Galatasaray'ın ölüsü Konya'ya yetti!

  • GİRİŞ01.11.2013 23:33
  • GÜNCELLEME02.11.2013 01:03

Galatasaray Şampiyonluk yarışında çok önemli bir üç puan aldı. Sarı Kırmızılı takım belki şampiyon olacaksa, belki Şampiyonlar Ligi'ne gidecekse, belki ligi ilk 5 içinde bitirecekse bugün Arena'da Konyaspor maçında alınan 3 puanın önemi büyük olacaktır…

Büyük takımlar şampiyonluk yolunda oynadıkları kötü maçları kazanabilmeli gibi klişe cümleleri zaman duyarız ama bu cümle Konya maçında Sarı Kırmızılı takıma cuk oturdu. Arena'da Konyaspor'un yerine bırakın bir büyük takımı iki pas yapabilen veya ne yaptığını bilen bir takım olsa idi Galatasaray kendi seyircisi önünde fark yerdi. Aydınspor'un lige çıktığı  1990-1991 sezonunda Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 6 attığı maçta Sarı Lacivcertli takım bir sezonda yapacağı pas hatalarının tamamını yaparken Aydınspor bu fırsatları iyi değerlendirmişti. Üstelik Fenerbahçe'nin başında Hiddink vardı çaresiz bir şekilde takımını izliyordu. Galatasaray-Torku Konyaspor maçında benzer durum hakimdi. Biz bu maçı nasıl olsa çeviririz diye Arena'nın çimlerine basan Sarı Kırmızılı ayaklar maçın başlamasından sonra gerçekle yüzleştiler ama Drogba takımı maçın içinde tuttu. Mancini de tıpkı Hiddink gibi seyrediyordu…

GALATASARAY AMATÖR TAKIM GİBİYDİ

Arena'da Galatasaray'ı tanımayan bir spor yorumcusuna bu takım 3 hafta önce Juventus'la berabere kaldı, Kopenhag'a 3 attı deseniz inanmaz gülerdi. Çünkü Galatasaray bırakın bir Şampiyonlar Ligi takımı gibi oynamayı, Süper Lig'de mütevazi kadrolar kurup ligde tutunmaya çalışan takım hüviyetinde idi. 2 pas yapamıyor, oyuncular birbirlerine pas atmakta korkuyor sürekli hata yapıyorlardı. Kanatlar işlemiyordu, göbek çalışmıyordu. Melo'nun aklı Fatih Terim'in heykelinde kalmış gibiydi. Sabri ve Eboue ‘Hocam zorda kaldığında bizi sağda ve solda kullanma' diye haykırıyordu. Bunların yanında pas yapabilecek ayak Sneijder da maçın hemen başında sakatlanınca Galatasaray kör döğüşü oynadı. Konyasporlu oyuncular zaman zaman pas kombinasyonlarında Galatasaray'a yardım etti. Çünkü 2 veya 3 pası geçen anlara çok zor rastladık. Böyle bir Galatasaray'a hata üstüne hata yapan kaleci Muslera da eklenince Sarı Kırmızılı takım başlangıç noktasından en uça kadar berbat bir futbol sergiledi. Zaman zaman Drogba takımı ateşmeye çalışsa da buji ıslanmıştı. Motor bir türlü çalışmıyor, çalışıyor gibi görünse de vites atmıyordu. Böyle bir maçın ilk yarısında korner bile olmadı. İlk korner kendi kalecisini neredeyse avlamak üzere olan Sabri'nin verdiği geri pasla oldu. Sabri'nin verdiği geri pas Torku filmi gibiydi.  

KONYASPOR KORKTUĞU İÇİN YENİLDİ

Konyasporlu oyuncular hiç kusura bakmasın ama yenilmemek için hiçbir şey yapmadı. İstatiklere göre iyi bir Galatasaray'a karşı zaten her zaman kaybeden Yeşil Beyazlı takım Galatasaray'ın adından ve formasından o kadar korkmuş olacaktı ki, 2-1 yenikken bile geriye oynayarak 1 farkı önemsedi. Akhisar'da bildiğimiz Gekas'tan eser kalmamış. Forma renklerine mi alışamadı bilemeyiz ama o Gekas Manisa'da futbol hayatını noktalamış gibi. Konyaspor tarihi bir fırsatı kaçırdı. Uğur Tütünekeler'in talebeleri böyle kötü bir Galatasaray'ı bir daha zor bulular. Ha bu arada iki takım için de teknik ve taktik analize girmeye gerek yoktu. Çünkü o kadar pas hatası yapıldı ki maçın yayıncı kuruluşunun spikerleri bile aynı lafı etmekten yoruldu.

Bu arada maç sonunda tansiyonu düşen Konyaspor'un hocası Uğur Tütüneker'e geçmiş olsun dileklerimizi sunalım. Hafta arasında Rize'nin yaptığını biz neden yapamayalım diyen Tütüneker için bu kadar kötü bir Galatasaray'ı kenardan izlemek kolay olmadı sanırım….

Nusret Odabaş-Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat