Webo adamı vezirde eder rezil de...

  • GİRİŞ17.09.2013 09:50
  • GÜNCELLEME17.09.2013 10:52

Sakın ha yazının başlığına bakıp ta Pierre Webo'nun Kasımpaşa maçına kadar teknik direktör Ersun Yanal'ı rezil ettiğini düşünmeyin.

Fenerbahçe sonucu ne olacak diye merak edilen maçta Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek ilk hafta yaşadığı şoku devam ettirmedi ve seriyi sürdürdü. Sarı Lacivertli takımın seriyi sürdürürken 5 gollü ve iştahlı Sivasspor maçının devamını getiremediğini hep beraber gördük. Yani Fenerbahçe'nin üst üste 2 maçta iyi oynayamadığını gördük. Peki Fenerbahçe maçlarını nasıl kazanıyor? Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 2 kez yenik düştüğü maçta nasıl oldu da 3-2 mağlup etti?

Futbolda bazen öyle enteresan durumlar olur ki o kadar kötü oynarsın, 2 top yapamazsın, gol pozisyonu üretmekte zorlanırsın ama maçı kazanırsın. Fenerbahçe Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda belki bu bahsettiğim kadar kötü oynamadı, belki pozisyon üretmekte o kadar zorlanmadı ama rakibini durdurmakta zorluk çekti. Maça daha diri ve daha istekli başlamasına rağmen Fenerbahçe organize ataklarını çerçeveyle buluşturamadı. Çok şut çekti ama genelde karavana şutlardı bunlar. Ersun Yanal kaleci İsacson'u gören şut çeksin demiş olacaktı ki bir ara herkes şutu denedi. Fenerbahçe'de kademeler arasındaki rot balans bozukluğu Kasımpaşa'nın işine geldi. Malki bu bozukluğun farkına varıp arkadaşlarını da yönlendirdiğinde Kasımpaşa maça ortak oldu. Fenerbahçe bu ortaklığı zaman zaman kabul etti, zaman zaman etmedi. Etmediği yönlerde Fenerbahçe rakibine oranla hep ayakta kalan takım gibi göründü. Sağlı sollu ataklarda Fenerbahçe son vuruşu yapacak krampona servisi iyi yapamadı. Organize olayım derken kademe hatalarından kontra atak yedi. Bruno Alves ve Egemen'in uyumsuzluğu yorgun Gökhan Gönül'ün zaman zaman S.O.S vermesi skor tabelasını Kasımpaşa lehine çevirdi. Holmen bu maçta kötü kötü oynadığı için kenara alındı ve Yanal Sivas maçının yıldızı Holmen'e daha fazla tahammül etmeyerek doğru yaptı... 

Kasımpaşa maçında görüldü ki Fenerbahçe rakibinden 2 kat daha mücadele edecek ki kazanabilsin. Fenerbahçe bu maçta bunu yaptı. Mücadele etti, mücadele ederken bocaladı, topu kaptırdı, organize olamadı. Bunu yaparken çok kötü oynar bir görüntü çizmedi ama çok iyi bir görüntü de çizmedi.

Fenerbahçe'de Caner ve Webo'yu tek geçmek gerek.

Caner Milli maçlarla başlayan sol bek performansını burada da fazlasıyla sürdürdü. Duran toplara vurdu, piston gibi ileri geri gitti. Gökhan Gönül'ün sağ kanatta yapamadığını yaptı. Webo top rakipteyken hep savunmada kaldı. Eksik kalan mevkilere yardım etti. Bu iki isme bir de Kuyt'u eklersek 3 futbolcu futbolu basit oynayarak Fenerbahçe'yi galibiyete taşıdı.

Bir parantez de Emenike'ye açmak istiyorum....

Emenike mi, Cardozo mu olayında ben hep Cardozo demiştim. Çünkü Fenerbahçe'de Emenike'den daha faydalı bir sprinter var (Sow) diye düşünmüştüm. Emenike Kasımpaşa maçında oynadığı futbolla Fenerbahçe'nin hücum zenginliğini arttırmadı azalttı. Topu önüne atıp koşan futbolcu görüntüsünden kurtulması lazım. Kendi kalesine dönük oynamayı bilmesi bunu yaparken topu saklayıp arkadaşlarını bekleyip asist yapmasını bilmesi lazım. Sow bunu iyi yapıyor. Emenike bunu yapamıyor ama tercih Emenike. Eminim ki Ersun Yanal Emenike'yi bu zaaflarından kurtaracak. Emenike'ye her maçta zaten topu önüne katıp koşturacağı 1-2 pozisyon gelecek. Ama maçta her zaman kendi yarı alanından bile aynı tarzda top sürmesi Fenerbahçe'ye zarar veriyor...

Öyle veya böyle Fenerbahçe kazandı. Webo 90+3'te attı Ersun Yanal Webo tercihinde haklı çıktı. Hem de Webo Kasımpaşa maçında ilerlemiş yaşına rağmen sahadaki iyi 2-3 isimden biriydi. Peki ya Webo o golü atmasaydı Yanal'ın Sow tercihi tartışılıyor olmayacak mıydı? Elbette. Ben Webo o golü atsa da Sow tercihininin yine yanlış olduğunu düşünüyorum. Sow bir küser Webo bir durursa yabancı tercihi Yanal'ı zorda bırakır.

Kasımpaşa'ya da tebrikler. Lige renk katan bir takım olduğu için...

Nusret Odabaş / Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat