Derbiyi Galatasaray kazandı

  • GİRİŞ04.03.2013 09:00
  • GÜNCELLEME06.03.2013 15:32

İnönü'de tarihi derbiyi Beşiktaş 3-2 kazandı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarındaki son yıllardaki tabelanın rengi bu maçta değişti. Derbi canavarı olarak bilinen Fenerbahçe, İnönü'de  klasik futbolunu zaman zaman oynasa da gidip gelen maçı Siyah Beyazlılar son saniyede bulduğu golle kazandı. Beşiktaş kritik derbiden 3 puan alıp ezeli rakibini de puan sıralamasında yerinden etti. Bugün lig bitse Şampiyonlar Ligi'ne Beşiktaş gidiyor...

BERABERE BİTSİN, YA DA BEŞİKTAŞ KAZANSIN

Derbiden önce Galatasaray teknik heyetine Beşiktaş-Fenerbahçe maçı hangi skorla biterse işinize yarar diye sorsalar eminin berabere bitsin şeklinde görüş bildirirlerdi. Berabere bitmezse kazanan kim olsun diye ikinci bir soru sorsalar bu kez Galatasaraylılar'ın yine Beşiktaş'ın kazanmasını tercih edeceklerini düşünüyorum. Eskişehir'de 2 puan bırakan ya da başka bir deyişle 1 puan kazanan Galatasaray'ın derbiyi Fenerbahçe'nin kazanmamasıyla rahat bir nefes alması olası. Çünkü hem Galatasaray camiası hem de Galatasaray taraftarı şunu biliyor ki Fenerbahçe'nin kazanması halinde puan farkının 4'e inecek olması ve Fenerbahçe-Galatasaray maçı ve kalan 10 hafta şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile yarışmak Beşiktaş'la yarışmaktan daha zor. Çünkü Galatasaray'ın hem Beşiktaş'la maçı yok hem de Siyah Beyazlı takımın bırakın bu derbiyi kazandığına ligde daha istikrarsız bir görüntü çizmesi.

10 HAFTADA NE OLUR?

Sezon başında Beşiktaş takımından şampiyonluk beklemeyen Beşiktaş camiasının lig ikincisi olmalarına rağmen şampiyon kelimesini çok kullandıklarını sanmıyorum. 3 puanlı sistemde Galatasaray'la olan 5 puanlık fark elbette kapanmayacak bir fark değil ama Beşiktaş şampiyonluk yarışındaki rakiplerine oranla kadro sıkıntısı çekiyor. Fenerbahçe ve Galatasaray kadar kadro zenginliği olmayan Siyah Beyazlı takımın üstüne üstlük sakatlıklarla başı dertte. Bu sezon Beşiktaş taraftarına heyecanlı maçlar izlettiren Samet Aybaba'nın tek düşüncesi şampiyonlar ligi hedefini gerçekleştirmesi büyük başarı olacak.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUKTAN KOPTU MU?

Fenerbahçe'nin lig ikinciliği avantajıyla birlikte moral motivasyon olarak da bir bozukluk içine girdiği aşikar. Sarı Lacivertli takım İnönü'de kazansa idi Galatasaray şu anki tablodan daha rahat bir konumda olmayacaktı. Kalan 10 haftada Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın daha puan kaybedeceğini düşünüyorum.

Yani köprünün altından daha çok sular akar ama Galatasaray yüzde yüzde 65 şampiyon olur...

Ha bu arada derbide Beşiktaş'ı sayarım hakemi saymam.

İptal edilen gol kararında yüzde yüz hata yaptı.

Yardımcının hatası ama düdük onda...

Nusret Odabaş-Haber7

nusret.odabas@haber7.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

Yorumlar1

  • Müslüm 11 yıl önce Şikayet Et
    4 değil 5. Galatasaray ile Beşiktaş arasında 4 değil, 5 puan fark var !
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat