Fethullah Hoca'nın kurtardığı 'yüksek zat'

  • GİRİŞ13.12.2013 10:57
  • GÜNCELLEME13.12.2013 10:57

Hoca, öykünün sonunda bir başka iddiada daha bulunarak, buna benzer on hadise daha sayabileceğini söyledi... Hoca, bunları bugüne kadar gizli tuttuğunu ve de elinde olayın delillerinin, olayın yaşayan tanıklarının bulunduğunu belirtiyor. O hızla ünlenen ancak sonra üzerinde kimsenin pek tartışmak istemediği konuşmanın bir bölümü şöyle:

"Bir büyük zat, bir dönemde... Bana seneler evvel bir telefon geldi. Dediler ki nefsine uyarak bir yerde bir tane alüfte (hayat kadını) ile buluşmaya gidiyor ve aynı zamanda birilerinin de komplosu da söz konusu olabilir. Gece yarısı Türkiye'de onu tanıyan bir arkadaşa telefon ettim. Kalk dedim, evine koş git, oraya gitmesin katiyen, hem kendisi o masiyete girmesin hem de hafazanallah bir komplo meselesi ise şayet günümüzde geldiği noktaya gelemezdi, gelemez dedim. Ve o mevzudaki telefon sabit. Kendisine ricada bulunduğum o zat da hayatta, ama ben bugüne kadar o meseleyi kimseye açmadım. Bize düşen şey odur, ayıbını yüzüne vurmama. Ama belki de öyle birisi, benim öyle bir ayıbını bildiğimden dolayı şimdilerde homurdanıyorsa şayet, keşke benim ayıbımı bilen bu insan nalları dikse gitse de ayıbımı bilen kimse olmasa... Mümin olarak bizim karakterimiz buydu, bu mevzuda belki on tane hadise sayabilirim."

Akla gelmesi kaçınılmaz olan bazı sorular ve bazı gözlemler...

1- "Ben bugüne kadar o meseleyi kimseye açmadım" diyen Fethullah Hoca, o 'büyük zat'a bir şeyleri hatırlatmış ve bir anlamda ona bir mesaj göndermiş olmuyor mu? Bu sözlerden "Elimde belgeler var, ona göre" diyenler, bu sonucu çıkaranlar kaçınılmaz şekilde olacaktır.

2- Amerika'da yaşayan bir din adamına, 'bir büyük zat'ın bir kadınla buluşmaya gitmesi haberini gece yarısı kim veriyor, vermek gereğini duyuyor? Bu 'haberleşme', anlatılan buluşmadan çok daha ilginç değil mi?

3 Hoca, "Bu mevzuda belki on tane hadise sayabilirim" derken neyi ima ediyor?

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Oral Çalışlar - Haber 7

oralcalislar@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat