Yalnız bir insan kiminle oyun oynar?

  • GİRİŞ08.09.2011 09:15
  • GÜNCELLEME08.09.2011 09:15

Bu hafta izlenmeye değer bir kısa animasyon filmiyle karşınızdayım. 1997 yapımı takdire şayan bir Pixar yapımı “Geri’s Game” günümüz teknolojisine parmak ısırtan ve senaryosu zekice hazırlanmış Jan Pinkava imzalı bir animasyon.

Pixar’ın dikkat çekici ve Oscar ödüllü filmi, yalnız bir ihtiyarın kendisiyle olan çekişmesini çok güzel anlatan ve kıyafetlerin animasyonda vücut hareketi ile şekillenmesi, kıvrımların oluşması gibi bazı ilklere imza atan Geri’s Game, seyir zevki veren kısa animasyonlardan biri.

Animasyon tekniği açısından olduğu kadar, konusu ve işlenişi bakımından da son derece başarılı bulduğum Pixar şaheserini bu hafta sizlerle paylaşmak istedim.

O kadar yalnızsınız ki satranç tahtasının bir ucunda siz, diğer ucunda da yine siz varsınız. Öyle ki oyunun sonunda yenen de yenilen de kendinizsiniz. Böyle bir oyun insana tat verebilir mi? Geri müthiş eğleniyor...

İşte sizlere Geri’nin kendisiyle olan oyununu ve psikolojik savaşını anlatan müthiş bir kısa animasyon:

Filmsiz kalmayın...

Ömer Sami Sevimli - Haber 7
ömer.sevimli@ulketv.com.tr

Yorumlar1

  • Hezarfen Avni Doğansoy 12 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Bir Film. Filmin sonunda Geri dedenin yere düşürdüğü satranç taşlarının kutusu bir sonraki geniş planda görüntüde yok. Böyle de bir hatası var Oscar'lı kısa filmimizin...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat