Öyle bir lanet ki Allah korusun!

  • GİRİŞ16.06.2012 12:05
  • GÜNCELLEME16.06.2012 12:05

ÖYLE BİR LANET Kİ ALLAH KORUSUN

İçmeye çalıştığınız suyun, dudağınıza her değdiğinde kızgın kum tanelerine dönüştüğünü ve bir çölün ortasında bu eziyeti defalarca yaşadığınızı düşünün.

Bu hafta sizlere çok özel ve başarılı bir kısa film tanıtmak istiyorum. “Thirst” (susuzluk) 2010 yılı Amerikan yapımı, Keith Rivers imzalı bir komedi macera

Clark Koelsch’in güzel oyunculuğuyla süslenmiş “Thirst” kısa filmi, izlerken “Allah korusun” dedirten cinsten. Zira kendisinden su isteyen birini geri çevirdiği için akıl almaz bir cezaya çarptırılan kahramanımızın susuzlukla imtihanı, içinde komedi öğeleri barındırsa da içerdiği anlam bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum.
İçmeye çalıştığınız suyun, dudağınıza her değdiğinde kızgın kum tanelerine dönüştüğünü ve bir çölün ortasında bu eziyeti defalarca yaşadığınızı düşünün.

Bu ruh halini monitör başında bizlere hissettirmeyi başardığını düşündüğüm film ekibini tebrik ediyor ve sizleri kısa film “Thirst” ile baş başa bırakıyorum.

 

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de ve bütün dünyada tanınan ünlü Fransız, Müslüman düşünür Roger Garaudy, Paris’te 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, sizleri Garaudy’nin islamı seçtikten sonra düşüncelerini dile getirdiği bazı sözleriyle veda ediyorum.

“Cenevre’de, 2 Temmuz 1982’de, imam Buzuzu’nun önünde müslümanlığa girişin anahtarı olan “Allah’tan başka ilâh yoktur ve Hz. Muhammed O’nun elçisidir” kelime-i tevhidini söylediğimde demek ki, kendimi bu karara tamamiyle hazır ve bunun bütün sorumluluğunu üstlenecek durumda hissediyorum.”

“Yalnızlığım, bana yalnızlık gibi görünmüyor. Sûfîlerin, yani bütün zamanların en büyük şairi Mevlâna Celâleddin Rûmî’den, Müslüman İspanya’nın keşif adamı Mürsiyeli İbni Arabî’ye ve onun aşk destanına kadar, İslâm’ın derûnî hayatının manevî efendilerinin varlığıyla dopdoluyum.”

“Okudukça Kur’an, bana daha çok yaklaştı. Sanki bugün yazılmıştı ve doğrudan bana sesleniyordu.

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat