Tecavüzüyle yüzleşen adam

  • GİRİŞ17.08.2012 08:52
  • GÜNCELLEME18.08.2012 10:12

Genç sinemacı Ahmet Toklu'nun 2009 yılında yazdığı senaryo, Kültür Bakanlığı ve TURSAK Vakfı'nın ortaklaşa düzenledikleri 'Geleceğin Sineması 6' adlı yarışmada 'En İyi 2. Senaryo' seçilerek filme çekilmişti. Ülke TV’de Kısa Film Festivali programında ağırladığım Ahmet Toklu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiğimizde bu filmin izleyiciye aynanın diğer tarafını gösterdiğini anladım.

'Hayat gerçeklerden kaçamayacak kadar gerçektir' önermesinden yola çıkarak yazılan senaryo ve sonrasında ortaya çıkan kısa film benim için özel bir öneme sahipti. Konusu itibari ile bir tecavüz filmi olmasına rağmen sıra dışı bir senaryo kurgusuna sahip. Alışık olduğumuz tecavüze uğrayan kadın hikayesinin tam tersi olarak tecavüz eden erkeğin dramını anlatan bir film. Değerli dostum Ahmet Toklu'yu bu filminden dolayı bir kez daha tebrik ediyor, yeni çalışmalarını merakla bekliyorum.

YÜZLEŞME

Mahir hapisten yeni çıkmış bir gençtir. 7 yıl önce çalışmak için gittiği İstanbul’da şehrin rehavetine kapılıp, alkolün etkisiyle bir kıza tecavüz eder. Cezasını çeken Mahir hapishanede tövbe eder ve tahliye olduktan sonra köyüne dönmeye karar verir. Ailesi ve köylüler onu adam yaralamaktan hapishaneye girdi zannetseler de o gerçeği bilmekte ve iliklerine kadar pişmanlık duygusunu yaşayıp yaptıklarıyla yüzleşmekten kaçmaktadır. Geçmişini unutup yeni bir hayat kurmaya karar veren Mahir bu yolda ilk iş olarak evliliği görür. Kimsesiz bir kız olan Elif ile evlenen Mahir düğün gecesi gerçekleri Elif’e anlatmaya karar verir. Mahirden önce söze giren Elif ona layık bir kız olmadığını ve tecavüze uğradığını söyler. Geçmişiyle yüzleşmekten kaçan Mahir, Elif’in söyledikleriyle kalakalmış ve arkada bıraktığı diğer kızın yaşadıkları ile yüzleşir.

Kısa film Yüzleşme;

MÜŞFİK KENTER'DEN...

Copy-paste yapabilir misiniz dalgaların sahille buluşmasını?

İçinizi ısıtan gün ışığını gönderebilir misiniz maille arkadaşlarınıza?

Sevgiyi tuşlarla mı yazarsınız?

Öpüşmek için hangi tuşlara basmak gerekir?

Ya da Geri dönüşüm kutusunda saklanabilir mi kaybolan zaman?

Doğayı bilgisayarlarına döşeyenler, neden görmezsiniz bahçedeki akasyanın tomurcuklandığını

Ve ıslak toprak kokusu var mıdır dosyalarınız arasında?

Koklamak, duymak, dokunmak, yok mu yaşam skalanızda?

Bilgi toplumu oldunuz da, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor?

NUR İÇİNDE YAT BÜYÜK USTA

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat