Kısa ve başarılı bir film

  • GİRİŞ09.06.2012 08:56
  • GÜNCELLEME09.06.2012 09:05

Bu hafta sizlerle İrlanda yapımı ödüllü bir kısa film paylaşmak istedim.

John Kennedy ve Ruairi  O’Brein’ın yönettikleri  Teeth(diş) kısa filmi uluslararası festivallerde boy göstermiş ve ödüller almış kaliteli bir çalışma.

2 dakikalık bir süre içerisinde mesajını net veren,  çekim kalitesi yüksek ve seyir zevki olan nadir kısa filmlerden birisi olan “Teeth” aslında bir “fedakarlık”  ve “son gülen iyi güler” hikayesi.

İki yaşlı ve huysuz eski dostun arasında geçen olayın temeli, filmin yönetmenlerinden biri olan O’Brein’ın babasına dayanıyor. Reklamcılardan, animasyonculardan ve ödüllü yönetmenlerden oluşan profesyonel bir ekiple çekilen  “Teeth” bilgisayar başında kafa dağıtmak isteyen, kısa film konusunda farklı bir bakış açısı sahibi olmak isteyen ya da sadece gülümsemek isteyen herkes için tavsiye edebileceğim bir çalışma.

İrlanda’nın başarılı kısa filmlerinin İrlanda sinema endüstrisini de olumlu yönde etkilediği bir gerçek. Son yıllarda Uluslararası festivallerde boy gösteren ve dikkat çeken yapımlara imza atan İrlanda sineması , dünyanın önde gelen festivallerinden ödüller almış ve adından sıkça söz ettirmiştir.

Ömer Sami Sevimli / Haber 7
omer.sevimli@ulketv.com.tr

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat