İntiharı Emenike önledi!

  • GİRİŞ21.10.2013 09:02
  • GÜNCELLEME21.10.2013 13:20

Bu düşüncelerin yanında hakemin de maçı 4 dakika uzatıp golün uzatmanın da uzatmada gelmesi manidar yorumlara yol açabilir. Ancak…. İşte burada ancak deyip bir parantez açmak gerekirse…

FENERBAHÇE ERCİYES'E PUAN KAYBEDECEĞİNE HİÇ İNANMADI

Fenerbahçe öne geçtiği maçtan sonra belki de kolay kazanabileceği karşılaşmayı zora sokmuştu. Son yıllarda izlediğim en mükemmel frikik gollerinden birini kalesinde gören Fenerbahçe 1-1'den sonra aslında ‘biz nasıl olsa Erciyes'e' gol atarız mantığında hücum ediyordu. Saha içindeki Fenerbahçeliler bunu düşünürken saha kenarındaki Sarı Lacivertli kumandan rakibin takımının üstüne gelmeyi beceremediğini düşünerek sürekli ofansa yatırım yaptı. Futbolda ne kadar hücum oyuncusu oynatırsan oynat o kadar çok gol atarsın diye bir kaide yoktur aslında.

FENERBAHÇE SİSTEMİ KATLETTİ!

Fenerbahçe Erciyesspor maçında sistemi allak bullak ederek 5-6 hücumcuyla Kadir Has'ta intiharın eşiğinden döndü. Kayseri Erciyesspor Fenerbahçe yarı sahasında çoğalamadığı için Sarı Lacivertli takım Kadir Has'tan 3 puanla ayrıldı. Eğer futbolun kaidelerini ev sahibi takım yapsa idi bugün kazanan Fenerbahçe değil ev sahibi ekip olacaktı. Fenerbahçe Kuyt, Emenike, Sow, Webo ve bunların yanında Alper Potuk'u sayarsak 5 ofans oyuncusuyla son 10 dakikada yüklendi de yüklendi. Teknik Direktör Ersun Yanal ben 1 puan değil 3 puan istiyorum diyordu maçın ikinci yarısında. Kayseri Erciyesspor teknik patronu Fuat Çapa ise ben 3 puan istemiyorum bana 1 puan yeter diye haykırıyordu. Yanal rakibin son dakikalardaki zaafnı gördü ve tüm gol silahlarıyla maçı döndürmeyi intihar ederek ve Emenike'yi kazanarak başardı. 3 puan alan haklıdır mantığı da aslında diğer düşünceleri çürütmüş oldu. Egemen'in savunmadaki müthiş performansı geceye damgasını vurdu. Erciyes ofansını durdurup topu Baroni'ye aktaran Egemen Kuyt'un ortasına kafa vuran isim olup golü yapsaydı ertesi gün spor medyasının başköşesine oturacaktı.

EMENİKE GERİ DÖNDÜ!

Fenerbahçe'ye döndüğünden beri yüzü kaleci Volkan'a dönük oynamasını bilmediği için benim bile eleştirdiğim Emenike saha kenarında çok beklemek istemediğini bu golle yüksek sesle söyledi. Emenike bu maçta ceza sahasında buluştuğu toplarda tek vuruş yapabilecek isim olduğunu da söyledi. Emenike bunları söylerken Ersun Yanal'ın Cardozo'yu değil de kendisini tercih ettiğini bildiğini farkettirdi. Emenike Fenerbahçe formasıyla sezonun ilk golünü atarken Nijeryalı'nın bu anlamlı golü taraftarı gelecek adına iyi düşüncelere sevketti.

BU FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR

Fenerbahçe'de uzatma dakikalarında gelen gol herkesi çok sevindirdi. Saha kenarında futbolcular ve teknik heyet dahil Emenike'yi öldürürcesine sevindiler. Bu görüntü Sarı Lacivertli takımdaki birlik beraberliğin fotoğrafıydı. Oynayanıyla, oynamayanıyla bir bütünüz diyen Ersun Yanal bu birlik ve beraberliği sağladığı sürece Fenerbahçe Erciyesspor tarzı rakiplere kaybetmez. Ha bu arada Caner'i oyundan alan Yanal'ı 2. Kez kutlamak gerekir. Caner'e gelecek maçlarda da ihtiyacının olduğunu düşünen Yanal sarı kartlı Caner'i kırmızı görmeden kenara alarak doğru iş yaptı.

Yanal'ı 2 kez tebrik ettikten sonra Salih konusunda da uyarmadan geçmeyeceğim. Salih Uçan gibi bir yeteneği de düşünmeyi ihmal etmemelisin Ersun Yanal. Fenerbahçe Salih'i gözden çıkaracak olsa kulüp önünde kuyruk oluşur. 

Nusret Odabaş-Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat