Galatasaray 30 dakika Terim'in takımı gibi oynadı

  • GİRİŞ03.10.2013 08:15
  • GÜNCELLEME03.10.2013 10:03

Geçen hafta boyunca çalkantılı günler geçiren Galatasaray'da futbol şubesi Juventus virajını iyi geçti. İtalya'dan alınan 2-2'lik sonucun iyi olduğunu düşünmemek mümkün değil ancak.

Galatasaray Juventus'u İtalya'da elinden kaçırdı. Galatasaray 1998-1999 sezonunda da aynı skorla Juventus'la 2-2 berabse kalmış sadece stadyum Della Alpi stadıydı. Maça kontrollü ve bir o kadar da ofankı düşünerek başlayan Galatasaraüy Drogba'nın Buffon'la karşı karşıya kaldığı pozisyonun ardından Fatih Terim'in takımı gibi oynadı. Futbolcular 20. Dakika ile ilk yarının son anlarına kadar kenarda sani Mancini'yi değil Terim'i görüyorlardı sanki. Futbolcular 2 kişilik, Melo 3 kişilik oynarken gecenin en etkisiz adamı Sneijder'dı. Terim'le sorunlar yaşadığı iddia edilen Sneijder'in umursamaz tavrı Mancini'nin de dikkatini çekti ki İtalyan hoca oyuncu değişikliğine gitti. Ancak Hollandalı futbolcunun direk soyunma odasına gitmesine bir anlam veremedim.  

İkinci yarı ile birlikte İtalyanlar futbolcularıyla birlikte değil top, tüfek gelmeye başladı. Hakemi etkilemeler, teknik heyetin ahları vahları, seyircinin olur olmaz yerde protestoları Macar hakem Kassa'yi korkuttu. Birkaç kez ceza sahasında düşme numarası yapan Juventuslu oyuncular Kassai'yi kandırmayı başardı. Eğer penaltı olmasa İtalyan takımının gol atacağı falan görünmüyordu. Çünkü maç kilitlenmiş, Galatasaray biraz daha dikkatli oynasa 2'yi bulacak duruma gelmişti ki Umut Bulut yine oyuna sonradan girip Galatasaray'ın puanla tanıştığı golü kaydetti. Umut Bulut gecenin kahramanı olmadı ama 1 gol ve 1 asist yapan Drogba hocası Mancini'ye göre 35 yaşında olmasına rağmen işini yapmıştı. İtalyan takımında Conte 3 oyuncu değişiklik hakkını kullanıp maça damgasını yine vurdu. Kopenhag maçında gol atan Fabio Quagliarella Conte'yi utandırmadı. Gecede utanılacak hareketi yapan ise Macar hakem Kassai oldu. Şampiyonlar Ligi maçı yöneten hakem bu kadar etki altında kalabilir mi? O penaltıyı bizim Süper Lig maçında, bir derbi maçında hakemimiz verse inanın 10 maç açığa alınır bir daha düdük yüzü göremezdi.

Bu sezon her cephede zigzaglar çizen hatta Süper Lig'deki zigzagı başaşağı olan Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde yola devam mı maçını bana göre iyi geçmiştir. Çünkü Galatasaray 6-1'lik Real Madrid maçının ardından Juventus'a da yenilseydi işler karışacaktı. Juventus maçında takımın şablonuna çok dokunmayan ancak savunma güvenliğini ön planda tutmayı hedefleyen Mancini kaybedilecek maçtan sonra zaten gol sorunu olan Galatasaray'ı nasıl bir sistemde oynatırdı merak ediyorum. Mancini'de Juventus maçında takımıyla gurur duymuştur umarım. Belki de Fatih Terim'in kulaklarını böyle bir hazır takım bıraktığı için çınlatmıştır.

Galatasaray'da kötü günler Juventus deplasmanında alınan 1 puan ve oynanılan futbolla geride kalma sinyali verdi. Ancak Galatasaray camiası bu tabloyu Melo başta olmak üzere saha içinde yüreklerini ortaya koyan futbolculara borçlu. Oyuncular Fatih Terim'e bu futbol ve 1 puanla veda etti, teşekkür etti. Eminim ki Fatih Terim de bu teşekkürü anladı…

Haşgeldin Mancini'nin Galatasaray'ı…

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

Yorumlar2

  • yorum yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    bakmak ve görmek istenileni görmek !. maçın hiç bir dakikası hatta saniyesinde terimin takımı ile alakası yoktu !!!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • fatih soytürk 10 yıl önce Şikayet Et
    o penaltıya örnek mi?. yahu kardeşim o dediğin penaltının çok daha komikleri verildi istanbul takımları lehine , hatırla drogbanın düşmesini ? ha trabzonspora çalınmayan penaltılara karşılık katırlırım sana ömür boyu men ederim o penaltı için :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat