmıyor. Bu sezonki maçlarda GS nün üstünlüğü var lig maçları 2-1 karşılılı galibiyet var. Erzurumda oynanan süpe kupa da ise GS kazandı. Geçen sezona bakın yine GS nin üstülüğü var.En azından gol üstünlüğü var. Hal böyleyken bu başlık nedir. Laf ola beri gele.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Halil ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    FB NEYİ KUTLADI. GS saraçoğluna nasıl geldi ey yazar nasıl gitti şampiyon geldi 2 senedir Şampiyonluk kutladı gitti bumu başarı başarısızlık..Yani GS bu Maçta asılysaydı FB yi lig 3.cülüğüne indirseydi O staddan sağ çıkabilirmiydi..Adamların yapmadığı rezillik kalmadı..Hala FB yi savunuyorsun..Hakemle makemle oluyor bu işler..Olsun ama Küçük şeylerle de öğünmek iyidir..Çocuğun eline hangi oyuncağı verirsen sevinir demi...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • zeki seçkin 10 yıl önce Şikayet Et
    yazıya bak, yazıya (halk dilinde böyle bir tabir vardır ''ağıza bak ağıza'')... sn yazar aç tavuk rüyasında darı görürümüş bu yazının başlığı bana bunu çağrıştırdı.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat